reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Eliza jak u was wygląda ten naczyniaczek? Moja też ma coś takiego na nóżce. Są to takie czerwone kropeczki, troszkę wypukłe. Położna powiedziała, że to wyjaśnieje, ale na razie jest dość czerwone. Ciekawe kiedy to wyjaśnieje????
zerknij sobie na naszej klasie na nasze fotki
Logowanie do nasza-klasa.pl
jest to takie wypukłe i czerwone ...taka plamka nie duża...

reklama
Nam ksiądz nie komentował za bardzo i o dziwo polecił wziąśc przynajmniej narazie cywilny dla dobra dziecka skoro nie mozemy sie z kościelnym zebrać...az byłam w szoku normalnie !
A nas nikt nie pytał o ślub, aż się zdziwiłam ale miło że w naszej parafii nie miesają się w takie sprawy.
Aha, miałam się pochwalić- dziś poszłam na spacerek inną drogą i odkryłam na naszym osiedlu śliczny plac zabaw- ogrodzony, trawka zasiana, piaskownica, drewniane zabawki, bujaczki- świetnie. A za placem zabaw już tylko łąki a dalej ogródki działkowe gdzieś w oddali- pozytywnie mnie to zaskoczytło- beędę tam śmigać nawet teraz bo można usiąść na ławeczce i poczytać jak młoda będzie spać.
I od kilku dni chodzę na spacerki z sąsiadką albo s asiadkami- nade mną mieszka mama rocznych bliźniąt a w sąsiednim bloku 6-miesięcznej dziewczynki:)

Czec dziewczynki.
Troche wa podczytalam i mam pytanko.Julka niedlugo skonczy 3 mies i czy moge sprobowac dac jej np potarte jabluszko?(o ile sie nie myle mea pisala,ze dawala Agatce).A jak to wyglada ze sloiczkami?Patrzalam w sklepie i na etykietach pisze,ze po 4 miesiacu.
Z gory dzieki za odpowiedz:-)

My dziś też po spacerku- młoda była w tym, w czym chodziła w domku- body z krótkim rękawkiem i welurowy dresik. Założyłam jej też czapeczkę i bluze ale po kilku pierwszych krokach zdjęłam. Miałam opory jeśli chodzi o czapeczkę ale Lidka ma gęstą czuprynkę więc czapeczka została zdjęta.
u nas body z długim rekawem i sukieneczka welurowa na ramiaczka+ rajstopki...czapeczka cieniutka bawełniana ,bo troche dzis wieje...bluze cienka jeszcze na to załozyłam ,ale tez szybko zdjełam...no i moja córcia jak codzień śpi od 12 do tej pory :)

Czec dziewczynki.
Troche wa podczytalam i mam pytanko.Julka niedlugo skonczy 3 mies i czy moge sprobowac dac jej np potarte jabluszko?(o ile sie nie myle mea pisala,ze dawala Agatce).A jak to wyglada ze sloiczkami?Patrzalam w sklepie i na etykietach pisze,ze po 4 miesiacu.
Z gory dzieki za odpowiedz:-)
a na cycu jest czy na butelce ? jak na cycu to nie a jak na butli to sprawa indywidualna..o wprowadzaniu nowego pokarmu decyduje pediatra :tak:

A nas nikt nie pytał o ślub, aż się zdziwiłam ale miło że w naszej parafii nie miesają się w takie sprawy.
)
mnie niby tez nikt nie zapytał ,ale na koniec sama się przyznałam ;))) i ksiadz sie spytał 'dlaczego' ...powiedziałam prawde, ze nie mozemy sie zebrac jakos...no i tylko o tym cywilnym powiedzial i wspomnial zebysmy pomysleli o koscielnym ,bo wiadomo...

reklama
u nas body z długim rekawem i sukieneczka welurowa na ramiaczka+ rajstopki...czapeczka cieniutka bawełniana ,bo troche dzis wieje...bluze cienka jeszcze na to załozyłam ,ale tez szybko zdjełam...no i moja córcia jak codzień śpi od 12 do tej pory :)
Maciek też tak cieniutko ubrany: body, sweterek, spodenki, skarpetki i czapeczka wiosenna.
A ja widziałam dzisiaj dziecko w spacerówce ubrane w gruby zimowy kombinezon i czapkę futrzaną, które od tych wartsw ledwo się ruszało... a mamusia w krótkim rękawku :baffled:

Do góry