Nie wiem dokładnie jak jest w przepisach, ale wydaje mi się, że nie można z przodu wkładać fotelikaSą takie panele z lusterkiem, które montuje się na tylnym oparciu i w lusterku wstecznym widzisz dziecko ;-) a przy okazji jest to zabawka dla dziecka :-)
Każdy fotelik można instalować na przednim siedzeniu w samochodzie pod warunkiem, że nie ma poduszek powietrznychA jak z fotelikami samochodowymi ?ja narazie wożę w nosidle ale jeszcze trochę i muszę się rozejrzeć za fotelikiem, czy można nosidło instalować na przednim siedzeniu pasażera? Jak to wygląda w przepisach?Jak jadę z kimś to siedzi z dzieckiem z tyłu ale tak to go nie widzę bo nosidełko jest zapinane tyłem do kierunku jazdy.![]()

Z testów wynika, że najbezpieczniejszym miejscem w aucie jest tylne siedzenie za kierowcą;-)
I faktycznie są takie specjalne lusterka, jeżeli chce się widzieć dziecko w trakcie jazdy;-);-)
No i dodam od siebie, żeby nie popełniać błędu i nie siadać za każdym razem z dzieckiem, jeżeli jeździmy samochodem to musimy nauczyć dziecko siedzieć same

Ja jeżdżę autem sama, Antoś zawsze siedział z tyłu sam i nigdy problemów z nim nie mieliśmy, po prostu siedzi i ogląda drogę;-);-);-)
Np ten krem z nivea na każdą pogodę tak naprawdę na każdą nie jest;-);-) bo jest tłusty, a tłustych kremów uzywamy na wiatr i mrózPewnie tak jest, tylko dla mnie jest to trochę dziwne, że taki kremik jest dobry na każde warunki pogodowe a reklamy nam wmawiają, że inny krem na dzień, inny na noc, inny na zimę/lato itd. ;-) No, ale wiadomo reklama dźwignią handlu![]()

Generalnie chodzi o to, żeby buźki nie wysuszyć;-)