reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
przed nami nowe wyzwanie - łapanie siuskow :)
Emilka ma miec badanie moczu i musze zakupic woreczek na siuski i jej podlaczyc...

co do kupki inaczej smrodkujacej chyba wszystko ok,
nowosc u nas - prawie dobe nie robi kupki to pierwszy raz tak,
wczesniej oddawala na biezaco, po kazdym karmieniu
ostatnio sa dluzsze przerwy, ilosc pieluszek/dobe mocno spada

Te woreczki sa do niczego.....nam z moczu zlapanego do nich wyszlo, ze Franek ma jakies bakterie w moczu i musielismy badanie powtarzac. Podobno one sa srednio sterylne. Lekarz poradzil nam zlapac do normalnego sterylnego pojemniczka dla doroslych...nie jest to najprostsze, ale sie udalo:) I okazalo sie ze mocz jest calkowicie w porzadeczku, takze moim zdaniem lepiej od razu pobawic sie w lapanie do pojemniczka niz latac z siuskami po pare razy.

A co do wydatkow to my tez niestety mamy teraz ostro......chrzciny, a za 1,5h komunia, gdzie jestem chrzestna i wesele....

Te woreczki sa do niczego.....nam z moczu zlapanego do nich wyszlo, ze Franek ma jakies bakterie w moczu i musielismy badanie powtarzac. Podobno one sa srednio sterylne. Lekarz poradzil nam zlapac do normalnego sterylnego pojemniczka dla doroslych...nie jest to najprostsze, ale sie udalo:) I okazalo sie ze mocz jest calkowicie w porzadeczku, takze moim zdaniem lepiej od razu pobawic sie w lapanie do pojemniczka niz latac z siuskami po pare razy.

A co do wydatkow to my tez niestety mamy teraz ostro......chrzciny, a za 1,5h komunia, gdzie jestem chrzestna i wesele....
u nas musiala byc bakteria bo ulka goraczkowala...
a nie wiedzialam e woreczki sa malo sterylne....

hmmm to ja tez sprobuje juz do pojemniczka,
moze ja na przewijaku potrzymam bo lubi sobie czasem siusnac tam

A jakie ci sie marzy?
Wiele hehe ale myślę o citroenie c4 picasso:tak: autko musi być wygodne do wożenia dzieci;-)

A my nigdy nie mieliśmy problemu ze złapaniem siuśków w woreczki;-)trzeba tylko dokładnie przykleić;-)

Kurcze... Piotrus już druga kupę z rzędu zrobił pienistą:confused::confused: a nabiału przecież nie jem więc to na pewno nie jest nietolerancja laktozy. jedyne co mi przychodzi do głowy to że to reakcja po szczepieniu na rota:dry:

reklama
Wiele hehe ale myślę o citroenie c4 picasso:tak: autko musi być wygodne do wożenia dzieci;-)

A my nigdy nie mieliśmy problemu ze złapaniem siuśków w woreczki;-)trzeba tylko dokładnie przykleić;-)

my ze zlapaniem samym tez nie, ale okazalo sie ze zlapaly sie tez inne rzeczy niewiadomo skad.....lekarz nam powiedzial, ze w ogole najlepiej srodkowy strumien tak jak u doroslych zlapac, a w woreczkach to niemozliwe. W kazdym razie my pozniej lapalismy wlasnie z rana na przewijaku, smieszna to byla misja:)

Moj Franek dzisiaj po raz pierwszy spal od okolo 20.30 do 2 wnocy bez przerwy! I bylabym pewnie wyspana, gdyby nie to, ze moj maz mnie o polnocy obudzil, zeby skonsultowac ze mna, czy isc sprawdzic czy z malym wszystko ok, bo on sie jeszcze nie drze;] Takze dzisiaj w nocy Franek jadl tylko o 2 i 5. Jak ja bym chciala, zeby mu juz tak zostalo...a najlepiej zeby sie to jeszcze przesunelo na 3 i 6:) To bylby wypas!:)

Do góry