reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

widze ze dzis mala produkcja... strasznie nas malo... gdzie nessi, mea, kasiekkrk, karnitynka i reszta dziewczyn ktore dziennie aktywnie sa tu z nami????

Jestem, jestem ... żem po kątach lizała rany po nieprzespanej nocy :-) Jedziem z nową statystyką - wczoraj nieprzespana noc i dzisiaj dzień ;-) jak bedzie dzisiaj w nocy się zobaczy ...:confused:
Nie dam rady Was zczytać wszystkie, zatem zostawiam to na ''wyspane'' jutrzejsze oko ;)

Ahh ... i ida znowu kryzysowe cyckowe dni ,:cool: no ja nie wiem czy takie skoki rozwojowe po skokach mogą być ? :confused::-D Może mój ma teraz .... '' skok skokowaty w net czmychnięty ?'' W kazdym razie coś tam się z Nim dobrego dzieje bo dzisiaj cały dzień się skubaniec na głos smieje ;-) Ale jutro bedzie mu nie bardzo do śmiechu bo czeka Nas wizyta u ortopedy :-)

Czuwam dalej ... :))

reklama
te moeje cycki mnie wykoncza,,,,,,,,,,,,, ryczec mi sie chce... mala nie chce dzis wogole na cycka patrzec,,, tylko na spiocha jej przystawialam ale wtedy sie budzila i ryk nie z tej ziemi,,,,,,,,, nie leci jej... probowalam odciagac i co?? i dupa.... niewiele tego,,, ardzo niewiele -nawet jak na moje ostatnie problemy........ juz sama nie wiem co robic... zamowilam w aptece lactinatal-jutro odbiore i sprobuje,moze to jakos pomoze. A jak nie to........nie bedzie wyjscia......... ale tak mi jest zle ze nie daje rady i moje cyce sie buntuja... i przez dziecko taka odrzucona sie czuje........masakra jakas............no nic... powalczymy jeszcze troszke i sie zobaczy.....

moje dziecie jakoes marudne jest..... juz nie moe normalnie.... w dodatku tak ja swedza dziasla ze najchetniej wszystko by do buzi wziela........

w dodatku tak ja swedza dziasla ze najchetniej wszystko by do buzi wziela........
Szkoda, że cyca nie chce :/
Trzymaj się obu piersi mocno! nie dawaj za wygraną , a połową sukcesu jest nastawienie! postaraj się nie denerwować (wiem, że łatwo nie jest) ale ''twardym trzeba być a nie miatkim'' :)

sprobujemy sprobujemy............. ech... ciekawe jest to ze w nocy jeszcze bez problemu ciagnie cyca... tylko w dzien jej sie cos nie podoba.......... dojdzie do tego ze bede okno w dzien zaslaniala zeby noc na kilka moniut zrobic:) zartuje ale kto wie co mi do glowy wpadnie............z tej bezsilnosci..........

a mnie nie bylocaly dzien ... pojechalam do mamy odpoczac a tam wielka scena zazdrosci bo moja siostra na chrzcinachchciala wziac mala na rece a moj chlop jejnie pozwolil !!! i obraza majestatu !!! ech jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil !!! nie wazne ...ja bynajmniej dziecka dzis nie mialam bo moje dziecko zdecydowanie bardziej niz z mama chcialo spedzac czas z dzieciakami :) uhahani byli cala czworka :) a ja tylko stalam i patrzylam :)

cześć dziewczyny. byłam dziś z Danielkiem na USG bioderek i się trochę podłamałam :sad:
lewy staw odbiega troszkę od normy, jest przykurcz i lekarz kazał zakładać Małemu poduchę...
ale, co najlepsze, mówi, że tylko na tydzień, dwa... bo przykurcz się zmniejsza (masujemy codziennie i ćwiczymy "żabkę"). i tak teraz myślę, że po cholerę mam męczyć dziecko rozwórką skoro nasze ćwiczenia pomagają a i tak nosimy dwie pieluchy???
zadzwoniłam do mamy po poradę (ma specjalizację z ortopedii) i stwierdziła, że ten facet nie ma dobrej opinii i umówiła nas prywatnie z najlepszym jej zdaniem ortopedą dziecięcym w Krośnie.
idziemy 23 marca.
a póki co ćwiczenia, masaże i dalsze pieluszkowanie.

no i Danielka swędzą dziąsła.
Widze ze podobna diagnoza co u nas tylko ze nam ortopedapowiedzial ze juz poduszka nie jest potrzebna:-)nie jest jeszcze tak jak powinno ale obedzie sie bez niej:tak:mam tez cwiczuyc jak najwiecej z malym i powinno byc ok;-)mam nadzieje ze i u ciebie obejdzie sie bez niej;-)tez sie tego balam,wsadzic dziecko w glupi aparat i nawet nie pozwolic sie ruszyc przez prawie 24 godziny:-(

widze ze dzis mala produkcja... strasznie nas malo... gdzie nessi, mea, kasiekkrk, karnitynka i reszta dziewczyn ktore dziennie aktywnie sa tu z nami????

No własnie poznikaly i to nie tylko one:no:

Myślę, że nie masz się co zbytnio przejmowac tym stawem, choć wiadomo, że takie rzeczy martwią ale wszsytko "da się wyprostować", tym bardziej, że widzisz poprawę dzięki ćwiczeniom a i Twoja mama na pewno sie zna na tym i wie jak Ci pomóc. Zawsze lepiej upewnić się u kilku lekarzy niż martwić się źle postawioną diagnozą lub jakimś wyolbrzymieniem błahej "wady" ;-)

Ja dziś byłam w końcu u dermatologa z Mała! i co!? według pani dermatolog Julka ma jakieś zaczątki Zrogowacenia Skóry, "rybiej łuski" ale nie wyklucza też AZS....tą "rybią łuską" to trochę przesadziła bo z tego co wiem jest to choroba genetyczna a u nas w rodzinie nikt tego nie ma, a to , że skóra się łuszczy to też jest przecież skutek AZS bądź po prostu zapalenia skóry, którego również nie wykluczamy.....Obkupiłam się w leki dla Małej: 2 masci, jeden steryd-konieczny ale i tak co drugi dzien tylko 1 dziennie i olejek do kapieli z A-Derma, także prawie 100zl zostawilismy w aptece :/ i od dziś już zaczęliśmy ostrą kurację. Mam nadzieję, że będą efekty i da się to cholerstwo wyleczyć!!! w pon idziemy jeszcze prywatnie do dobrej dermatolog-alergolog, jestem ciekawa jaką diagnozę ona postawi? .....

aaaa...i na domiar złego , jeszcze oczko cały dzień dziś Julce ropieje! NESSI wiem, że Ty borykasz się z ropiejącym oczkiem, co Wam pomaga, czy można coś dostać bez recepty bo jak dziś pytałam to nikt mi nie pomógł w aptece więc pewnie znowu do pediatry trzeba będzie iść....

ja jutro do gina bo tabletki anty.....ehhhhh od lekarza do lekarza tylko ;)
to się rozpisałam, miło będzie jak ktoś przeczyta :D

Do oczka zakraplaj moze wode morska i masuj kanaliki,jesli nie przejdzie to lepiej idz do pediatry po recepte na kropelki:tak:
No i mam nadzieje ze wysypka minie i bedzie juz tylko lepiej;-)

te moeje cycki mnie wykoncza,,,,,,,,,,,,, ryczec mi sie chce... mala nie chce dzis wogole na cycka patrzec,,, tylko na spiocha jej przystawialam ale wtedy sie budzila i ryk nie z tej ziemi,,,,,,,,, nie leci jej... probowalam odciagac i co?? i dupa.... niewiele tego,,, ardzo niewiele -nawet jak na moje ostatnie problemy........ juz sama nie wiem co robic... zamowilam w aptece lactinatal-jutro odbiore i sprobuje,moze to jakos pomoze. A jak nie to........nie bedzie wyjscia......... ale tak mi jest zle ze nie daje rady i moje cyce sie buntuja... i przez dziecko taka odrzucona sie czuje........masakra jakas............no nic... powalczymy jeszcze troszke i sie zobaczy.....

moje dziecie jakoes marudne jest..... juz nie moe normalnie.... w dodatku tak ja swedza dziasla ze najchetniej wszystko by do buzi wziela........

Trzymam kciuki zeby jednak sie udalo i wszystko wrocilo do normy;-)my cycowe kobiety musimy sie wspierac;-)zrelaksuj sie troche kobieto a bedzie o niebo lepiej;-)

ja ide do ortopedy z moja mala we wtorek,... i az sie bije co mi powie.,,, jak wiecie( o ile pamietacie) moja mala miala do noszenia te smieszne gacie...... nosila je jakies 4-5 tyg no ale od jakichs 3 tygodni sa na nia za male,,,,, wiec nie zakladalam bo jak tylko zalozylam zaraz miala na udach paskudne siniaczki,,,,,,,,,,ech mam nadzieje ze wszystko bedzie ok,,,, no i w srode idziemy do okulisty niech zrobi porzadek z tym oczkiem bo ani masaze ani krople ani nic innego nam nie pomagajaa... a jest wrecz gorzej... mala czasem nie moze oczka otworzyc -tak sie jej zakleja........

Dziewczyny kilka razy pisalyscie o masciach sterydowych. Ja zupelnie nic o nich nie wiem. Dzis bylam z miskiem u lekarza i przepisala mi miedzy innymi masc sterydowa. Napiszcie prosze co o nich wiecie. I czy wiecie dlaczego nalezy z nimi uwazac. Poczytam jeszcze w necie ale nie ma to jak informacje od doswiadczonych i godnych zaufania mam. Wstrzymam sie przez chwile z uzyciem jej i bede naprawde bardzo wdzieczna za odpowiedzi.
Emira, mi pediatra zapisała maść sterydową:tak: i równiez wahałam się czy ją użyć ale Filip tak rozdrapał sobie buzie że wkońcu poddałam się i użyłam jej raz, wysypka znikła, ale wczoraj pojawiła się znowu.:-( tak więc dzisiaj zaczęłam smarowac buzię od nowa (zalecano mi smarowac przez 4 dni ), i już po pierwszym smarooaniu widac poprawę. Powiem Ci tak; jeśli widzisz że dziecku to swędzi t smaruj- po co ma się dziecina męczyć, ale nie dsłużej niż 5 dni! co do ostrożności- poczytaj ulotkę i działania niepożądane to będziesz wiedziała dlaczego z nią uważać. A na co dostałaś ta maść ?

Jak na allegro?Tez mozna?W jaki sposób?

SYLWIK powiedz mi jak ty zrobilas ten swoj suwaczek?Chodzi mi o to jak wstawilas zdjecie?Jak widzisz ja mam ten suwaczek juz bardzo dlugo i chcialam dzis wstawic nowe zdjecie ale jest takie niewyraziste:wściekła/y:do jakich rozmiarow ty doszłas>Choc widze ze jeszcze nie jest takiej jakosci jak byc powinno.

200 px szerokośc zdjęcia, no ale jak już sama zauważyłaś zdjęcie nie jest super jakości ;)

Ja stosowalam:tak:ale tylko na ciele,na twarzy nie:no:pozatym pediatra jak i dermatolog przepisal nam masci sterydowe,pediatra Elocom a dermatolog Triderm i Cutivate,po jednym posmarowaniu wysypka zniknela:tak:nie powinno sie uzywac ich na duzej powierzchni ciala,tylko troszke i dobrze rozsmarowac,nie stosowac dluzej jak 3 dni:tak:masci sterydowe sa zrace i dlatego trzeba na nie uwazac:tak:ja na twoim miejscu posmarowalabym cieniutenko i zobaczysz ze jutro juz nie bedzie nic;-)wiem ze maja skutki uboczne bo tez nie chcialam ich stosowac ale dermatolog powiedziala ze bedzie to trwalo tylko kilka dni.
No ale zrobisz jak uwazasz;-)
Na wysypke stosowalam tez masc robiona i taka papke,teraz mam nawilzac malego Cetaphilem MD,jest to mleczko od pierwszego dnia zycia ale cenowo nie jest tanie.

Witam:-) rzeczywiscie jest tak ze jak czlowiek tak nie ma to jest przykro a jak juz ma to chcialby jeszcze lepiej:-D:tak:;-)
tuu

reklama
Danielek padł mi dziś po 19, nawet nie za bardzo chciał jeść więc cycki mam coraz cięższe i tylko szczypią mnie... wsadziłam go dziś w śpiworek bo mi się strasznie rozkopuje w nocy z kołdry.
jutro rano jadę z mężem zamówić catering (jednak) na chrzciny, a później na małe zakupy ciuchowe. w swoje eleganckie spodnie sprzed ciąży się nie mieszczę... :oo2:

Do góry