reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

W końcu znalazłam chwilę żeby coś napisać:no:

Karnitynko buziaki dla T :-D

U nas niestety nie obyło się bez lekarza, przedwczoraj Hania tak kaszlała w nocy że wszystkich pobudziła łącznie z Tomkiem:no: A że małemu też jakiś katarek się zaczynał więc pognaliśmy wczoraj do lekarza. Kaszel na szczęście jeszcze niegroźny..tylko flegamina ale jakiś płyn ma w lewym uszku i dostała kropelki i za 6 dni na kontrole! Na katar też dostała krople....i najlepsze jest to że i te krole do nosa i te do ucha są tak naprawdę do oczu:-D
A Tomek przeziębiony..kropelki na katarek i syrop którego nie powinno się podawać dzieciom poniżej pierwszego roku życia:confused: Ale lekarz mnie uprzedził..i dawka też mniejsza.....a jaki jest po nim śpiący:szok: Dziś spał 2,5 h w południe i teraz już znów godzinę drzemie:szok:

A ja mam taki suchy kaszel że chyba płuca wypluję:no: I w aptece dostałam tylko jakieś pastylki do ssania....w dodatku tylko 3 na dobę można ssać...mi by nawet całe pudełko nie pomogło:no:
zycze zdrowka dla dzieci!!!!!
ja tez tak mialam niedawno... na szy dostalam krople do oczu...widocznie tak musi byc....
ja to glucha jestem niezmiernie bo mam lewostronny niedlosluch...:-(

reklama
Kochane ale akcja. Byłam z Jonaszem w szpitalu, bo nagle z ucha zaczęła mu lecieć ropa a on ma te uszka po operacji. Masakra.
"Ostre wysiękowe zapalenie ucha wewnętrznego"
Mam dość wszystkiego, chce już tylko spać.
Teraz 2 tyg. na antybiotykach i jak nie przejdzie to na oddział. Oj oj a Kaj na cycu i co ja zrobię :-(

wole nie wiedziec jak go to boli..ja od dziecka jak mialam wypadek samochodowy a siedzialam po lewej stronie z tylu za kierowca i uderzenie bylo akurat tam gdzie ja sieeddzialam... z tej calej sily derzeniowej lewa strona twarzy trzasnelam w szybe ktora sie zbila no i pociela mi twarz...od tego czau notoryczne co 2-3 tyg zapalenie ucha...dzis jest lepiej ale niedawno znow mialam....
oby szybko mu przeszlo!!! biedactwo...<tule>

dziewczyny ja już nie wiem co robić. Wyje mi z bólu. Dzwoniłam na pogotowie a lekarka mi powiedziała, że nic nie poradzę, że to jest silny ostry ból i może nawet wyć z bólu :-(( temperatura 39,4 i nic nie pomaga
WYĆ MI SIĘ CHCE

Kajuś jakby poczół i poszedł spać o 18.30.

biedna... wspolczuje i naprawde sciskam mocno...bol zeba i ucha to chyba najgorsze!!!!!

hej.to'znowu'ja-jeszcze'ez'sprawnej'klawiatury:)polecam'nowy'krem'-nazywa'sie'OILAN-jest'super-u'mojego'dzidzia'zniknely'wszystkie'krostki,'super'nawilza,ma'tez'filtry'p/sloneczne'wiec'serio'jest'ok.

dzieki na pewno sie pzyda.. ktos mi wczoraj polecil szampon do skory atopowej..wiec kupilam... wykapalam małą i co???? po 15 minutach cala w kropkach!!!!! juz nic nie stosuje bede ja myla w samej wodzie!!!!!!!

A jeszcze jedna sprawa, póki nie zapomnę.
Lolek ma problemy z oczkiem jak NeSSi maluch. I próbowalismy wszystko, całkowicie wszystko i było raz trochę lepiej, a potem dużo gorzej.
Aż 3 dni temu stwierdziłam, że mam już serdecznie dość tego oka i niech sobie ropieje, a co mi tam. Tylko wycierałam jak już coś wylazło, ale samego oka nie tykałam niczym. I wiecie co ?
Przestało ropieć... :-) Nawet jak płakał dziś wieczorem tak strasznie to nic a nic z tego oka nie wylazło :)

no to super..oby tylko tam sie nic nie utworzylo na nowo gorszego... pokaz to lekarzowi....

ja dawalam 4 na 150ml mleka

Dzieki! w koncu ktos mi odp! Kochana jesteś ;)
Dam mu dzis może, bo wczoraj dostal normalnie mleczko a i tak spał 11 godz :szok:
w ogole patrze tak na ząbkowego suwaczka Julki - u Alusia wyczailam wczoraj, że ma białą całą prawą stronę na dole od trójki włącznie :szok: i jeden kieł po lewej stronie :szok: no na to dziecko nie ma żadnych reguł :-D:-D:-D Jak mu powiedzieć, że dwa dolne powinny mu wychodzić ?:-D

Witam palmowo:-D
My od dwóch dni na jabłuszku - jak narazie spoko chociaż widzę, że wolałby słodzone jabłko ale nie dam się młodemu:-D niech smakuje bez cukru! kupę robi bez wysiłku, no i jabłuszko wydali zawsze w pampersa;-)
Aluś wstał niedawno. T mnie wkurzył w nocy - siedzial do 3 chyba i glosno oglądał filmik na YT:wściekła/y: obudził mnie! To ja tu kuźwa wstaję rano codziennie do malego (nie mówiąc, że T nigdy nie wstał rano :wściekła/y:), to jeszcze mnie budzi w nocy i śpi potem sam do 12...cholera bierze!

Dziś idziemy na spacer...jak bedzie ładnie hehe

ja po wczoraj mam dosc spacerow... zastala mnie ulewa..a ja ani kaptura parasolki nic...dobrzez ze folie przeciwdeszczowa do wozka mialam i tak szybko ja zakladalam ze ja rozerwalam ajc....
do tego jeszcze burza nas dorwala i juz wogole bylo sympatycznie bo ja sie panicznie burzy boje!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzieki! w koncu ktos mi odp! Kochana jesteś ;)
Dam mu dzis może, bo wczoraj dostal normalnie mleczko a i tak spał 11 godz :szok:
w ogole patrze tak na ząbkowego suwaczka Julki - u Alusia wyczailam wczoraj, że ma białą całą prawą stronę na dole od trójki włącznie :szok: i jeden kieł po lewej stronie :szok: no na to dziecko nie ma żadnych reguł :-D:-D:-D Jak mu powiedzieć, że dwa dolne powinny mu wychodzić ?:-D

ale sa dzieci ze zaczynaja zabkowac od gory... to jest tak zroznicowane...
kochana jak bedziesz dawac kleik to nasyp z-4 wymieszaj...tylko uwazaj bo to im dluzej mieszane tymbardziej gestnieje i zobaczysz czy taka gestosc ci odpowiada..a jaki masz smoczek?co by dal rade uciagnac!!!!
mi julka dala pobudke dzis o 3:30.... mam dosc tych zebow ona spac spokojnie w nocy nie moze.... teraz jeszcze spi no ale wiesz....

reklama
ale sa dzieci ze zaczynaja zabkowac od gory... to jest tak zroznicowane...
kochana jak bedziesz dawac kleik to nasyp z-4 wymieszaj...tylko uwazaj bo to im dluzej mieszane tymbardziej gestnieje i zobaczysz czy taka gestosc ci odpowiada..a jaki masz smoczek?co by dal rade uciagnac!!!!
mi julka dala pobudke dzis o 3:30.... mam dosc tych zebow ona spac spokojnie w nocy nie moze.... teraz jeszcze spi no ale wiesz....

A mój za to śpi w nocy, ale w dzień nadrabia - teraz go uspic nie mogłam :-( nic nie dawalo rady, nawet niezawodne noszenie!! Na balkonie dopiero się uspokoił....ehh te zęby, oby juz wykluły się naszym dzieciaczkom, bo można zwariować czasami - przyznam szczerze, że jak na młodego, to nieźle przechodzi proces, ale jak mu odbije czasem, to brak słów...

Do góry