reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

A ja byłam na nieplanowanym USG w związku z bólem podbrzusza. Dzidzia rośnie prawidłowo, ma wg CRL 5cm. Widziałam piękne rączki i nóżki i serduszko bijące;-)
Mam więcej no spy brać, ale jakoś mi to nie pomaga, bo dalej boli, a teraz to już tak mnie rozbolało, że nie wiem czy to od dzidzi czy może moje jelito drażliwe:confused:

reklama
Karen podaj prosze dokładny adres tego komisu bo też bym się wybrała. Odnośnie galerii, byłam ostatnio w bonarce i jestem na NIE, juz bardziej odpowiada mi krakowska:) ale ile ludzi tyle opinii:) Jutro do lekarza, juz nie mogę się doczekać. Życze wszystkim miłego wieczorku:*

siva211 i karen Ja też mam ten sam tydzień. Wg OM termin powinnam mieć na 30 września, ale po USG, wiadomo, zwykle termin się zmienia. Mi lekarz wykonujący badanie stwierdził, że, ponieważ miałam dłuższe cykle termin może się przesunąć do 3 października. Ale nie przywiązuję się tak bardzo do tych dat. Jakuba przenosiłam 2 tygodnie, więc może być podobnie...

A mi nic nie rosnie i na wadze wciaz tyle samo(na szczescie;) )

lolisza- swietne wiesci! A jakie mialas usg? przez brzuszek?
przepraszam ze sie tak dopytuje, ale jak bylam w szpitalu i robili mi usg, to ani raczek ani nozek nie widzialam:(
i bardzo sie tym zmartwilam izaczelam wymyslac rozne okropne rzeczy:(
zeby sie uspokoic wytlumaczulam sobie, ze bylo to usg od srodka i maluch odwrocil sie pleckami do glowicy i dlatego nic nie bylo widac. Nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc w moja teorie, bo inaczej zwariuje. Lekarz zapytany przeze mnie gdzie nozki i raczki nie bardzo umial wypowiedziec sie w kwestii..Baknal, ze maluch podwinal pod siebie. Malo mnie przekonal....
moriam ja miałam wczoraj robione usg przez pochwę i przez brzuch i właśnie przez pochwę dziecko było plecami do nas i było widać głowę i tłów i nic więcej dlatego żeby go podejrzeć z innej strony gin zrobił mi jeszcze dodatkowo przez brzuch i tam zobaczyłam nóżki i profil dziecka, rączek nie widziałam ale na pewno tam są podonie jak i u Twojego maleństwa.
dagisu ja chyba najbardziej lubię Plazę bo jest najmniejsza :) a co do tego adresu komisu na Św Agnieszki to idąc od Stradomskiej jest on po lewej str a od Dietla po prawej ta uliczka jest króciutka a komis gdzieś w połowie także na pewno znajdziesz.

Ostatnia edycja:
Sorki że ostatnio nic nie piszę, ale jak zwykle nie mam na nic czasu... siedzę do wieczora w pracy lub na zajęciach a jak już wracam to jest mi tak niedobrze że nawet komputera nie chce mi się włączać.

Dziewczyny które przesłały dane do tabelki - obiecuję, że w weekend ją uzupełnię.

Buziaki

moriam ja miałam wczoraj robione usg przez pochwę i przez brzuch i właśnie przez pochwę dziecko było plecami do nas i było widać głowę i tłów i nic więcej dlatego żeby go podejrzeć z innej strony gin zrobił mi jeszcze dodatkowo przez brzuch i tam zobaczyłam nóżki i profil dziecka, rączek nie widziałam ale na pewno tam są podonie jak i u Twojego maleństwa.

Hmm to dziwne, a nie da się jakoś obrazu przerzucić? Bo ja miałam dziś dowcipne USG i najpierw pokazała mi normalnie ułożone dziecko, taki rzut z góry na brzusio, rączki i nóżki, a później coś tam poprzestawiała w ustawieniach USG i dzidzia była widoczna już tyłem i zmierzyła odległość CRL.
Nie wiem może mi się wydawało albo dzidzia się obróciła? Nie rozumie:confused:

Wydaje mi się, że to kwestia ułożenia dziecka i nie ma się czym martwić, ja na zdjęciach tez mam jakby 2 rzuty, na jednym jakby profil i tam ciężko zobaczyć nóżki i rączki, dopiero na zdjęciu jakby z góry dobrze widać (może uda mi się dziś wrzucić). Czasami dziecko na każdym badaniu jest ułozone pleckami i nawet płeć ciężko stwierdzić, moja koleżanka 3 miesiące temu urodziła chłopca i dopiero po porodzie poznała płeć mimo kilku USG w ciąży bo na każdym dzidziuś był tak ułożony że nie mozna było nic zobaczyć.
Nie martwcie się, maluszki rosną, serduszka bija to i malutkie nóżki i rączki tez tam są, na kolejnym badaniu na pewno zobaczycie :)

Witam wszystkie październikowe Mamy :)
dawno się nie odzywałam bo zepsuł mi się ruter i nie miałam neta teraz nie na drobie czytania może pomału coś poczytam
ale teraz szybko co u mnie byłam na usg prenat. wszystko porządku dzidzi ma prawie 6cm tętno 158 mni dwie rączki dwie nóżki ssie kciuk i pięknie macha rączkami cieszę sie nie zmiernie co do płci to trudno powiedzieć 50/50 widać jakby chłopak ale równie dobrze może być dziewczynka bo wargi sromowe mogą być powiększone więc trudno powiedzieć ale ważnie że dzidzia zdrowa siedzę w domu uczę sie do matury ale cierpie na zaniki pamięci i nic mi do głowy nie wchodzi ale ja tak mam pyrz ciąży dzieci mi rozum odbierają ale jakoś się tym nie stresuje

po zatym chciała bym wiedzieć jakie wy znacie sposoby na rozpoznanie płci moje dwie sąsiadki też są w ciąży i wedle naszych zebranych inforacji to wiem tyle że tentno między 12/13 tyg ciąży jeżeli jest po wyżej 150 będzie dziewczynka po niżej 150 będzie chłopak i jeśli mąż tyje razem z żoną to będzie chłopak co do smaków się nie sprawdza koleżanka 3 córy i przy każdej ciąży inne
mam prośbę za obserwócie prz badaniu tętna jak jest u was może to będzie metoda na wczesne stwierdzenie płci ale dowiemy się o tym po porodzie :)
A teraz uciekam życzę Wam miłego dnia i czekam na wasze opinie :)

reklama
Witam w tak pięknym dniu:)
Ciekawe te metody na odgadniecie płci dzidzi :)
Tak się zastanawiam dlaczego dużo z Was ma badania USG dowcipnie? ja w 5tyg miałam badanie przez brzuch i było wszystko widać. Miedzy 20 a 25 kwietnia idę na USG prenatalne ciekawe jakie to będzie USG ale jadę aż do Wrocławia do tej pracowni , bo lekarz ponoć świetny:)

Do góry