reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Nie wiem dokładnie jak jest w przepisach, ale wydaje mi się, że nie można z przodu wkładać fotelika :no: Są takie panele z lusterkiem, które montuje się na tylnym oparciu i w lusterku wstecznym widzisz dziecko ;-) a przy okazji jest to zabawka dla dziecka :-)

A jak z fotelikami samochodowymi ?ja narazie wożę w nosidle ale jeszcze trochę i muszę się rozejrzeć za fotelikiem, czy można nosidło instalować na przednim siedzeniu pasażera? Jak to wygląda w przepisach?Jak jadę z kimś to siedzi z dzieckiem z tyłu ale tak to go nie widzę bo nosidełko jest zapinane tyłem do kierunku jazdy.:confused:
Każdy fotelik można instalować na przednim siedzeniu w samochodzie pod warunkiem, że nie ma poduszek powietrznych:tak::tak::tak: Oczywiście nosidło montujemy tyłem do kierunku jazdy;-);-)
Z testów wynika, że najbezpieczniejszym miejscem w aucie jest tylne siedzenie za kierowcą;-)
I faktycznie są takie specjalne lusterka, jeżeli chce się widzieć dziecko w trakcie jazdy;-);-)

No i dodam od siebie, żeby nie popełniać błędu i nie siadać za każdym razem z dzieckiem, jeżeli jeździmy samochodem to musimy nauczyć dziecko siedzieć same:tak::tak: takie dzieci, które ciągle z kimś siedzą zazwyczaj później są marudne w trakcie jazdy.
Ja jeżdżę autem sama, Antoś zawsze siedział z tyłu sam i nigdy problemów z nim nie mieliśmy, po prostu siedzi i ogląda drogę;-);-);-)

Pewnie tak jest, tylko dla mnie jest to trochę dziwne, że taki kremik jest dobry na każde warunki pogodowe a reklamy nam wmawiają, że inny krem na dzień, inny na noc, inny na zimę/lato itd. ;-) No, ale wiadomo reklama dźwignią handlu :-D
Np ten krem z nivea na każdą pogodę tak naprawdę na każdą nie jest;-);-) bo jest tłusty, a tłustych kremów uzywamy na wiatr i mróz:tak: na słońce sa kremy z filtrem ale nawilżające:-)
Generalnie chodzi o to, żeby buźki nie wysuszyć;-)

reklama
brak słów, aż się popłakałam. jak można skrzywdzić taką malutką istotkę...? w głowie mi się to nie mieści... albo to dziecko które znaleźli martwe w Cieszynie...

Daffi, masz jakiegoś znajomego lekarza który może Ci wypisać receptę? kup DETREOMYCYNĘ w maści i smaruj - to najlepszy lek na takie ropne sprawy. ja nie mogłam jej stosować (tzn. nie chciałam jej stosować) bo karmie piersią, ja się wyleczyłam Rywanolem.
a jak nie masz znajomego lekarza to podaj mi swój adres na PW to Ci wyślę - użyłam ją dosłownie 2 razy.

co do kremów i olejków to kąpiemy Danielka w rossmanowskim Ol-Bad Extrasensitive (ale wczoraj kupiłam na spróbowanie Nivea Nutri Sensitive płyn do kąpieli z olejkiem) a smarujemy zarówno buźkę jak i całe ciałko Cetaphil MD - jestem bardzo zadowolona z tej dermobazy.
Ja używam tego płynu do kąpieli i sobie chwalę:)

No i dodam od siebie, żeby nie popełniać błędu i nie siadać za każdym razem z dzieckiem, jeżeli jeździmy samochodem to musimy nauczyć dziecko siedzieć same:tak::tak: takie dzieci, które ciągle z kimś siedzą zazwyczaj później są marudne w trakcie jazdy.
Ja jeżdżę autem sama, Antoś zawsze siedział z tyłu sam i nigdy problemów z nim nie mieliśmy, po prostu siedzi i ogląda drogę;-);-);-)

ja siedze zjulka z tylu bo ona ostatnio w drodze starszna maruda i placze....

A my dziś jedziemy załatwić chrzest dopiero:/
Zobaczymy co ksiądz powie, że mamy tylko cywilny jak zapyta dlaczego to powiem zgodnie z prawdą, że obecnie to za duży dla nas wydatek, żeby wziąć i kościelny i dziecko ochrzcić

Rany Boskie co się dzieje na tym świecie?! A o tym jak matka wrzuciła dziecko do pieca zaraz po urodzeniu,słyszałyście?? przedwczoraj to się wydarzyło,miasta nie pamiętam.mówiła policji,że i tak juz nie żyło...Yesuuuuuuuu gołymi rękami taka mogłabym rozszarpać....tyle kobiet nie może być matkami i oddałyby za to wszystko a taka...echhhhh nie mogę o tym zapomnieć...ja tu mam tylko RMF przez internet więc słucham wszystkich wiadomości ..ale chyba przestanę....
kilka dni temu utonęło Dziecko 2 letnie w Wodzisławiu Śląskim...bo rodzice nie opilnowali
12-18 miesięcy dziecko zamordowane i porzucone w stawie w Cieszynie (nie ustaslili dokładnie wieku)
Ojciec udusił 3 letniego synka w Chorzowie...powód...problemy finansowe rodziny.....
i to wszystko na przestrzeni tylko jednego tygodnia......
Chyba przestanę słuchać wiadomości

Jejciu az przeszly mnie dreszcze:wściekła/y:jak mozna takie rzeczy robic:-(

u nas jeszcze jest....zastanawiam sie kiedy to zniknie???u Julka taka plamka jest na czółku pomiedzy oczkami.

U mnie tez jest na czole ale blisko wloskow:tak:dermatolog powiedziala ze w ciagu 3 lat zniknie:tak:

Dziewczyny czym smarujecie buźki maluchom jak wychodzą na spacer?
Ja stosuję Oilatum Soft, ale on chyba nie ma żadnych filtrów :no: Po wczorajszym spacerku Maciek ma troszkę czerwoną buźkę i chyba muszę kupić jakiś inny krem :confused2:

My stosujemy krem Nutritic.

Witam się,
ranek miałam atrakcyjny :-) Franek zrobił kupkę po pachy, pobrudził ubranka, nawet na prześcieradło przesiąkło, a jak go przewijałam to mi je jeszcze zasikał :-) Tak więc pralka już pierze, mały smacznie śpi bo czysty, choć kaszelek go męczy. Ja się zabieram za dalsze porządki bo mam dziś angielski i dom musi jakoś wyglądać. Narobiłam sobie dodatkowej roboty bo wieczorem zaczęłam czyścić fugi w kuchni no i muszę skończyć bo jak to będzie wyglądało. Do tego kwiatek mi się przewrócił, muszę go przesadzić do większej doniczki :-) Jeszcze prysznic, do 11-stej muszę się wyrobić.

A powiedz mi czym czyscisz fugi?Bo u mnie tez by nalezalo je wyczyscic:tak:

U nas pogoda słoneczna ale wietrznie może koło południa trochę się uspokoi to wyjdziemy na spacer.
Mam do was pytanko czy któraś z was kupiła albo zamierza kupić nosidełko na szelkach ja mam blisko sklep i nie chce mi się nieraz wózka z 2 piętra znosić to na szybko wsadziłabym małego w nosidło i na zakupy.

Ja kupilam:tak:i napewno mi sie przyda:tak:

Też to mam i jest oka. Tylko denerwuje mnie, że gdy wleję odrobinę za dużo to główkę Aleksa i ciałko od spodu jest oblepione białą mazią...
Bardziej mi służy hipoalergiczny Płyn do kąpieli z oliwką z Nivei za 15 zeta. Działanie podobne a wygoda dla mnie większa.
A jakiego szamponu używacie?? Ja Delikatny szampon łagodzący też z Nivei

Ja kupilam szampon Pharmaceris do skory łojotokowej i powiem wam ze jest super na ciemieniuche:tak:smarowalam wczesniej oliwka i dupa a po szamponiku zeszla migusiem:tak:

A jak z fotelikami samochodowymi ?ja narazie wożę w nosidle ale jeszcze trochę i muszę się rozejrzeć za fotelikiem, czy można nosidło instalować na przednim siedzeniu pasażera? Jak to wygląda w przepisach?Jak jadę z kimś to siedzi z dzieckiem z tyłu ale tak to go nie widzę bo nosidełko jest zapinane tyłem do kierunku jazdy.:confused:

Tak jak Marta juz pisala,mozna istalowac z przodu tylko nie moze byc poduszki powietrznej i zawsze tylem do kierunku jazdy:tak:

Moje dziecie poszlona spacerek a ja zabieram sie za okna;-)

reklama
póki Danielek bawi się na macie idę nas spakować - jedziemy dziś do moich rodziców. mamusia ma zjazd w ten weekend i na dodatek egzamin - trzymajcie kciuki!

do poniedziałku dziewczynki!

Do góry