reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

A no i od wczoraj mam @. Już trzeci po porodzie:) Nawet dosyć regularne są:) Pierwszy @ dostałam 29.01, drugi 22.02 a trzeci 17.03:) Od poprzedniego cyklu stosuję plastry anty Evra. Jestem bardzo zadowolona. @ są nawet lżejsze niż zawsze. Ciekawe ile potrwa. Tak czy siak jak na to, że codziennie się kochamy z finishem w środku a mamą nie jestem (w sensie w ciąży) to stwierdzam, że plastry są OK:D I mam nadzieję, że się nie 'przejadę' na nich;)

reklama
laski wezcie mi cos wytlumaczcie bo juz nie czaje,........ moa mala jak lezy na pleckach to bez problemu w obie strony glowka zamiata tylko na brzuszku jak lezy to jedna woli,,,, bo tak sie zastanawialam jak wy te pieluszki podkladacie pod glowe jak lezac ba brzuszku i tak by ja odsunela,......... ale pewnie podkladacie jak sie na plecach lezy nie>>>??? bo ja BLONDYNKA JESTEM, DO TEGO CIEMNA:):):)

czesc kochana... i wy wszystkie tez witajcie:) w zwiazku z twoim postem... mozesz mi mniej wiecej powiedziec jak te cwiczenia wygladaja??? bo moja tez cos jedna strone sobie wybrala..,,,,ja staram sie nosic ja tak zeby -jak chce cos zobaczyc -patrzyla w te druga-mniej uzywana strone...
mataka24 to jest tylko jedno ćwiczenie ;-) a wygląda tak: kładę Maćka na krawędzi stołu na kocyku i cienkiej kołderce, żeby było w miarę miękko. Zwiniętą w rulon pieluszkę kładę między jego główką a moim udem. Od tej strony bliżej mnie lekko (nie ma boleć) uciskam kciukiem na wysokości mostka pod sutkiem (około 1,5cm poniżej sutka). I co jest najważniejsze, to że linia głowa-kręgosłup-miednica musi być w jednej lini, więc drugą ręką po stronie zewnętrznej ciałka przytrzymuję główkę i wzdłuż ciała aż do biodra. Dla dziecka jest nieprzyjemne usztywnienie głowy przez pieluchę i udo z jednej strony oraz rękę z drugiej.
Dziecko należy przytrzymać do max 1min, ale zaczynamy krótkimi seriami po 15-30sek, powtarzamy 3-4 razy dziennie na każdą stronę. Jak dziecko gorączkuje, albo jest po szczepieniu to nie ćwiczymy ;-)

mataka24 to jest tylko jedno ćwiczenie ;-) a wygląda tak: kładę Maćka na krawędzi stołu na kocyku i cienkiej kołderce, żeby było w miarę miękko. Zwiniętą w rulon pieluszkę kładę między jego główką a moim udem. Od tej strony bliżej mnie lekko (nie ma boleć) uciskam kciukiem na wysokości mostka pod sutkiem (około 1,5cm poniżej sutka). I co jest najważniejsze, to że linia głowa-kręgosłup-miednica musi być w jednej lini, więc drugą ręką po stronie zewnętrznej ciałka przytrzymuję główkę i wzdłuż ciała aż do biodra. Dla dziecka jest nieprzyjemne usztywnienie głowy przez pieluchę i udo z jednej strony oraz rękę z drugiej.
Dziecko należy przytrzymać do max 1min, ale zaczynamy krótkimi seriami po 15-30sek, powtarzamy 3-4 razy dziennie na każdą stronę. Jak dziecko gorączkuje, albo jest po szczepieniu to nie ćwiczymy ;-)

musialabym to zobaczyc BO TAK Z OPOWIESCI CIEZKO ZACZAIC.. a jak sie to cwiczenie nazywa,,,? mozee na youtubie znajde:)

reklama
Kasiuh super wyglądasz:-)
Mataka - matę mamy z Canpola;-)

Mały śpi we własnym łóżeczku już od 19 :-) Ne wiem czy się jeszcze obudzi, czy też nie i mam dylemat czy go wybudzić....
Zjadł dziś tylko 4 porcje mleczka:szok: ale mu rygor wprowadziłam:-D

Do góry