reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Faktycznie przeżycie okropne ale dobrze się skończyło dzięki bogu. Mam pytanie tą fridą to odciągaliście śluz z gardła???

Odciągaliśmy z noska, wtedy mogła oddychać, cały nos miała zapchany nie wiem jak to się stało, do tego pełno śliny w gardle i nie miała czym oddychać :( Na szczęście nic się nie dzieję, nikomu nie życzę takich przeżyć!!

Dzisiaj byliśmy w szpitalu na powtórnym badaniu uszka, bo nie mogli nam zbadać lewego, niestety znowu coś wyszło nie tak i dostaliśmy skierowanie do poradni specjalistycznej, przy okazji zważyłam córeczkę i niestety spadła jeszcze na wadze :( Spotkałam się ze specjalistą od laktacji, mała ma dobry odruch ssania, ja ją dobrze przystawiam, w piersiach coś jest, ale za mało, nawału nie miałam, nic mi nie wycieka samoistnie dopiero gdy nacisnę coś pocieknie, dostałam zalecenie karmienia co dwie godziny z każdej piersi po 20 min, następnie po karmieniu pobudzanie laktatorem przez pół godziny z dwóch piersi do tego mam dokarmiać małą 3 razy dziennie tak jak robiłam do tej pory i ważne jest abym karmiła co dwie godziny, nie wiem co z tego wyjdzie, bo jak zostanę sama od początku tygodnia z dwójką dzieci może być różnie, ale jestem dobrej myśli.

reklama
Właśnie na TVN jest reportaż ze kobiete która poroniła podwójna ciąże odesłali do domu!! W sumie nie dziwie sie ze ja odesłali jak tam z porodem trudno sie dostac a obumarła ciąża nie jest wskazaniem do szybkiej interwencji... szpital na Żelaznej słynie z tłumów a ona sie tam jeszcze pcha z łyżeczkowaniem:/

po wizycie u neurologa czuje sie lepeij, wprawdzie kazal przyjsc na usg glowki w pon ale pocieszyl ze po porodzie sn glowka moze zmieniac ksztalt i objetosc...:tak:

a co do pokarmu to ja dopiero od wczoraj zauwazam ze mam wiecej i zaczal nawet dzis jak sie kapalam kapac z piersi:tak:

ale juz wczoraj po wazeniu wiedzialamze jest ok, pol kilo w tydz:-) glodomor:-D

hej mamusie te przyszłe i obecne :tak:
Ja tylko na chwilke zameldować sie że wróciliśmy do domu dziś wieczorem :tak:
Alanek zdrowiutki , nie przechodził żółtaczki a cycka ssie jak najęty jakby nie jadł ze dwa dni i tak co 2 - 3 h . Trochę porozrywał mi piersi ale już się leczą pomalu :tak:, mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej . Widzę że nadrabiania nie mam dużo więc jutro może dam radę.
Poród też postaram się opisać w wolnej chwili - mam nadzieje że znajde taką bo M mi chetnie pomaga :tak:.
I można uzupełnić dane - Alanek ważył - 3290 , mierzył 54 cm. I dostał 10 pkt.

A zdjęce wstawie jak zrobimy jakies ładne bo M nie chcial mnie zostawiac w trakcie porodu a aparat został w samochodzie i mam tylko z komorki ale dosc kiepskie.

Mamusie jeszcze nierozpakowane jak was tak czytam jak sie nudzicie i jak sobie ptasie mleczko zajadacie, to bym sie z wami z checia zamienila. Przejscie z jednego dziecka na dwoje, to naprawde kolosalna zmiana. Dzis mialam okazje sie przekonac jak bedzie wygladalo moje zycie jak F wroci do pracy, bo wlasnie poszedl na jeden dzien i jeszcze musi zostac na nadgodziny. W sumie nie bylo ciezko, ale wogole nie ma czasu dla siebie, no i uratowal mnie wczorajszy obiad, bo nie zdazylabym nic nowego upichcic. Wczoraj i dzis niczym sie nie roznia od siebie.... nie moge sie doczekac sloneczka i cieplej pogody zeby moc wyjsc na spacerek z dzieciaczkami.

Marela gratuluje i czekamy na fotki slodkiego Alanka :) Super ze z karmieniem nie masz zadnych problemow, a sutki w koncu sie przyzwyczaja.

Dronka szok o czym piszesz, polska sluzba zdrowia, tragedia... kobieta ma tak smutna sytuacje i jeszcze wyslali ja do domu?? zalamalabym sie normalnie. Stracic dwojke dzieci i i jeszcze traktuja ja jakby to bylo nic wielkiego.

Kaaha to trzymam kciuki za weekend, zeby maz zostal, bo szkoda zeby ominal go taki cud :)

Ccaroline wspolczuje przezycia, mialam podobnie ze starszym synkiem jak mial okolo 2lata, zakrztusil sie parowka i nie moglam go odkrztusic, zadzwonilam po karetke a on doslownie sie juz siny robil i mi z rak wypadal... na szczescie przypomnialam sobie o przeponie i jakims cudem udalo mi sie go odkrztusic zanim dotarl ambulans.... do dzis sama go karmie i wszystko kroje na naprawde drobne kawaleczki.

Ostatnio w TV byl reportaz ze parowka to jest idealne jedzenie do zadlawienia sie, bo jak sie je kroi w kolka to sa jakby korki do krtani, i kaza je kroic w zdluz na cwiartki i zeby dzieci takie cienkie paseczki jadly.

Oj Wama pewnie niedługo wejdziesz w rytm i bedzie ok i znajdziesz czas dla siebie :)))
Ja nadal 2w1- samopoczucie bardzo dobre. Nawet przytulanki nic nie dały, ja to jakas z zelaza jestem czy co :o ;-)
ale pogoda pffff

Dronka szok o czym piszesz, polska sluzba zdrowia, tragedia... kobieta ma tak smutna sytuacje i jeszcze wyslali ja do domu?? zalamalabym sie normalnie. Stracic dwojke dzieci i i jeszcze traktuja ja jakby to bylo nic wielkiego.
Ale w Warszawie są przecież inne szpitale... Dla mnie historia lekko naciągana :sorry2:. Dziewczyna zamiast iść do innego szpitala, poszła po pomoc do TVN :baffled:.

Dziewczyny...a moze wam ginekolodzy źle terminy obliczyli???:-D

Jak byłam w szpitalu to lekarka tak się mojej przeterminowanej ciąży czepiła... aż mój J musiał przywieźć album z wcześniejszymi USG...bo jej ta szyjka za długa nie pasowała i myślała że ciaża może źle obliczona... Na szczęście każde USG potwierdziło wiek mojej ciąży - jakby było inaczej to chyba bym się załamała :-p:-D

reklama
Do góry