reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Środki lokomocji maluchów

Wiecie co ...

przypomniała mi sie jedna z zalet wozków ktora bardzo sie przydaje ze wzgledu na praktycznosc...

skretne koła...

jesli koła są "sztywne" za kazdym skretem trzeba podnieśc wozek

bardzo lubiłam ta funkcje w moim wozku, ze jedna reka skrecam gdzie chce.

Polecam

Za to załuję ze nie mam przekładanej raczki i dziecko jest tylko tyłem do mnie w spacerówce....

reklama
chyba wózek to dla mnie najtrudniejszt wybór rozglądam sie za nim od jakis 3 miesięcy i nic nie wybrałąm bo jak mi sie po wyglądzie podoba to albo koła nie takie albo za niski itp

Ja też nie mogłam się zdecydować na żaden z wózków... Podobały mi się różne ale wybór naprawdę nie był łatwy... Więc rozwiązanie pojawiło się samo - okazało się, że kuzynka szwagra rozprowadza wózki od jakiegoś tam producenta. Wyglądają jak TAKO ale nie mają napisów i różnią się trochę wyglądem poszycia, co mnie akurat zadowalało. I tak za wózek 3w1 zapłaciłam niecałe 800zł więc raczej opłacało się ;-)

Nataliak różnica w cenie x-landera 2010 a jedo fyn 4ds 2010 to dużo więcej niż 300-400 zł. Jeśli zdecydowałabyś się na zakup jedo to polecam sklep dino.sklep.pl ze względu na opcję "widziałeś ten produkt taniej?". Ja znalazłam taniej Jedo fyn 4ds (cały czas mówię oczywiście o wózku bez fotelika, sama gondola+spacerówka+dodatki które mają w standardzie typu torba na wózek) w sklepie babytop.pl (1159 zł) napisałam o tym do dino.sklep.pl a oni obniżyli mi cenę na 1000 zł :p Także zamawiam u nich jedo fyn 4ds 2010.
Ja też początkowo wahałam się między x-landerem a jedo. Jedo wygrał ze względu na większą gondolkę, na możliwość przekładania spacerówki (przodem i tyłem), no i ze względu na jednak niższą cenę. Oglądałam oba na żywo, nawet jeździłam po śniegu i jednym i drugim. Oba prowadzą się bardzo dobrze, także tu różnicy nie widziałam. Jedo wpina się łatwo ale najlepiej jak sama pojedziesz i sama ocenisz co Ci bardziej pasuje :)
Co do fotelika my kupujemy oddzielnie maxi-cosi citi (jest możliwość wpięcia do jedo) ze względu na to że planujemy za miesiąc nabyć wreszcie samochód. Dlatego zrezygnowałam z początkowej opcji zakupu Jedo 3w1 bo ich fotelik jest niestety marny...

blisko domu mam te sklepy na solidarnosci wiec tam oblookam oba modele. a na dzielnej znalazlam sklep ktory ma za 1300zl jedo i wszystkie kolorki na miejscu. nastawiam sie na wydanie 1600-1700zl za x-landera wiec stad mi taka roznica wyszla. ale patent z obnizaniem ceny przyznaje niezly ;) nie mam tylko pomyslu na kolor jedo, do tej pory najbardziej podobal mi sie czarno(szaro?)-zielony a wczoraj odkrylam ze brazowo-czerwony tez maja fajny, no sama nie wiem, musze na zywo je obejrzec jeszcze raz. pewnie jutro sie wybierzemy na rekonesans :)
wieksza gondolka w jedo do mnie nie przemawia bo nie jest wcale duzo wieksza niz w nowych x-landerach. za to spacerowka w jedo mimo ze ma mozliwosc mocowania w obu kierunkach to jest gorsza niz w x-landerach, przede wszystkich wezsza.

W dino.sklep.pl akurat kolor który wybraliśmy z małżem też mają od ręki także jakby niebyło 200 zł taniej. Co do sklepu na dzielnej to mówisz o dudek dla dzieci, tam właśnie byliśmy obejrzeć oba modele (mają możliwość wyjechania wózkiem ze sklepu, stąd nasze jeżdżenie po śniegu :p). My wybraliśmy ten kolor w wersji freeline:
W rzeczywistości ten szary kolor jest jaśniejszy niż na zdjęciu.

Załączniki

• 186..jpg
    186..jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 52
no wlasnie o sklep dudek mi chodzi. przejdziemy sie tam jutro. o kolorze dokladnie tym pisalam i ten nam sie najbardziej podoba, gondolka rowniez w wersji freeline. a jak wyglada spacerowka? jesli macie go juz kupionego to zrob prosze jakas fotke i wrzuc. bo z tego co zauwazylam to rozklad kolorow w spacerowkach jest zupelnie inny niz w gondolach.

no wlasnie o sklep dudek mi chodzi. przejdziemy sie tam jutro. o kolorze dokladnie tym pisalam i ten nam sie najbardziej podoba, gondolka rowniez w wersji freeline. a jak wyglada spacerowka? jesli macie go juz kupionego to zrob prosze jakas fotke i wrzuc. bo z tego co zauwazylam to rozklad kolorow w spacerowkach jest zupelnie inny niz w gondolach.

Ten kolorek jest super ale wózka jeszcze nie mamy niestety, dopiero będę zamawiać w poniedziałek. W tym sklepie obejrzysz sobie dokładnie i gondolkę i spacerówkę :) Jedyne jak mogę Ci w tej chwili pomóc to w ten sposób - zdjęcia z innego forum dodane przez dziewczynę która kupiła jedo i właśnie ten interesujący nas kolor :) Dodam jeszcze że są to zdjęcia z 2009 roku także wózek również model na 2009.

Załączniki

• dscn4814..jpg
    dscn4814..jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 67
  • dscn4820d..jpg
    dscn4820d..jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 73
  • dscn4818u..jpg
    dscn4818u..jpg
    34 KB · Wyświetleń: 67
  • dscn4819z..jpg
    dscn4819z..jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 68
reklama
kolorystycznie spacerowka wyglada ok. cos mnie ciagnie do tego wozka i prawie jestem zdecydowana. teraz wszystko zalezy od porownania latwosci montazu gondoli ;)

Do góry