reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny a ja trochę inne pytanie do tych co już urodziły. Czy waga urodzeniowa Waszych Maleństw bardzo się różniła o tej, która wychodziła na usg?? Bo ja zaczynam się martwić, że jeśli przenoszę kilka dni to waga mojej Basi będzie w okolicach 4 kg, no tak mnie w sumie nastraszyła troszkę moja gin. Ale wiem, że ta waga z usg często się nie sprawdza więc zastanawiam się jak to było u Was? :)
2 tygodnie przed porodem mała ważyła podobno 2700-2800 a urodziła się 3000 więc w miare by się zgadzało ale pomiary często są nie dokladne!

reklama
no to i ja zaczynam czuć uroki ciąży - do 23:00 zero oznak i tak raptownie pojawiły się skurcze :-(, te co do tej pory ich nie miały niech się cieszą :cool:, 2 h dopiero mnie męczy i już mam dość :szok: próbowałam usnąć ale sie nie da :no:, boli jak diabli i to co ok 10 min . czekam bo sama nie wiem co robić, ale leżeć sie nie dało :no: szczerze to mam nadzieje ze zaraz przejdzie bo o 5 musze wstac zeby na badanie w normalnych godzinach dojechac. A ulge przynosi wizyta na wc tylko ze tam juz chyba pusto:szok::szok::szok:

Witam się poniedziałkowo !

Nasze forum zamarło normalnie...kiedys nadrobienie weekendu zajmowało mi ponad godzine..a teraz 10 min i przeczytane :)
U mnie nic sie nie dzieje, procz dziennego rannego bólu brzucha jak na @, nie wiem czy to jakis znak , w kazdym razie nic poza tym sie nie dzieje...
Co do tych wiecznych pytan o to kiedy w koncu urodze to mnie osobiscie juz sszlag trafia...!!!!!!A najbardziej tekst: O pani sie jescze kula ..?? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kur.....sto razy dziennie sie mowi na kiedy termin, a te babsztyle codziennie o to samo pytaja..stwierdzilam ze jak mnie dzis ktos zapyta kiedy
rodze, to powiem ze w maju dopiero heheh moze sie zamkną wreszcie :) Aha no i wkurza mnie tez ze kazda znajoma ktora jhuz rodzila opowiada mi swoj porod....innego tematu nie ma normalnie ostatnio,....

dobra koniec narzekania :) Dzuis robimy kolejne podejscie do kupna wózka, mam nadzieje ze wreszcie kupimy:)

Dziekuje raz jeszcze za zyczonka dziewczynki :***
Ide nadrobic reszte watków i sprzatac domek
miłęgo dnia :*
:

Marela trzymam kciuki :***

a jaka jest różnica między smoczkiem z butli a tą nakładką? bo jak dla mnie to żadna :confused:
ja odciągam i karmie butlą bo mam strasznie poranione sutki - mimo że mały bardzo ładnie łapał i ssał od pierwszego dnia.... niestety w szpitalu potrafił i 3godziny przy cycku wisiec:baffled: w dodatku szarpał i naciągał mi piersi hehe złośliwiec :-D

ja tam nie mam nic do laktatorów... nauczyłam się tylko aby suchej brodawki tam nie wsadzac bo wtedy piecze na początku... wiec brodawki zawsze smaruje Bepanthenem (czy jak sie to pisze):dry:

ja robię identycznie dzięki temu mały śpi po 2 -3 godzinki a nie jak przy cycu po 30 minut, teraz ładnie pije, a czy z cyca czy z butelki dla mnie zero różnicy, najważniejsze że dostaje mój pokarm, a i dzięki za radę co do laktatora fakt na suchego boli :)

Hej marcowki...
u mnie nocka wmiare ale ciagle jakos kładłam sie z boku na bok i czułam bóle na @ teraz tez..wczoraj pojechalam do centrum ogrodowego i juz myslalam ze zacznie sie niedługo cos dziac takie dziwne uczucie kłucia miałam i parło mi tak na cipke ze szok...dzis sie nigdzie z domku nie ruszam siedze i wyczekuje synusia :) fajna data mogłoby sie zaczac :D

hej :-)

kurcze czy Wasze dzieciaczki tez czasami z takim wielkim wysilkiem robia kupe albo puszczaja baki? Stekajac i poplakujac troche?
na pewno nie sa to zaparcia, bo jak juz zrobi kupke, to nie jest twarda, tylko normalnej konsystencji.

Witam

Chciałam zameldować, że 16.03 o godz 23.59 przyszedl na świat Tymonek. 3480g, 55 cm.
Poród rewelacyjny. IP 20:00 rozwarcie jeden luźny palec.Potem poszło o wiele za szybko, nawet nie zdążyłam się psychicznie nastawić :) Pewnie dlatego, że położne mi mówiły, że nie szybko urodzę, gdyz skurcze na KTG marniutkie. Były zaskoczone, jak i ja sama :)
Tak rodzić to ja mogę co roku :) Gorsze wrażenia z szycia i badania macicy przez brzuch po prodzie.
Oczywiście sn bez znieczulenia, bo nie zdążyły mi podać :)

Życzę każdej nierozpakowanej takiego porodu jak mój.
Gratuluję rozpakowanym mauśkom.

Uciekam wykorzystywać fakt iż młody śpi.

Miłego dnia

hej dziewczyny.
Kurcze, nie mam kiedy Was nadrobic.
W weekend bylismy na spacerku, ja , tata i Pawełek. Byla taka ladna pogoda, ze az szkoda jej bylo nie wykorzystac.
Dzisiaj idziemy sami :-)

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i nierozpakowane mamusie :-)

jeszcze dzisiaj na pewno zajrze..

hej :-)

kurcze czy Wasze dzieciaczki tez czasami z takim wielkim wysilkiem robia kupe albo puszczaja baki? Stekajac i poplakujac troche?
na pewno nie sa to zaparcia, bo jak juz zrobi kupke, to nie jest twarda, tylko normalnej konsystencji.

tak tak u nas jest tak samo.. i się napina mocno, żeby się udało. A czasem dłużej musi się pomęczyć i ponapinać, żeby wyprodukować kupkę na całą pieluchę. Myślę że to normalne, my też musimy się czasem namęczyć przy tym ;-)

reklama
Melduje sie szybciutko i zaraz spadam bo dzien podobnie jak wczoraj caly zajety:/ bylismy wczoraj u Józia na imieninach tzn dziadka i byla tez siostra cioteczna M ktora ma teramin na 10 kwietnia i szok...ja to jestem przy niej jak sprezynka skaczaca a ona to sie tula i gorzej wyglada ode mnie - co za pocieszenie:) no ale M pozniej to M od komplenetami mnie zalał:) heheh a potem bylismy na zakupach w M1 az 5 godzin i to chyba byly ostsnie zakupy bo na koniec to juz i ja sie turlałam:/ zaczelo mnie kuc cos w pachwinach..no ale wątpie zebym tym cos przyspieszyla:) no cóż czekam do 30 marca:)
A dzis mam KTG a potem znajomi przyjezdzaja zapraszac nas na wesel wiec musze wysprzatc mieszzkanko wiec dopiero wieczorem zajrze:)
buzka i milego dzionka

Do góry