reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

witwm serdecznie wszystkie mamusie
ja własnie wróciłam z zakupow wykończona jestem bo do miasta mam40 min. drogi samochodem tam obskoczyłam tesco i lidla no i z powrotem takze jak wyjechalam o 11 to dopiero teraz dobilam do domku no wpadlam jeszcze do lumpeksu i kupilam sobie sukienke na chrzciny nowiutka z metką także uchahana jestem
Alanek dal mi czadu tak się rozpłakał w mieście że 15 min. nie mogłam go uspokoic
zgrzał się tak biedny za ciepło go ubralam bo u nas to dziś 12 stopni było
wiec wziełam go do samochodu rozebrałam do rajstopek i dopiero wtedy się uspokoił
wlasnie dlatego troszke mnie ta wiosna przeraza bo nie wiem jak dziecko ubierac żeby go nie przeziebic a za cieplo to jeszcze gorzej tym bardziej że tu mimo że 12 stopni to strasznie wieje i to cieplo to takie pozorne
teraz Alanek śpi w foteliku samochodowym a ja uciekam na kawkę

reklama
zapomniałam dodac dziś moj synek zalatwil nam się w łózko .. doslownie:szok::-D
przebierałam mu rano pieluszke i doslownie na sekunde zostawiłam go gołego a on zrobil taką fontannę że wszystko dookoła mokre więc poszlam po suche ubranko dlaalanka a on w tym czasie ...skupkał się naszczeście wszystko wylecialo na body a nie na łóżko
ale sie nagimnastykowalam żeby to wszystko ogarnąc i posprzatac:-)

Hej!
My dziś po drugim szczepieniu, był cały komplet i Infanrix Hexa , Prevenar i Rotarix :) Oczywiście Lolek zrobił potworną histerię, takie to delikatne to moje dziecię, żadna dziewczynka nie zapłakała a on wył... aż lekarze z gabinetów wychodzili !:D Mój mały beksiulek ;D
No i dziś w ramach testowania różnych lekarzy poszlismy do innej pediatry, i ta to była nawiedzona! Wg wszystko trzeba sterylizować, wanienkę (wannę) szorować godzine roznymi srodkami, zeby przypadkiem dziecko z zarazkami nie miało kontaktu, hehehe, ale się z niej obśmialiśmy jak wyszliśmy :p Będzie trzeba testować następną. Oczywiście co powiedziała na suchą skórę Lolka ? "To zapewne alergia na pokarm mamy" hehe, olałam to ciepłym moczem. Jak jej się zapytałam co poleca do nawilżania, to powiedziała, że przejść na dietę :D ha, potem jej wytłumaczyłam, że nic nowego nie wprowadzałam, to wtedy przeskoczyła, że to pewnie alergia konraktowa itd itp, nawiedzona ! :D Jak zwykle lekarze nie mają innej śpiewki na problemy skórne ;) Na koniec mi powiedziała, że nie pomoże mi skoro ja uważam, że to nie alergia i tak żeśmy się dogadały. Dopiero jak zasugerowałam, żeby przepisała maść robioną to zaskoczyła i grzecznie wypisała receptę ;D
Waga 6800, wzrostu nie mierzyła (bo kolejna która powiedziała "a po co ?"); w głowie i klacie po 44 cm, okolice 80 centyla wszystko, więc cacy :)Najgorsze jest to, że powiedziała, żeby nie chodzić jeszcze na basen (!!!) i poczekać aż będzie po 3 szczepieniu ;/ Nie wiem co o tym myśleć, w sumie mam ochotę ją olać i tak Lolka zapisać, ale jeszcze się skonsultuję z innym lekarzem. Tak jak napisałam wcześniej ona była strasznie nawiedzona ;)

desmont wlasnie ja mialam cc i co z tego jak mialam 10 cm wszystkie skurcze az do partych parlam parlam i zostalo tylko wypchnac maluszka mozna powiedziec ze przezylam dwa porody bo juz byl prawie nisko ale jednak glowka niechciala wyjsc i wcale mnie n ie ciekawi jakby to bylo jakby tamta droga wyszledl :no::no::no: porod to koszmar molze stwierdzam to po tym ze bol poporodowy jak i porodowy zwijajaca sie macica polaczona z bolem po cc tragedia ..... :no::wściekła/y:

tyle fajnie sa planowane cc i porody sn ze widzi sie dziecko odrazu po urodzeniu ja mialam narkoze zobzczylam dopiero po 2 godz na chwile potem az rano

Skąd ja to znam!!! Tylko ja to przeć nie mogłam i musiałam zaciskać na partych - super sprawa ;/

Hej!
My dziś po drugim szczepieniu, był cały komplet i Infanrix Hexa , Prevenar i Rotarix :) Oczywiście Lolek zrobił potworną histerię, takie to delikatne to moje dziecię, żadna dziewczynka nie zapłakała a on wył... aż lekarze z gabinetów wychodzili !:D Mój mały beksiulek ;D
No i dziś w ramach testowania różnych lekarzy poszlismy do innej pediatry, i ta to była nawiedzona! Wg wszystko trzeba sterylizować, wanienkę (wannę) szorować godzine roznymi srodkami, zeby przypadkiem dziecko z zarazkami nie miało kontaktu, hehehe, ale się z niej obśmialiśmy jak wyszliśmy :p Będzie trzeba testować następną. Oczywiście co powiedziała na suchą skórę Lolka ? "To zapewne alergia na pokarm mamy" hehe, olałam to ciepłym moczem. Jak jej się zapytałam co poleca do nawilżania, to powiedziała, że przejść na dietę :D ha, potem jej wytłumaczyłam, że nic nowego nie wprowadzałam, to wtedy przeskoczyła, że to pewnie alergia konraktowa itd itp, nawiedzona ! :D Jak zwykle lekarze nie mają innej śpiewki na problemy skórne ;) Na koniec mi powiedziała, że nie pomoże mi skoro ja uważam, że to nie alergia i tak żeśmy się dogadały. Dopiero jak zasugerowałam, żeby przepisała maść robioną to zaskoczyła i grzecznie wypisała receptę ;D
Waga 6800, wzrostu nie mierzyła (bo kolejna która powiedziała "a po co ?"); w głowie i klacie po 44 cm, okolice 80 centyla wszystko, więc cacy :)Najgorsze jest to, że powiedziała, żeby nie chodzić jeszcze na basen (!!!) i poczekać aż będzie po 3 szczepieniu ;/ Nie wiem co o tym myśleć, w sumie mam ochotę ją olać i tak Lolka zapisać, ale jeszcze się skonsultuję z innym lekarzem. Tak jak napisałam wcześniej ona była strasznie nawiedzona ;)

Skąd ja to znam!!! Tylko ja to przeć nie mogłam i musiałam zaciskać na partych - super sprawa ;/

Nie dziwi mnie to ze nie kazala isc na basen skoro kaze tak sterylizowac wszysko:-Dpozatm co ma szepienie do basenu:confused:
A masc robiona jest super:tak:

KARNITYNKO pomocysama pisalas ze masz wanne z hydromasarzem,wiec jak to jest?Dlugo macie taka?Dziewczyny daly mi niezlego klina...az mi smutno.

Ostatnia edycja:
Swoja dorga ciekawe ktora z nas zaciazy po raz kolejny jako pierwsza? :-) Kiedys byly zawody ktora urodzi jako pierwsza to teraz mozemy zrobic taki konkurs :-D
Hehe. Myślę, że Akozka skoro chce;) Choć wiem, że powinna zaczekać, ale coś czuję, że jej chęci zwyciężą;-)

Witam wszystkie grudnióweczki :-)
Chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin miałam na styczeń 2010, ale 12 grudnia urodziła się moja córeczka - Ania. Tak więc zostałam grudniową mamą z 36 tyg ciąży ;-). Mała ważyła 3170 i mierzyła 56cm. Ponadto jestem mamą dzieci rok po roku. Między moimi córami, jest ciut ponad 11 miesięcy różnicy wiekowej :-). Starsza córa Julka urodziła się w styczniu 2009 z wagą 4400 i 62 cm. Tak więc mam dwie kochane córeczki z jednego rocznika ;-)
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)
Super, że do nas zawitałaś:)

reklama
Do góry