reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Maciek miał tylko body z długim rękawkiem i cienki sweterek, czapeczkę wiosenną, skarpetki i jeansy. Nie przykrywałam go niczym bo ja sama śmigałam w krótkim rękawku i było mi gorąco ;-)
Ale u nas było wczoraj 20 stopni, zero wiatru więc nie miałabym sumienia pakować go w kombinezon :-D

u mnie bylo 26 stopni:-)

reklama
Laski dzownila do mnie wlasnie mama!!!!!!
informacja szok!
jak bylam w 7 mcu ciazy bylam w szpitalu na nadcisnienie..
byla tam tez taka Marlena!!!!
to ze kradnie i smeirdzi od niej to szczegol...
cala ciaze pila palila o narkotykach nie wiem.. z golym brzuchem na dyskoteki chodzila.. dziecko mialo prawie 5 mcy i wyrzucila je dzis przez okno z parteru!!!!!!!
powod?? bo plakalo!!!!!!
dziecko ma peknieta podstawe czaszki!

Zabiłabym!
Że też takie szma.ty rodzą dzieci!!! Aż się popłakałam gdy pomyślałam o tym dziecku!!!!!!:-:)-(
Kur.a brak słów!

No to ja się witam porannie. Aleks śpi więć pewnie do 10 się nie obudzi:-). Ja już po śniadanku.

Męczy mnie fakt, że mieszkania, które oglądamy to wciąż porażki.:baffled: Chcieliśmy przenieść się do miasta(mieszkam od miasta 6km) ale trudno jest znaleźć coś sensownego. I wczoraj przypomnieliśmy się, że mama znajomego w sąsiedniej wiosce(do miasta 3,5km) ma dom do wynajęcia. Mały (dwa pokoje, kuchnia, łazienka, korytarz) ale wynajmowała to za 250 zł!:szok: Teraz lokatorów nie ma, dom jest w dobrym stanie i Artur dziś jedzie się popytać:-D a ta kobitka mnie zna i sama mówiła, że mi dobrze z oczu patrzy(jej syn mi opowiadał więc może się zgodzi:tak: no w każdym razie mam nadzieję:-p

Dziewczyny czym smarujecie buźki maluchom jak wychodzą na spacer?
Ja stosuję Oilatum Soft, ale on chyba nie ma żadnych filtrów :no: Po wczorajszym spacerku Maciek ma troszkę czerwoną buźkę i chyba muszę kupić jakiś inny krem :confused2:

Co do ubierania małego to wczoraj miał:

body dł. rękaw, bluzeczkę zapinaną na guziki, rajstopki, grubsze ogrodniczki i na to bluza polarowa z kapturem i wiosenna czapa z daszkiem, na nogi założyłam jeszcze cienkie skarpetki( i trampki :)

Ja stosuję Oilatum Soft, ale on chyba nie ma żadnych filtrów :no: Po wczorajszym spacerku Maciek ma troszkę czerwoną buźkę i chyba muszę kupić jakiś inny krem :confused2:
Ja używam ATOPIC-DERMO CREAM(delikatny Krem do twarzy dla dzieci niby od 7 miesiąca ale lekarka nam poleciła bo jest baaardzo łagodny) z seri AT Pharmacerisa i jest świetny zwłaszcza na zaczerwienienia i suchą skóre(nawet na skórę atopową bo mój ma tylko cechy atopowej skóry) ma filtr SPF20 za 50 ml płaciłam 28 zł.
Polecam

Ja używam ATOPIC-DERMO CREAM(delikatny Krem do twarzy dla dzieci niby od 7 miesiąca ale lekarka nam poleciła bo jest baaardzo łagodny) z seri AT Pharmacerisa i jest świetny zwłaszcza na zaczerwienienia i suchą skóre(nawet na skórę atopową bo mój ma tylko cechy atopowej skóry) ma filtr SPF20 za 50 ml płaciłam 28 zł.
Polecam
Ooo... sama używam tych kosmetyków, tylko z serii A ;-) W takim razie kupię też dla Maciejosa bo są naprawdę fajne ;-)

Witam się,
ranek miałam atrakcyjny :-) Franek zrobił kupkę po pachy, pobrudził ubranka, nawet na prześcieradło przesiąkło, a jak go przewijałam to mi je jeszcze zasikał :-) Tak więc pralka już pierze, mały smacznie śpi bo czysty, choć kaszelek go męczy. Ja się zabieram za dalsze porządki bo mam dziś angielski i dom musi jakoś wyglądać. Narobiłam sobie dodatkowej roboty bo wieczorem zaczęłam czyścić fugi w kuchni no i muszę skończyć bo jak to będzie wyglądało. Do tego kwiatek mi się przewrócił, muszę go przesadzić do większej doniczki :-) Jeszcze prysznic, do 11-stej muszę się wyrobić.

Witam się,
ranek miałam atrakcyjny :-) Franek zrobił kupkę po pachy, pobrudził ubranka, nawet na prześcieradło przesiąkło, a jak go przewijałam to mi je jeszcze zasikał :-) Tak więc pralka już pierze, mały smacznie śpi bo czysty, choć kaszelek go męczy. Ja się zabieram za dalsze porządki bo mam dziś angielski i dom musi jakoś wyglądać. Narobiłam sobie dodatkowej roboty bo wieczorem zaczęłam czyścić fugi w kuchni no i muszę skończyć bo jak to będzie wyglądało. Do tego kwiatek mi się przewrócił, muszę go przesadzić do większej doniczki :-) Jeszcze prysznic, do 11-stej muszę się wyrobić.

No to masz full roboty. Współczuje

reklama
My zawsze smarujemy buźke nivea krem na każdą pogodę hipoalergiczny, jest oki;-)
Męczy mnie fakt, że mieszkania, które oglądamy to wciąż porażki.:baffled: Chcieliśmy przenieść się do miasta(mieszkam od miasta 6km) ale trudno jest znaleźć coś sensownego. I wczoraj przypomnieliśmy się, że mama znajomego w sąsiedniej wiosce(do miasta 3,5km) ma dom do wynajęcia. Mały (dwa pokoje, kuchnia, łazienka, korytarz) ale wynajmowała to za 250 zł!:szok: Teraz lokatorów nie ma, dom jest w dobrym stanie i Artur dziś jedzie się popytać:-D a ta kobitka mnie zna i sama mówiła, że mi dobrze z oczu patrzy(jej syn mi opowiadał więc może się zgodzi:tak: no w każdym razie mam nadzieję:-p
Mam nadzieję, że sie uda;-)
Maciek miał tylko body z długim rękawkiem i cienki sweterek, czapeczkę wiosenną, skarpetki i jeansy. Nie przykrywałam go niczym bo ja sama śmigałam w krótkim rękawku i było mi gorąco ;-)
Ale u nas było wczoraj 20 stopni, zero wiatru więc nie miałabym sumienia pakować go w kombinezon :-D
Nio tak....u nas kombinezon zimowy cienki jest;-)

Do góry