reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Ale jestem na siebie wku...iona!!!!!!! Dzwoniła do mnie kobietka, ze ma mieszkanie do wynajęcia-dwupokojowe za 500! powiedziałam, ze zadzwonie do męża i się umówimy na obejrzenie a ja co zrobiłam? chciałąm przełożyć kartę, żeby do niej z drugiego zadzwonic bo na koncie mam mało i jej nr mi się skasował! Toż idiotka ze mnie nie ma co! Na szczęście mam jesj maila i już napisałam, zeby zadzwoniła

reklama
Ja robię Antkowi herbatę, zasze rano zaparzam, żeby na cały dzien starczyło;-) w dzbanku, mieszam tak herbatke z jabłuszek, owocową i miete, on to uwielbia;-)
Herbate zieloną odradzam!!!
A awaryjnie jest sok z malin do rozrobienia z wodą albo sok kubus który zawsze rozcieńczam przed podaniem, dosłownie 50 na 50:tak:

Marta na kubusia Hania jest uczulona:szok::szok::szok:
Ostatnio miała straszną wysypkę na buzi i doszłam do tego że to od kubusia właśnie:no:
A czemu odradzasz zieloną? Przecież to zdrowa herbata?
Pytam się bo nie wiem:-);-)
Ale jak co to kupię owocowe..może jej zasmakują..
tylko że ja zawsze rano robię sobie do termosa zieloną i myślałam że razem byśmy piły:-)
A owocowych ja niecierpię:-(
Ale dziecko ważniejsze:-D

W koncu wymyslilam prezent dla mojego T na urodzinki wynajmuje tor gokartowy na poltora godzinki na wylacznosc i juz zwerbowalam czworke moich znajomych plus ja i moja siostra i urzadzimy zawody jak myslicie dobry pomysl? Jedyny mankament to ten ze dostanie ten prezent 5 dni przed urodzinkami bo bedzie wtedy jego mama i moja dzien po chrzcinach i beda mogly malego popilnowac a tak ja bym nie mogla jechac to byloby bez sensu wezme go zaatakuje z nienacka powiem ubieraj sie wezme nawigacje wstukam adres i kaze mu sie tam zawiesc a tam juz wszystko na niego bedzie czekac hihi:)
swietny prezent! tez chcialam taki dla K. zrobic tylko z paintballem:)

Ja nic takiego nie miałam:tak:
A Tomek to wogóle jakoś dziwnie pije...jakbym sama go nie przystawiała to się nie upomni o cyca:no:
Ale pewnie sobie to rekompensuje w nocy bo budzi się co 2..góra 3 godzinki:wściekła/y:

Super prezent:tak:

Mam pytanie do doświadczonych mam:-D;-)
Związane z HaniA ale mam nadzieję że mi wybaczycie:-)
Co można dawać do picia 2letniemu dziecku?
Tych gotowych herbatej już nie chce pić....a zależy mi żeby np rano wypiła coś ciepłego! Mleko i kakao też odpada bo nie chce:no:
Czarna herbata wiadomo odpada..ale co myślicie o zielonej albo owocowej?
Dziś rano jej nalałam zielonej i piła że szok! Tylko nie wiem czy mogę:baffled:

A u nas nocka bez zmian..po ciężkim zasypianiu pierwsza pobudka po 5 godzinach a potem co 2-3:tak:
Mi to wystarcza na razie do szczęścia:tak:
ja sie ciesze jaki OLek sie oudzi 2 razy w nocy...i zuje sie wyspana...ostatnio wogole wstaje ciagle o innych godzinach...raz budzi sie co 3 godz, raz co 4 a czasem co 2...:/

a ja musze sie pochwalić,ze moj zrobil mi wczoraj super niespodzianke, bo zrobil sobie wolne od pracy i zabral nas na wycieczke do Kazimierza Dolnego...piekny spacer w sloneczny dzień a później nasza ulubiona restauracja 'U Fryzjera' ...super dzien :tak: ...no i był to pierwszy taki długi wyjazd (mamy do Kazimierza ok130kg) dla Gabrysi i pierwsze wyjscie do restauracji:tak:
zazdroszcze, jakbym chciala zeby moj K. wpadl na taki pomysl...niestety jemu tzreba wszystko powiedziec wprost:/

Ale jestem na siebie wku...iona!!!!!!! Dzwoniła do mnie kobietka, ze ma mieszkanie do wynajęcia-dwupokojowe za 500! powiedziałam, ze zadzwonie do męża i się umówimy na obejrzenie a ja co zrobiłam? chciałąm przełożyć kartę, żeby do niej z drugiego zadzwonic bo na koncie mam mało i jej nr mi się skasował! Toż idiotka ze mnie nie ma co! Na szczęście mam jesj maila i już napisałam, zeby zadzwoniła
hehe...dobra jestes:) dobrze ze mialas tego maila!

u nas dzis pieknie sloneczko swieci (jak narazie) wiec mykam na spacerek!

Aga, ja tez bym odradzala zielona- dla dzieci to jednak nic dobrego, z tego co pamietam to ma normalniee teine jak zwykla czarna. Spróbuj owocowych albo może kompociki?
Marta- matko, strasznie duzo placisz niani jak na Olecko- w olsztynie proponuja 700-800 a w Suwalkach stawka to 400. Chociaz w Olecku chyba dosc zamozni ludzie mieszkaja i z bezrobociem nie tak zle wiec moze z tego to wynika

"Herbaty zielone zawierają związek o nazwie teina. Podobnie jak kofeina ma ona działanie pobudzające, co nie wpływa korzystnie na organizm rozwijającego się dziecka. Z tego względu należy wiedzieć jak parzyć zieloną herbatę, aby była ona odpowiednia dla dzieci poniżej 10 roku życia. Herbata zielona parzona krótko ma działanie pobudzające, ze względu na obecną w naparze teinę; parząc herbatę dłużej (powyżej 3 minut) otrzymujemy napar o działaniu kojącym, relaksującym, gdyż podczas dłuższego zaparzania przedostające się garbniki z herbaty zielonej neutralizują działanie teiny. Dlatego też zaleca się, szczególnie dla dzieci, długie parzenie herbaty zielonej i podawanie rozcieńczonego naparu z wodą.

Można również podawać dzieciom herbatę zieloną, która jest parzona po raz drugi, trzeci. Wówczas taki napar będzie miał działanie relaksujące. Oczywiście jak we wszystkim trzeba znajdować umiar. "

O wlasnie- przypomnialo mi sie ze ja przeciez zielona herbate sobie pilam w sesji jak juz bylam mocno zmeczona wiec musi miec teine.
Wiecie co, polozylam moja Skarbolinke na chwile pod karuzelka zeby wypic spokojnie kawke przy forum a malenka zasnela. Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to ze wstala jakies 20 minut temu i zdazylam tylko zmienic jej pieluszke.

Witam
Nie nadrbiam !!! :)

Zauwazylam ,ze omawiany temat to niania i zdrada a na watku albumowym skora niemowlat :)

Na temat zarobkow nian to ja nie dyskutuje bo u mnie sa inne stawki. Normalnie ok.10-12 euro za godzine ale polki biora nawet 5 byleby cos zlapac.
W Polsce mialam nianiei placilam jej 200 zl. To byla dziewczyna w ciazy i nie chcialo jej sie siedziec w domu. !4 lat temu nie bylo dostepu do neta :) Teraz mialaby co robic- siedzialaby na BB :). Mysle ,ze sporo jest ludzi , ktorych nie stac na wykwalifikowana nianie z papierami. Ludzie tacy szukaja poprostu kogos odpowiedzialnego z dobrym sercem.

O zdradach - ja to moge podoradzac :) . Najpierw ja bylam zdradzana wiec znam wszystkie sztuczki facetow :) (pewnie nie wszytkie ale sporo) a potem i ja zdradzalam (smutne ale prawdziwe-zycie) wiec wiem jak sie ukrywa klamstwa :). Marta ma racje - w zyciu by nie zostawil telefonu (Marta chyba tez cos wie o klamstewkach facetow hi hi). I jeszcze jedno -wczesniej zdradzane kobiety nigdy nie ufaja a swoim brakiem zaufANIA SAME MOGA POCHNAC FACETOW DO ZDRADY. Ciezko znalezc granice ale trzeba nad tym pracowac.
tak kochana zapomnial bo byl taki zalatany ze w biegu dal mi zakupy i pobiegl bo kolega na niego juz czekal! o 11 byl w domu oddal mi klucze i wzial swoj tel.... ja juz wkrecilam sobie ze moze zabral mi je bym nie mogla przyjsc do niego na warsztat tak jak ostatnio przyspacerowalam z julka a po wszystkim przyjechal i mi oddal!!!!!!!!!!!!!!!
i tak jak piszesz zdradzone nie ufaja.. stale mam podejrzenia o ktorych mu mowie jak jakas laska zakreci tylkiem w tv odrazu mowie mu ze sie nia podnieca a mna nie.. ze takie zgrabne go kreca a ja teraz to kopia jakiegos mutanta........ ale ta malinka i pozne wracanie daja do myslenia!!!!!!!!!

Marta- matko, strasznie duzo placisz niani jak na Olecko- w olsztynie proponuja 700-800 a w Suwalkach stawka to 400. Chociaz w Olecku chyba dosc zamozni ludzie mieszkaja i z bezrobociem nie tak zle wiec moze z tego to wynika
W Olecku duże bezrobocie ale niańki tez sie schytrzyły, bo te dobre są poszukiwane i cenione:-) Jaka bedzie ta moja to sie okaże;-)
Niektórzy płacą niankom 500zł. ja uważam, ze czasami lepiej 100 zł wiecej dorzucić, zeby nainia miała tez dobrze, ceniła ta pracę i nie szukała innej;-)
No i ze swoją sie dogadałam, ze jak bedzie miała czas wolny, bo Piotrus to dziecko, które dużo spi, to mi np poprasuje pranie albo zimnieczki do obiadku obierze;-) czy zupke ugotuje.
Z Antosiem miałam też nianke i byłam zadowolona, ona gotowala Antosieowi obiadki, naprawde to dużo pomaga... bo człowiek wraca z pracy i nie musi zakaszać rękawów i do garów iśc;-)

Ciesze sie ze myslicie ze fajny prezent juz sie nie moge doczekac nigdy nie jezdzilam hihi ale bedziemy mieli ubaw.
Elizka Twoj to Ci super niespodzianki widze robi tez tak chce:)
Ja kiedys w liceum pilnowalam chlopca za 3 zeta za godzine nie mialam kasy ale teraz bym na pewno 6-7 zl prosila.

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedz:-)
Kompoty niestety na wykończeniu mam...w tym roku trzeba więcej zaprawić:-)

Ale jeżeli w zielonej herbacie też jest teina to czy ja sobie ją mogę tak bez limitu pić?
Bo mnie strasznie suszy przy karmieniu...a niestety wodą nie umię się tak napić jak herbatą:baffled:

Do góry