reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej dziewczynki ja juz wstalam moj maly tez sie budzi o 6;30 ale sobie cos tam pogada i jeszcze nieraz walnie drzemke do 7;30 a spac chodzi od razu po kiapieli 20 a opn jest odkladany do lozeczka i albo od razu kima albo sobie zasypia z pol godzinki :)Pojezdzilam z rana na orbitreku a maly na macie szalal bo ponowilam probe oswajania go z mata bo jej nie lubil a teraz ja uwielbia smieje sie do zwierzakow i wali raczkami w grzechotki:) Sniadanko zrobione ide poodkurzac no i dzis u nas 17 stopni normalnie raj slonce swieci trzeba isc na spacer czekam tylko na T bo jest na zajeciach:)

reklama
MOj jak jadl o 19;50 codziennie to sie budzil o 2-3 tez ale wczoraj sie z tomkiem wyglupuialam i sie staralismy nie smiac przy malego lozeczku a jakas glupawka nas ogarnela i on mnie szturchnal jak malego przykrywalam o 23 i kurde poruszylam lozeczkiem i maly sie obudzil musialam go nakarmic mam nadzieje ze mi sie nie przestawi:)

my ze zlapaniem samym tez nie, ale okazalo sie ze zlapaly sie tez inne rzeczy niewiadomo skad.....lekarz nam powiedzial, ze w ogole najlepiej srodkowy strumien tak jak u doroslych zlapac, a w woreczkach to niemozliwe. W kazdym razie my pozniej lapalismy wlasnie z rana na przewijaku, smieszna to byla misja:)
Nigdy takiego przypadku nie miałam:no: więc pewnie wyjątkowo u was się przytrafiło;-);-)

Nie martwcie się spaniem, w weekend zmiana czasu i zamiast 6 będzie już 7;-)

Co do wydatków to ja sie nie wypowiadam.... bo mamy ich masę.....Ale z jednego szczególnie się ciesze bo maż mi nowe autko obiecał kupić, szukamy teraz czegoś co mi odpowiada;-)

witam sie i ja

moja tez cos ostatnio o 6 konczy spanie nocne
juz myslałam co by jej pozniej nie kłasc spac
bo zasypia o 19 a wydaje mi sie ze i to zapozno dla niej
no ale czekam na zmiane czasu :rofl2:
7 to juz ludzka godzin

marta ale tam u ciebie zimno:szok:
u nas to juz wiosna pełna geba:happy:

a wczoraj znow padłam z mała
chyba raz w tygodniu musze odespac

a co do spania małej tez sie jej porobiło jak maksiowi emwu
juz sypiala od 19 do 4
tak teraz dodatkowo budzi sie 12/1
i tez akcjie z jakim płaczem i wypadaniem smoka:baffled:

lece sie ogarnac bo musimy z mała na zakupy wyjechac

ponad godzine was nadrabiałam:crazy:

Kurcze... Piotrus już druga kupę z rzędu zrobił pienistą:confused::confused: a nabiału przecież nie jem więc to na pewno nie jest nietolerancja laktozy. jedyne co mi przychodzi do głowy to że to reakcja po szczepieniu na rota:dry:

no u nas tez była duzzza
cuchnaca kupa po szczepiace
nie wiem czy sie pieniła
bo mała obudziła sie z nia po sama szyje

Czesc dziewczynki:-)
madziara moja mala miala 5,720 kg i 62,5 cm ale to bylo 24 lutego jak mialysmy wizyte u lekarza czyli nie miala jeszcze 2 miesiecy...No a jak sie urodzila miala tylko 51 cm i 4,020 kg.
Duze dziecko z niej-hihi.
mam do was pytanie.Czy moze ktoras z was leciala juz samolotem z dzieckiem.My lecimy w kwietniu i juz zaczynam sie bac jak mala zniesie lot...
jak zacznie mi sie tam drzec i ryczec to wszyscy pouciekaja hihi

Czesc dziewczynki:-)
madziara moja mala miala 5,720 kg i 62,5 cm ale to bylo 24 lutego jak mialysmy wizyte u lekarza czyli nie miala jeszcze 2 miesiecy...No a jak sie urodzila miala tylko 51 cm i 4,020 kg.
Duze dziecko z niej-hihi.
mam do was pytanie.Czy moze ktoras z was leciala juz samolotem z dzieckiem.My lecimy w kwietniu i juz zaczynam sie bac jak mala zniesie lot...
jak zacznie mi sie tam drzec i ryczec to wszyscy pouciekaja hihi

Tak,leciala Emwu:tak:sam lot byl ok tylko nie zapomnij o torbie podroznej i pampersach:-D:-D:-D

Dziewczynki jak ubieracie teraz swoje maluchy bo ja ciagle mam z tym problem czy nie za cieplo albo nie za lekko malego ubralam. Nakladacie jeszcze kombinezoniki i co pod spod i czapki zimowe czy juz wiosenne niby prosta rzecz a zawsze mam z tym problem.
To teraz ja zaczynam się zastanawiać czy nie za cienko ubieram Maćka ;-) Wczoraj na spacerku miał body z dł rękawem i bluzę, cienką czapeczkę, skarpetki i jeansy. Nawet go kocykiem nie przykrywałam ;-)

ZDAŁAM ZDAŁAM ZDAŁAM!!!:cool2: zdałam egzamin, ktorego nie moglam zdać....chyba zacznę chodzić na egzaminy z rozbiegu, bo z przygotowaniem gruntowym jakoś zdać nie mogłam - a tu bach poszłam bez zaglądania w książki i zdałam od razu :-D:-D:-D:-D

Po wizycie jesteśmy;-) Mały płakał (kluli go 3 razy), ale chociaż zrobiłam to IgE i morfologię z wymazem. ufff. poplakał troszkę, ale przeszło mu szybko (jak zawsze).
Jutro na szczepienie i omowienie wyników badań z pediatrą:tak:
Oby bylo dobrze;-)

Tak więc świętuję dziś...pogoda sliczna, to pójdziemy na jeszcze jeden spacerek na miasto :-)
Niech zobaczy w końcu Kopernika młody:-D

reklama
ZDAŁAM ZDAŁAM ZDAŁAM!!!:cool2: zdałam egzamin, ktorego nie moglam zdać....chyba zacznę chodzić na egzaminy z rozbiegu, bo z przygotowaniem gruntowym jakoś zdać nie mogłam - a tu bach poszłam bez zaglądania w książki i zdałam od razu :-D:-D:-D:-D

Po wizycie jesteśmy;-) Mały płakał (kluli go 3 razy), ale chociaż zrobiłam to IgE i morfologię z wymazem. ufff. poplakał troszkę, ale przeszło mu szybko (jak zawsze).
Jutro na szczepienie i omowienie wyników badań z pediatrą:tak:
Oby bylo dobrze;-)

Tak więc świętuję dziś...pogoda sliczna, to pójdziemy na jeszcze jeden spacerek na miasto :-)
Niech zobaczy w końcu Kopernika młody:-D

GRATULUJE!!!
Trzymam kciuki za wyniki;-)my wlasnie sie szykujemy na spacerek;-)cieplutko az chce sie zyc:-)ide chyba porobic troszke w ogrodzie;-)

Do góry