reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czesc

Pobudka o 11 i juz wiem ze moja Lali bedzie zmierzla przez dzien bo nie spala swoich godzin.Ale jakos dam rade:tak: ksiezniczka wcina sniadanko a mamusia juz wstawila pranko.Dzis ma dzien prania i prasowania :)
Pogoda pochmurna ale na zakupy i tak sie wybiore:-)
Wczoraj na imprezce bylo bardzo glosno :baffled:Biedna Emily spac nie mogla tak tez Lali i Emily wytrzymalay do polnocy a nawet troche dluzej:sorry2:
Aga zamowila pizze i byla mega pyszna wzielam na wynos do domku:-D:-D:-D:-D

Agunia gratuluje spaceru, ja to wygodna jestem wszedzie autko moja laura chyba idzie za mamusia bo jak chce isc z nia na spacer to ta leci do auta:szok::-D
Wczoraj rysowalysmy kreda po chodniku a ona do mnie ze chce do auta - posiedziec:-D

Malinka boski dialog z Julka no wymiekam.Bardzo madra dziewczyna i jeszcze zaskoczyla mame:-Dkaca nie ma bo bylam kierowca :)

As ja musze sie podpisac pod Twoim postem do Asi.

Anaconda dziewucha w ciazy i jakas niepowazna, chyba jeszcze nie wie co ja czeka skoro nie przeszkadzalo jej wysiadywanie u was do takiej godziny.Wiadomo ze dziecko chce spac i glosi to dosc glosno, tak ze napewno ja bylo slychac, a tu nic zero reakcji:baffled:

Kerna trzymaj sie kobieto i dobrze ze udal sie zabieg.Weflon wyciagna i bedzie git!

Dowikla moja pogoda chyba do Ciebie ciagnie:-Du mnie dzis juz lipa a wczoraj bylo ladnie slonecznie
MH czesciej musisz chlopa do usypiania zaganiac:-D

Ostatnia edycja:
reklama
AGUNIA to miałaś bigerski spacer :szok:ale zawsze to energia wstępuje w człowieka jak się tak zmęczy:tak::tak::tak::tak::tak::tak: a jak twoje poszukiwanie pracy????składałaś gdzieś cv ????
a co do Julki ?????? ja sama nie wiem skąd u niej takie podejście ,teksty ,śmiejemy się z Pietruszką że rośnie nam feministka jak nic:-D:-D:-D:-D:-D:-Ddruga Kazia Szczuka :szok::szok::szok::szok::szok: czas pokaże co z niej wyrośnie:baffled: do tego jest mega sarkastyczna cholera.... ostatnio mówi do Piotrka...Piotr gardło mnie boli...Pietruszka tak a gdzie??? a Julka na grzbiecie!!!!!!!!!!!!!:szok::-D:-D
niezła jest:-D:-D:-D
a poszukiwania pracy idą mi narazie mizernie, nie chcę się załapać gdziekowiek bo chciałabym jak już coś znajdę dłuzej tam zabawić a nie tak na przetrwanie, chociaż jak mnie przypili tak porządnie to wezmę cokolwiek

Lidka prezentem dla m niech będzie fakt, ze się do niego odezwałaś:tak::tak::tak:

Witam sie:-)

Kerna ,lez ,lez i jeszcze raz lez,odpoczywaj i dbaj o siebie,będzie dobrze:tak:

Malinka dialog Julki na temat mężczyzn zrobił na mnie wrażenie racje ma szczerą dziewczyna:tak:a sarkazm tego typu to i ja stosuje:-D Jula jest suoer:tak:

MH pranie ,czytałam udało sie na medal:-D

Moja Klaudia dostała gigantycznego kataru ,Ksawier sie skarzy na ból głowy ,jescze dzis ich wysłałam do szkoły gorączki zadne nie ma:sorry2:
Farmaceutka mówi ,ze wirus panuje,a jak sie go nie wylez ymoze dojsć do bakteryjnej infekcji i wtedy juz antybiotyk,
szlag,Klaudia ma dzis próbe ,jutro przedstawienie,Ksawka przetrzymam w domu ,Klaudie na przedst.puszczę tylko:tak:Wydałam w aptece 46 zł.za same pierdoły normalnie ,a sorry kupiłam sobie bellisę-witaminki dla mnie:tak:
Wzwiazku z tym ,ze choróbsko sie jakieś szykuje zaszalałam i wykupiłam im miesieczny abonament w TV na kartę ,bo maja u siebie,będa mielico ogladać:tak:

Wiecie ,ze ja dziś prawie nic nie robiłam ,mam lenia gignta,rozpaliłam w kominku i nakarmiałam zwierzęta(i siebie:-D)Musze choćby zamieść:baffled:a tez pech ,bo dziś do Ksawka przychodzi koega,juz za póżno ,zeby odwołać ,:cool2:bo go odbieram z przedszkola ,a jego rodzice nie stad sa:tak:

Asia nie ty jedna miewasz takie myśli,nie poddawaj sie im-walcz:tak:nie daj sie dołowi i chandrze pokonać:no:

Dziś idę po raz kolejny do szefowej ewentualnej,a właśnie Malinka -gratki wielkie moze w końcu ja zastane-ja chce dfo pracy:-D

As mieliscie szczęscie ,ze rodzice tak zareagowali ,nie wiem czy ja bym w takiej sy=ytuacji była tak opanowana

Malinka Julki dyskusje powalające ale z jednej strony ma dziewczyna rację :-D:-D:-D:-D
Joanna wcale nie jesteś złą mamą :no::no::no:
Anka no to fajny wieczorek miałaś jednym słowem :tak::tak:

Witam. JA tylko na chwilkę. Dzisiaj od rana w rozjazdach. Pojechałam do siostry żeby mnie ścięła ( zaraz wkleję fotkę) ale coś czuję że pojadę do niej znowu żeby krócej mnie ścięła :tak: Kuba śpi ale nie wiem ile pośpi bo jakiś dekiel wierci a mnie już szlag trafia :wściekła/y: potem na miasto idę z mamą i małym, bo dzisiaj słoneczko daje i super ciepło jest więc trzeba korzystać :tak: zaraz lecę coś zjeść i te ciuchy na allegro wystawić bo już się proszą, a jak wchodzę to zawsze coś mnie rozproszy i sobie szukam czegoś do domu :sorry2:
Kerna dobrze że wszystko ok poszło :tak: oby tak dalej :-)
Malinka Julka to mam teksty jak co najmniej 10cio letnie dziecko :szok::tak: super przynajmniej się nie nudzicie :-) idę zrobić fotkę i Wam zaraz wkleję, tylko proszę się nie śmiać bo ja padnięta jestem :dry:

A teraz kochane rozmowa z moją julką :sorry2: piszę na gorąco puki pamiętam:
Julia mamuś a po co nam są potrzebni mężczyźni???:szok:
MALINKa-No Julcia jak to po co ???? no bez nich by nam nudno było wiesz???
J- nudno??!!! co ty mówisz???? my sobie potrafimy bez nich świetnie czas zorganizować!!!:szok:
M-no wiesz bez mężczyzny nie można założyc rodziny...
J-jak to nie można????
M -no nie można mężczyzna +kobieta+dziecko dzieci to rodzina..
J - no ale zawsze można adoptować dziecko co nie????
M-no można ale wiesz kobieta chce mieć swoje dziecko poczuć je w sobie te pierwsze ruchy kopniaczki urodzić je.....
J- no ale niektóre kobiety nie mogą mieć dzieci????
M-no prawda zdaża się tak że nie mogą:-( ale wiesz to najczęściej bardzo ciężkie dla kobiety i dobrze że ma wtedy obok siebie mężczyznę który pomoże jej w tych trudnych momentach.....
J- no można się wtedy wygadać wojej przyjaciółce przecież????
M-no można ale wiesz mężczyzna który sam w tym tkwi w tym problemie bardziej ją zrozumie......
J-bardziej??!!!...no wątpię...:szok:
M- a czemu wątpisz?????
J- bo mężczyzna nie miał nigdy dziecka w brzuchu i nigdy tego nie zrozumie jak druga dziewczyna....
M- no może coś w tym jest......... ale wiesz mężczyzna jest też potrzebny żeby się do niego przytulić....całować.....
J- no można się przecież przytulić i całować swoje dziecko....
M-no widzisz i wracamy do punktu wyjścia żeby się przytulać do swojego dziecka to trzeba je mieć,...a żeby je mieć potrzebny jest mężczyzna.....
J-no nie koniecznie mówiłam ci można adoptować albo no wiesz to co kośćiół nie pozwala no to intro...
M no in-vitro.......
J-no właśnie o tym myslałam ...a co to jest to in-vitro????
M- no to jest zapłodnienie kobiety nasieniem mężczyzny bez jego bezpośredniego udziału:sorry2:
J- no widzisz czyli znów nie jest potrzebny:szok:
M no jest bo skąd się weźmie jego nasienie jak go nie ma?????
J- no od kogoś kto je da:-D
M- no czyli od mężczyzny czyli jest potrzebny jednak:tak:
J- no teoretycznie tak ale nie koniecznie musi to byc twój mężczyzna...czyli oni wiesz mamomogą być ale nie musi byc twoim mężczyzną..
M-no do in-vitro nie koniecznie ale tak ogólnie to jest potrzebny w życiu...
J- dalej nie wiem po co???ale niech ci będzie!!!!!!
M-Julia no widzisz ja sobie życia bez Piotra nie wyobrażam kocham go jest mi z nim dobrze jest mi przyjacielem ...
J-no kiedys miałaś tate i co tez tak myślałaś.....:szok:
M- no tak...bo go kochałam kiedyś...
J-no widzisz teraz tak mówisz bo kochasz Piotra a jak go przestaniesz kochac to co???????
M-no nie wiem myyślę że to moja miłoś do śmierci........
J-no każdy tak mysli jak się zakocha aż mu nie przejdzie....
M-:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
J- się mamuś nie dziw:szok:
M- oj Julia to chyba za trudny temat...
J- chyba dla ciebie..
M- :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
J- ja tam uwżm że lepiej mieć kilku mężczyzn...no nie żeby równocześnie ale eby się nie wiążać tylko jak mi się znudzi to inny może wtedy być.....
M- Julia to nie takie proste jak ma się dzieci to chce im się stworzyć dom stabilizacje a nie takich zmieniających się "tatusiów"...
J- a tam mamuś ja mam inne zdanie...reasumując(skąd zna tan wyraz:szok:)mężczyźni są potrzebni czasami i grnt żeby byli fajni i jak się znudzą żeby ich zmieniać a nie się męczyć:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
no i uciełam temat z dzieckiem a właściwie ona ze mną bo stwierdziła że idzie czytac bajkę:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wasze pogawędki są bardzo pouczające :-D:-D:-D
Julka jest normalnie gigant babka i tyle.
Współczuję jej facetowi :tak::tak::-D:-D:-D:-D

wczoraj zrobiłam sobie dzień piechura:-D:-Dprzyjechałam autem do przedszkola, zostawiłam Misię i samochód odstawiłam pod domem rodziców, potem pomaszerowałam do MUP (ogólnie lipa z tej wizyty) stamtąd poszłam do dziadków (trochę daleko i pod górę, myślałam ze ducha wyzionę) a na koniec piechotą po małą do przedszkola, z tego łażenia aż mi się odcisk zrobił na małym palcu:-D:-D:-Dale połączyłam przyjemne z pożytecznym, zaoszczędziłam na paliwie i spaliłam trochę zbędnych kalorii:tak::tak::tak:
Fajny spacer ,no i z jaką korzyścią.:-D:-D
Ja teraz od poniedziałku robię średnio 10 km codziennie i dopiero fajnie się czuję.:-D:-D:-D

AGUNIA to miałaś bigerski spacer :szok:ale zawsze to energia wstępuje w człowieka jak się tak zmęczy:tak::tak::tak::tak::tak::tak: a jak twoje poszukiwanie pracy????składałaś gdzieś cv ????
a co do Julki ?????? ja sama nie wiem skąd u niej takie podejście ,teksty ,śmiejemy się z Pietruszką że rośnie nam feministka jak nic:-D:-D:-D:-D:-D:-Ddruga Kazia Szczuka :szok::szok::szok::szok::szok: czas pokaże co z niej wyrośnie:baffled: do tego jest mega sarkastyczna cholera.... ostatnio mówi do Piotrka...Piotr gardło mnie boli...Pietruszka tak a gdzie??? a Julka na grzbiecie!!!!!!!!!!!!!:szok::-D:-D
Julka jest niesamowita naprawdę.
Jeszcze parę lat i Was sprzeda i kupę kasy za Was weźmie.:-D:-D:-D:-D:-D

czesc

Pobudka o 11 i juz wiem ze moja Lali bedzie zmierzla przez dzien bo nie spala swoich godzin.Ale jakos dam rade:tak: ksiezniczka wcina sniadanko a mamusia juz wstawila pranko.Dzis ma dzien prania i prasowania :)
Pogoda pochmurna ale na zakupy i tak sie wybiore:-)
Wczoraj na imprezce bylo bardzo glosno :baffled:Biedna Emily spac nie mogla tak tez Lali i Emily wytrzymalay do polnocy a nawet troche dluzej:sorry2:
Aga zamowila pizze i byla mega pyszna wzielam na wynos do domku:-D:-D:-D:-D

Agunia gratuluje spaceru, ja to wygodna jestem wszedzie autko moja laura chyba idzie za mamusia bo jak chce isc z nia na spacer to ta leci do auta:szok::-D
Wczoraj rysowalysmy kreda po chodniku a ona do mnie ze chce do auta - posiedziec:-D

Malinka boski dialog z Julka no wymiekam.Bardzo madra dziewczyna i jeszcze zaskoczyla mame:-Dkaca nie ma bo bylam kierowca :)

As ja musze sie podpisac pod Twoim postem do Asi.

Anaconda dziewucha w ciazy i jakas niepowazna, chyba jeszcze nie wie co ja czeka skoro nie przeszkadzalo jej wysiadywanie u was do takiej godziny.Wiadomo ze dziecko chce spac i glosi to dosc glosno, tak ze napewno ja bylo slychac, a tu nic zero reakcji:baffled:

Kerna trzymaj sie kobieto i dobrze ze udal sie zabieg.Weflon wyciagna i bedzie git!

Dowikla moja pogoda chyba do Ciebie ciagnie:-Du mnie dzis juz lipa a wczoraj bylo ladnie slonecznie
MH czesciej musisz chlopa do usypiania zaganiac:-D
Widzę,że fajna imprezka i najważniejsze,że udana.:tak:;-):-)

Witam sie:-)
Moja Klaudia dostała gigantycznego kataru ,Ksawier sie skarzy na ból głowy ,jescze dzis ich wysłałam do szkoły gorączki zadne nie ma:sorry2:
Farmaceutka mówi ,ze wirus panuje,a jak sie go nie wylez ymoze dojsć do bakteryjnej infekcji i wtedy juz antybiotyk,
szlag,Klaudia ma dzis próbe ,jutro przedstawienie,Ksawka przetrzymam w domu ,Klaudie na przedst.puszczę tylko:tak:Wydałam w aptece 46 zł.za same pierdoły normalnie ,a sorry kupiłam sobie bellisę-witaminki dla mnie:tak:
Wzwiazku z tym ,ze choróbsko sie jakieś szykuje zaszalałam i wykupiłam im miesieczny abonament w TV na kartę ,bo maja u siebie,będa mielico ogladać:tak:

Wiecie ,ze ja dziś prawie nic nie robiłam ,mam lenia gignta,rozpaliłam w kominku i nakarmiałam zwierzęta(i siebie:-D)Musze choćby zamieść:baffled:a tez pech ,bo dziś do Ksawka przychodzi koega,juz za póżno ,zeby odwołać ,:cool2:bo go odbieram z przedszkola ,a jego rodzice nie stad sa:tak:
As mieliscie szczęscie ,ze rodzice tak zareagowali ,nie wiem czy ja bym w takiej sy=ytuacji była tak opanowana

A u Was znowu choroba się rozpętała :-( zdrówka życze.
U mnie na szczęście całą zimę przetrzymali i teraz też nawet kataru nie mają :tak::tak::-):-).
Madziula wiesz,rodzice dzieci niepełnosprawnych inaczej na szczęście podchodzą do pewnych spraw.
Ja jak słyszę gdzieś na ulicy "dobre rady" jak mój agent szaleje ,bo coś tam to udaję,że nie słyszę i tyle .Po co mam się denerwować.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Też nie raz słyszałam ,weźmie pani tego wariata ,bo dzieci straszy swoim krzykiem lub podobne teksty.Było mi też strasznie przykro i głupio ,a radzice zdrowych dzieci tego wogóle nie rozumieją i to w tym wszystkim jest najgorsze.:-:)-:)-(
Jak słyszę np: tekst w stylu weź kobieto pasa i zrób z tym porządek to mnie szlag jasny trafia :wściekła/y:,albo takiego potwora to bym zamknał na dzień o chlebie i wodzie to by przestał się drzeć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,ale tacy są ludzie.:-:)-:)-(
Rzeczywistość jest okrutna dla nas.:baffled::baffled::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-(,przecież ja też bym wolała,żeby Kubuś był zwyczajnym chłopcem a nie dzieckiem z problemami.
Jednak jest inaczej i trzeba się cieszyć z tego co się ma :tak:;-):-):-)

Beata ale Ty masz ksiazek:szok::szok:Tak jest dobrze czemu chcesz krocej?

Ja umylam wloski, zaraz lece po pranie i kolejne wstawie.A ze nawet fajnie na podworku to ide z Laura na spacerek :)Potem wrocimy , zjemy zupke i pomyslimy co dalej...... napewno pranie do rozwieszenia i 3 pralka heheheh

Madziula 50zl poszlo w aptece:baffled::baffled:Ja musze tez zainwestowac w witaminki bo te do pici mi nie podchodza wole lykac a centrum mam przeterminowane:szok:

reklama
Do góry