reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

reklama
A my znowu na mieszanym karmieniu... Najwidoczniej nie jest mi dane karmić wyłącznie cycem, było jakieś 3 tygodnie bez butelki ale od 3 dni znowu je z dwie dziennie. I póki co dalej trzymamy się Nutramigenu. Są i plusy tego - kupki codziennie (a nie jak wcześniej co 3-4 dni, wtedy strasznie się wysilał by zrobić, bolał go brzuszek) no i od 4 dni nie dostaje Debridatu - i koleczek nie ma (tylko żebym sobie ich nie wykrakała, także odpukam w niemalowane).

Ja wczoraj kupiłąm "Twoje dziecko" (namiętnie kupuję gazety dla mam) i jest tej gazecie dodatek o rozszerzaniu diety, włącznie z przepisami na domowe obiadki stosowne do wieku-bardzo fajne i łatwo przedstawione:)))
Jest jeszcze jakaś maniaczka takich gazet???

Ja wczoraj kupiłąm "Twoje dziecko" (namiętnie kupuję gazety dla mam) i jest tej gazecie dodatek o rozszerzaniu diety, włącznie z przepisami na domowe obiadki stosowne do wieku-bardzo fajne i łatwo przedstawione:)))
Jest jeszcze jakaś maniaczka takich gazet???

Ja też kupiłam, ale jeszcze nie przeczytałam, za Twoją namową zaraz się skuszę na lekturę ;-)))
Pauluś trzymam kciuki, żeby wsio było oki!

ja tak samo... w ogóle cala nasza trójka jest chora! a ja dzis przed 3 musialam wstac po tabletke na gardlo bo nie moglam oddychac nawet a rano przez jakis czas nie mowilam bo glos mi odebralo ale magiczny tabs mi pomogl by powrocil spowrotem:-)
ło matko wspolczuje! i tez zycze powrotu do zdrowka!
Paulus- mam nadzieje ze aleks szybciutko wyzdrowieje!
a ja sie witam i spadam zajrze pozniej!

Cześć dziewczyny !
Pauluś mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala. Niestety my to przeżyliśmy w 2 tygodniu życia i było kiepsko :-( Za łóżko płaci się u mnie 20zł, ale mamy cycusiowe są zwolnione z opłat ;-)
Maciek też coś od wczoraj kaszle, to jest taki suchy kaszel :wściekła/y: Kataru nie ma i gorączki póki co też, więc na razie daje witaminy i obserwuje :nerd:

Któraś dziewczyna pisała, że jej dziecko wygina się w łuk i ma tendencję do układania główki w jedną stronę. My właśnie byliśmy z tym problemem u rehabilitanta dzisiaj i okazało się, że to wcale nie pikuś (nasza pediatra tak twierdziła i kazała tylko pod główkę pieluchę wkładać) bo może skończyć się asymetrią :-( Także od dzisiaj ćwiczymy i za miesiąc do kontroli :sorry2:
A te ćwiczenie to jakiś koszmar dla dziecka... jest bezbolesne, ale przez to że Maciek ma unieruchomioną główkę to strasznie płacze :-( No nic, jakoś musimy przetrwać ;-)
A nocka też byla taka sobie, 3 razy wstawałam na karmienie i ostateczna pobudka o 5 :szok:

reklama
A słuchajcie, nie wiem czy któraś czytałą poradnik "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke ale niedawno wyszła druga część tego rewelacyjnego poradnika "Dzieciozmagania". Ja własnie ku mojej radości dopiero to zauważyłam i kupuję ;-) Polecam :) Mozna się popłakać ze śmiechu :D

Do góry