reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

bardzo dziękujemy z Danielkiem za kciuki! :tak:
Danielek ma zdrowe i prawidłowo rozwinięte bioderka! mam przed sobą wydruk z USG i wszystko super widać. koniec z pieluchami, które i mnie i Maluszka doprowadzały do szału!
lekarz miły i konkretny, zagadywał Danielka a ten ani nie pisnął przy badaniu (a w szpitalnej poradni preluksacyjnej płakał), opłacało się iść prywatnie.
ale się cieszę! :tak:
zmykam do nauki, dziś mąż ma dyżur wieczorny przy Danielku (hehehe, a ten jak na złość nie chce spać :-p).
Super wieści, bardzo się cieszę:)

reklama
co do pampersów to my kupilismy ostatnio w promocji w tesco 186szt Pampersa za 95zł..i powiem ze te pampersy sa genialne.. ;)
fajnie trzymaja sie pupy i faktycznie nawet zesikane sa i tak suche.. ;) slicznie pachna i sa mieciutkie ;)
My właśnie też je mamy, są super, mięciutkie i nie przemakają:)

musze odreagowac zlosci tego malego glutka i zrobie sobie stosik nalesnikow z dzemem malinowym :cool:

jutro mamy szczepienie wiec bedzie ostra jazda bo ona juz bez tego maly szatanek
co Wy z tymi nalesnikami>? za mna chodza chyba od tygodnia ale nie moge:p
za to jutro ide na kebaba, bo tez mnie przesladuje:p
ale mi dziwnie ...
źle mi.. ale gdy tylko zaczyna mi go brakowac patrze na siebie...

dzisiaj sobie grzebalam po swoim komputerze u rodzicow..
kiedys bylam taka wszedzie usmiechnieta.. mialam pelno znajomych...
bylam szczesliwa...

a teraz?..
patrze na siebie i sie pytam gdzie jest ta Ania ..
ta którą byłam..

ale stane na nogi.. no musze bo co innego..

bede pewnie ryczec nie raz ale ....
przynajmniej bede spokojna o Maje ..
dobra decyzja!

Dzwinym trafem dzis moj maz powiedzial mi ze chce dorobic pieiedzy.. mowie do niego w jakis sposob??? a on ze na pewno mi sie to nie spodoba... no to mowie mu mow lepiej bo mnie denerwujesz! a on na to ze wyjezdza na 2 dni do Belgii!!!!! ale powiedzial ze jak sie nie zgodze to zadzwoni i odmowi! po jakims czasie podejrzen i przemyslen mowie do niego: dzwon i powiedz ze nie pojedziesz! wkurwil sie powiedzial ze tego nie zrobi ubral sie i wyszedl! o nie tego za wiele zostawil mnie przed kapeila z wszytskim sama! mam go juz w d***! zamknelam drzwi na klucz i nie wyjmuje klucza a go gnoja do domu nie wpuszcze!
jestem pewna teraz ze mam kogos. mysla ze sie zgodze a tu zonk i wpadl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ty to agentka jestes! hehei dobrze!tak trzymac:)

bardzo dziękujemy z Danielkiem za kciuki! :tak:
Danielek ma zdrowe i prawidłowo rozwinięte bioderka! mam przed sobą wydruk z USG i wszystko super widać. koniec z pieluchami, które i mnie i Maluszka doprowadzały do szału!
lekarz miły i konkretny, zagadywał Danielka a ten ani nie pisnął przy badaniu (a w szpitalnej poradni preluksacyjnej płakał), opłacało się iść prywatnie.
ale się cieszę! :tak:
zmykam do nauki, dziś mąż ma dyżur wieczorny przy Danielku (hehehe, a ten jak na złość nie chce spać :-p).
super ze juz jest wszystko OK!!!!!!!!

a ja sie wku***lam na tesciowa i na K. ale to jutro opowiem bo idzie wlasnie:p

heh mi chyba jutro minie rok od tego jak dostalam ostatni okres.. ;)
a teraz siedze drugi dzien i tak ze mnie leci ze prawie leci po kitach :)
poierwszy okres mialam ledwo ledwo a teraz to mnie dosłownie krew zalewa.. ;)

ja jak wiecie spedzilam dzien w wodziu ... smska od elizy dostalam jeszcze w aucie i co prawda bylo mi smutno ze sie nie spotkamy ale w sumie odetchnelam ... wiem ze to jedyne rozsadne wyjscie z sytuacji !!
zadzwonilam wiec do kumpeli ktora coreczke w styczniu urodzila i je wyciagnelam na spacerek - takiej pogody nie mozna odpuscic !!

Bartek płakał teściowa wielkie oczy czemu odchodze..
on to chcial mie przytulic nawet ale ze łzami w oczach się nie dałam..

pozwoliłam mu tylko Maje pocałować..
i powiedzialam zeby sie zastanowil czy załatwiamy sprawe Majki w sadzie czy sami sie dogadamy..
choć przyznam ze wolałabym mieć sądowie wszystko pozałatwiane..

jak zalatwisz w sadzie bedziesz miala pewniejsze pieniadze na utrzymanie dla siebie i Majeczki !!

Ja uzywam tylko pampers pampersa- i ani razu nie mialam przemoczonej pieluszki. Jak zaloze o 19.30 tak sciagam dopiero okolo 8 rano :). I dalej suco i pupa nie odparzona. dzien zmieniam czesciej oczywiscie ale tez nie przesadzam.
Pampersy pampersa w ofercie tesco sa naprawde warte kupieia bo jakosc nie ma sobie rownych . Jesli sie zadziej zmienia to mniej sie zuzywa a t samym co tanej wychodzi?

ja od poczatku tylko pampersa uzywam i nie zamierzam zmieniac !! i tez jak zakladam o 20 po kapieli to sciagam czesto gesto kolo 8 rano !!! w dzien przewijam przed kazdym jedzeniem !! czyli co 4-5h !!

czesc dziewczynki,,, zxajrzalam i nadrobilam(w koncu:):):))

aniu gratuluje podjecia dobrej decyzji,... i nie LAM SIE my jestesmy z Toba..

pisalyscie cos o przybieraniu dzieci na wadze,,,, no wiec moja po pierwszych 6 tyg miala 1500g na plus .. po kolejnych 5-tylko 400g a teraz w ciegu 3 tylko jakies 210!!!! wiec co ja mam robic jak nie dokarmiac??? przeciez mi sie dziecko zaglodzi/// a dzis w nocy snilo mi sie ze po wazeniu u lekarza mala miala tylko 1 kg!!! no juz w jakas paranoje popadam!!!!!!!!!!

a ja w piatek ide na spotkanie mam baby-boomowych z lublina:) organizuja nam takie spotkanie-wiec zobacze sie z innymi mamami:) moze jakas kolezanke do spacerkow znajde:):):)

a ja sie przyznam ze dzisiaj uzylam tylko dwoch pampersów w dzień..
maja robi tylko jedną kupke dziennie i to z ranaale dzisiaj mi nuer wywinela bo wiedzialam ze jeszcze narobi ale plakala to zmienilam.. jak tylko sciagalam spioszki juz sie smiala.. otworzylam pampersa i czekam..i czekam.. i nicc...
zakladam nowego tylko zapielam rzepy i slysze jak jej targa jelitkami.. nosz obsrala sie na calego pampka ..no to zmienilam go .. a nastepnego kolo 14 chyba i pozniej dopiero po kapieli..czyli nocny ktoryczasem jak nam sie przyspi bytuje do 10 ;| taka ze mnie matka.. ale pupa jeszcze ani razu nie byla odparzona..

reklama
Ja tez je kupilam:)

I ja :-)

AnOoLa w sądzie najlepiej. Dogadywanie się na "gębę" jest dobre tylko dla dojrzałych ludzi, a tata Majeczki do takich zdecydowanie nie należy. Byłaś ze wszystkim na obdukcji ? Nie pamiętam jaka była kolejność, ale chyba powinno się to zgłosić na policję. Mój mąż kiedyś pomagał swojej byłej narzeczonej jak ją mąż po urodzeniu dziecka bił, bo nie chciała z nim uprawiac seksu i pamiętam, że byli jeszcze na policji po coś. Chyba, żeby to zgłosić, bo potem w sądzie to ważny dowód.

Do góry