reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

juz purchawka kidys pisala kazde dziecko inaczej... Filip ma jeszcze czas wiec spokojnie.
jakbym julke posadzila to juz by siedziala... jest strasznie silna no i urodzila sie ponad 4kg wiec to tez duzo daje.
a z tego co pamiętam Julka tez ma problemy ze skórą- w jakich kosmetykach ją kąpiesz i czym smarujesz po kąpaniu ?

reklama
EEE sylwik - to tak jak Moj Max. Jak mial 2 miesiace i 1 dzien nie chcial glowki podnosic i nagle w ciagu dwoch dni zaczal trzymac ja dlugo i przestal plakac. Teraz z tymi nogami niepotrzebnie zaczal kombinowac :)
Nie martw sie. Przyjdzie jego czas to odniesie.

to pytanie szczególnie do mamusiek dzieci z AZS i skazą białkowa;) a może polecacie zupełnie co innego ?
Ja uzywam Emolium
- a to to samo praktycznie co Oliatumm balneum równiez jest dobre - wszystkie te środki mają te same działanie :) którego nie kupisz bedzie dobry, ale troszku kosztują :)

EEE sylwik - to tak jak Moj Max. Jak mial 2 miesiace i 1 dzien nie chcial glowki podnosic i nagle w ciagu dwoch dni zaczal trzymac ja dlugo i przestal plakac. Teraz z tymi nogami niepotrzebnie zaczal kombinowac :)
Nie martw sie. Przyjdzie jego czas to odniesie.
to dobrze;) uspkoiłas mnie;) ja ciągle martwię się czy aby apewno mój synek dobrze się rozwija, mam w rodzinie dziewczynke chora na autyzm,i z tąd moje obawy czy Filipek jest zdrowy..., najgorsze jest to że nie wiadomo skąd się ta choroba bierze, czy to genetyczne czy nabyte... Ale nie można dac się zwariować;) mam nadzieje że wszystko bedzie oki:)

Ja uzywam Emolium
- a to to samo praktycznie co Oliatumm balneum równiez jest dobre - wszystkie te środki mają te same działanie :) którego nie kupisz bedzie dobry, ale troszku kosztują :)
no trochę tak, ale co zrobić..-ta wysypka co ma ją Filip podobno swędzi więc trzeba stosowac coś co uśmierzy pieczenie, ciekawa jestem kiedy to zejdzie/..

Sylwik - ja jakos nie slyszalam o przypadku autyzmu u dwoch czlonkow rodziny wiec chyba nie ma takiego zagrozenia. Nie martw sie . Wszystko bedzie dobrze i Twoj Filipek na 100% dobrze sie rozwija. Jest tylko ciut mlodszy niz niektore z naszych dzieci a 2 czy 3 tygw rozwoju niemowlaczka to baaaardzo duzo. Zreszta po co ja to isze skoro Ty pewnie to wiesz :).
U mnie w rodzinie mielismy Michalka - roslinke. Urodzil sie i mial byc zdrowy. Nie byl. Lezal i nic nie robil. Nawet si enie usmiechal i nie lubil dotyku innych wiec nawet go poprzytulac nie mozna bylo. Lekarze dawali mu 2-3 lata zycia. Moja kuzynka-jego mama paradoksalnie jest fizjoterapeutka wiec pracowala z nim bardzo ciezko i Michalek zyl lat 8.
Byl 2 miesiace mldszy od mjego Ernesta. Razem chodzilysmy w ciazy. Nieszczescia sa w wielu rodzinach ale nie znaczy to ze dotykaja wszystkich pokolei. Was dotknal autyzm ale Filipek jest zdrow jak ryba na bank :)

a z tego co pamiętam Julka tez ma problemy ze skórą- w jakich kosmetykach ją kąpiesz i czym smarujesz po kąpaniu ?
tak dobrze pamietasz... kapie ja z dodatkiem oilatum i po kapieli tam gdzie wysypka smaruje bepanthenem i dodatkowo teraz tym krm SOS NUTRI SENSITIVE Nivea Baby (z lipidami Omega 6 i masłem shea)
ps ten krem z nivea łagodzi pieczenie!

Sylwik - ja jakos nie slyszalam o przypadku autyzmu u dwoch czlonkow rodziny wiec chyba nie ma takiego zagrozenia. Nie martw sie . Wszystko bedzie dobrze i Twoj Filipek na 100% dobrze sie rozwija. Jest tylko ciut mlodszy niz niektore z naszych dzieci a 2 czy 3 tygw rozwoju niemowlaczka to baaaardzo duzo. Zreszta po co ja to isze skoro Ty pewnie to wiesz :).
U mnie w rodzinie mielismy Michalka - roslinke. Urodzil sie i mial byc zdrowy. Nie byl. Lezal i nic nie robil. Nawet si enie usmiechal i nie lubil dotyku innych wiec nawet go poprzytulac nie mozna bylo. Lekarze dawali mu 2-3 lata zycia. Moja kuzynka-jego mama paradoksalnie jest fizjoterapeutka wiec pracowala z nim bardzo ciezko i Michalek zyl lat 8.
Byl 2 miesiace mldszy od mjego Ernesta. Razem chodzilysmy w ciazy. Nieszczescia sa w wielu rodzinach ale nie znaczy to ze dotykaja wszystkich pokolei. Was dotknal autyzm ale Filipek jest zdrow jak ryba na bank :)
pewnie ! każada z nas mam momenty niepokoju...mój Radek ma brata z zespołem downa...ile ja się namartwiłam w ciąży...byłam u najlepszych specjalistów od wad genetycznych, uspakajali mnie,ze jest bardzo malo prawdopodobne dzieciczenie i raczej martwil by sie wiekiem a nie dzieciczeniem...miałam niezliczoną ilość usg...jak jedno mnie uspokoilo to strarczalo to na gora 2 tyg i znow musialam isc i sprawdzac, bo sie nakrecalam i najlepiej jeszcze u innego lekarza..mialam na tym punkcie obsesje..cieszylam sie jak trafialam do szpitala i wciaz robili mi usg i potwierdzali ,ze wszytsko jest ok...wiem,ze jak sie widzi obok nieszczescie ciezko myśleć pozytywnie ,ale nie ma co się nakręcać...

reklama
to dobrze;) uspkoiłas mnie;) ja ciągle martwię się czy aby apewno mój synek dobrze się rozwija, mam w rodzinie dziewczynke chora na autyzm,i z tąd moje obawy czy Filipek jest zdrowy..., najgorsze jest to że nie wiadomo skąd się ta choroba bierze, czy to genetyczne czy nabyte... Ale nie można dac się zwariować;) mam nadzieje że wszystko bedzie oki:)

tak jak pisza dziewczyny nie powinnas sie martwic ...Filipek jest duzo młodszy od najstarszych dzieciaczkow z naszego forum a przez 2 czy 3 tyg a nawet 4 tyg naprawde dziecko sie bardzo zmienia ...nam pediatra i neurolog kazala klasc jak najczesciej na brzuszku z raczkami blisko cialka ...tak jakby mial sie opierac na łokietkach...to ma wspomoc podnoszenie glowki i rozwijac miesnie potrzebne pozniej do raczkowania...

Do góry