reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Anooola moja ksiezniczka dzis wstala o 6:30 no szok! ostatnio mi tak wczesnie wstawala.... ale po 2 musialam wstac jej dac smoka bo sie wsciekala przez sen....

dziewczyny powiedzcie... mi Julka od samego porodu miala tak ze jak spi to podskakuje....
i teraz tak samo jest nic sie nie zmienilo... caly czas we snie bardzo mocno podskakuje a czasem budzi sie z takim placzem ze az sie zanosi... jak ghlodna jest to tak nie krzyczy!!!!!!!
moja tez tak miała.. ale jej przeszlo..
moja mama i położna mowily mi ze przyczyną może byc duzy stres w ciąży.. moze duzo sie kłóciłaś ze swoim albo cos..
Moja Majka tak miała moze 3 tyg..
z reszta teraz jak ja sie zdenerwuje i ona potem pije to tez tak sie rzuca .. dlatego zawsze przed karmieniem staram sie wyciszyc odprezyc i uspokoic ;)

moze cos w tym jest ..

reklama
W takim razie to ja polecilam:tak:u nas sie sprawdza rewelacyjnie:tak:ciemieniucha nawet zniknela:tak:no i nam polecila go dermatolog:tak:

nie jest wcale łatwo dostepny u mnie.... no coz... pozostaje nam woda narazxie.. jutro zapytam lekarza na szczepieniu.. czasme jak dajee do kapieli tego plynu i szamponu w jednym J&J to jest ok... ale nie chce przesadzic.....

my zawsze jeżdzimy do Ramziego, jeszcze mnie leczył jak byłam mała, ale ze z nim taki problem z umówieniem, no to teraz byłysmy z Rozalka u grzendy (bardzo ja lubie konkretna babka) a wczoraj z anielka pojechalismy do brzegu zadzwoniłam do pani Wiktor i sie na szczęście okazało że ma dyżur. żałujemy że nie chce prywatnie przyjmować, zreszta jak grzenda. mój R przyjaźni się z jej synem i czasami w drodze wyjątku prywatnie nas przyjmie. no ale tutaj w ogóle jest tragedia, że nie ma prywatnego pediatry. my jutro lecimy rano do grzendy na kontrole.
a co do pani Kuliniak, to omijamy ją taaaaaaaakim łukiem :)

my do Ramziego tez jezdzimy ,no ale ...tam to jest kosmos aby sie umowic !od 17 rejstracja ,na 3 telefony wydzwanialismy teraz a o 17.10 automat powiedzial ze limit przyjmujacych dzieci wyczerpany.porazka.
ja grzede tez lubie -zadbana konkretna babka i podejscie do dzieci ma ,a grzeda na wizyty domowe przyjezdza!!!!!
my do brzegu jezdzimy do kwiatkowskiej - rzeczowa i stanowcza jezeli chodzi o leczenie ale nie pcha bynajmniej dziecka do szpitala od razu i nie boi sie leczyc dzieci !o kuliniakowej juz sie nie bede wypowiadac - nie umie leczyc i tyle!

Z racji, że Moje Skarby zrobiły sobie drzemkę i śpią od 18 to mam czas opisać moje zaręczyny:)

No to tak..
J po 17 wczoraj wziął mnie na spacer. Nad zaporę:) Uwielbiamy tak chodzić - po pierwsze pięknie, po drugie to tam zgodziłam się kiedyś z nim być:) Dużo wspomnień:)
Głupawy miałam nieziemskie wczoraj, więc myślałam, że mnie już nic nie zaskoczy:p
J w pewnym momencie wtulił się we mnie a potem patrzał milcząco na mnie..
Ja se myślę no o co kaman?
A on wyciąga pudełeko, otwiera, moja szczena km w dół:D Zgas totalny!
Magiczne pytanie czy za niego wyjdę..:))
A ja zamiast TAK mówię WRESZCIE!! i płonę ze szczęścia;D
Oczywiście TAK też powiedziałam:)
Pierścionek pasuje idealnie:)
Śliczny:)
Z prawdziwego srebra z diamencikiem/brylancikiem(?) kurde, nie znam się:p Ale cudny i taki delikatny. Ładnie się błyszczy:)
Mam problem bo ciężko zrobić zdjęcia czemuś co się błyszczy, ale jak uda mi się zrobić wyraźną fotę to na pewno się pochwalę pierścionkiem:)

Wieczorem z teściową i moimi rodzicami i przyjaciółką wcinaliśmy mega pizzę i świętowaliśmy;D Przy czymś mocniejszym:p

Ajj szczęśliwa jestem:) Wreszcie marzenie się spełniło, kolejne:)
Wiedziałam, że przyspieszę esami ten proces, ale nie sądziłam, że aż tak:)
Więc i tak mnie zaskoczył!:)

noooo to sie J sprawil ! i bardzo dobrze he he a pierscionek przepiekny !

Dziewczyny a tak wogole to mam pytanko do was.
Powiedzcie mi czy wy przestawiacie swoim maluchom czas kapieli?Bo ja sie zastaawiam czy pojdzie mi dzis godzine wczesniej:sorry2:chyba codziennie bede go przestawiac o 15 minut,co wy o tym sadzicie?

Filip jakos nie odczul zmiany czasu - !! Kompalam go normalnie o 19 - a czas juz byl przestawiony!

śliczny!

a moj maly sie rozplakal i plakal i plakal i nie wiem o co mu chodzilo, sprawdzam pieluche- nie, czysto,. najedzony, brzuszek pomasowalam, ponosilam na rekach nawet bujalam ukochalam a ten dalej w placz. w koncu mu sie troszke beklo i przestal plakac moze go to meczylo:(
ja nie wiem co sie z nim dzis dzieje! wogole prawie nie spal! normalnie wali sobie kime przed kapiela, a dzis nic!!!!

Moj tez marudny byl wczoraj ze maskara ,zreszta plakal bez przyczyny chyba bo tak mu sie podobalo !!! a ja cudowalam jak pajac !

bym zapomniala! DZIEWUSZKI TRZYMAJCIE KCIUKI! my idziemy jutro na szczepienie!!!sie boje!:szok::baffled:
kciuki zacisniete!

A co do pierścionków czy ja się chwalłam że mój mąż jak mnie odbierał ze szpitala to oprócz kwiatów kupił mi złoty pierścionek:-):-):-)
A przy Hani dostałam srebrny zegarek:-D
Ech czasami ma gest..szkoda że tak rzadko;-)

No piekny prezencik :) nie ma co !!!!!!!!!

moja tez tak miała.. ale jej przeszlo..
moja mama i położna mowily mi ze przyczyną może byc duzy stres w ciąży.. moze duzo sie kłóciłaś ze swoim albo cos..
Moja Majka tak miała moze 3 tyg..
z reszta teraz jak ja sie zdenerwuje i ona potem pije to tez tak sie rzuca .. dlatego zawsze przed karmieniem staram sie wyciszyc odprezyc i uspokoic ;)

moze cos w tym jest ..
nie tyle co klocilam bo wtedy to jeszcze sie nie klocilismy...... ale stres to zawsze byl.. bo ja strasznie stresowa osoba jestem...

Julka chce wam cos napisac na klawiaturze... moze??????????????

I mój książę jeszcze śpi....

Kurujcie się, zdrowiejcie.....niedługo lato, skończą się choróbska!!!

A u nas trochę melancholii było wczoraj bo 8 rocznica śmierci naszego Kubusia minęła, wiecie, tyle już lat a rana ciągle żywa... jednak w takich przypadkach czas nie leczy ran,
a to pomnik naszej dzidzi, musze w tym roku kamieniarza wziąć bo już napisy niewyraźne...
Nie musicie nic pisać, mi po prostu lżej jak mówię o tym głośno....
Zobacz załącznik 230278

Martucha - tule kochana mocno !
[*] swieczuszka dla Kubusia

I mój książę jeszcze śpi....

Kurujcie się, zdrowiejcie.....niedługo lato, skończą się choróbska!!!

A u nas trochę melancholii było wczoraj bo 8 rocznica śmierci naszego Kubusia minęła, wiecie, tyle już lat a rana ciągle żywa... jednak w takich przypadkach czas nie leczy ran,
a to pomnik naszej dzidzi, musze w tym roku kamieniarza wziąć bo już napisy niewyraźne...
Nie musicie nic pisać, mi po prostu lżej jak mówię o tym głośno....
Zobacz załącznik 230278

Niech spoczywa w pokoju :tak: dobra nie pisze więcej, bo plakać mi się chce

ja dostalam zareczynowy złoty... i jest to dziedziczny....prababcia meza najpierw go dostala... pozniej mama męża i teraz ja:-)
ja ostalam taki...

sliczny!!! bukiet też!

Martuuś tule mocno! :*

ja juz od godziny nie śpie za to dziecie moje dzisiaj wstało o 4 pojadła bez otwierania oka... pozniej znowu o 7 pojadla z drugiej piersi i tez oka nie otworzyla.. odlozylam ją do lozeczka .. popuszczała baki standardowo i spi dalej :)
od czasu do czasu rechotając :p

Georgina sliczny pierscionek ! ;)
gratulacje.. :*
ja swojego zaręczynowego włożyć nie potrafie.. taak mi palce przytyły w ciąży ;|

kurde Ania masz cudne dziecko :) wynagradza Ci wszystko ;-) mój nie chce współpracować z chorą mamą :-( teraz spi, zobaczymy jak później będzie...
A mi paluchy schudły po ciąży i mam takie chude jak zawsze ;) no i pierścionek zlatuje

nie tyle co klocilam bo wtedy to jeszcze sie nie klocilismy...... ale stres to zawsze byl.. bo ja strasznie stresowa osoba jestem...

Julka chce wam cos napisac na klawiaturze... moze??????????????

Jasne czekamy :-D

kurde Ania masz cudne dziecko :) wynagradza Ci wszystko ;-) mój nie chce współpracować z chorą mamą :-( teraz spi, zobaczymy jak później będzie...
A mi paluchy schudły po ciąży i mam takie chude jak zawsze ;) no i pierścionek zlatuje
no i dalej spi..
jak podeszłam do niej otworzyla oko usmiechnela sie i dalej kimono wali..:-D

reklama
NO a wiec my po wczorajszej kontroli!
Maly osluchowo czysty , i plucka i oskrzela ok ,ale jeszcze nosek i gardlo zpachane , jak mu wlazyla szpatulke do gardla to jeszcze odkaszlal mokro ,wiec powiedziala ze jeszcze 5 zastrzykow wypisze - w srode rano ostatni i to juz koniec.
Inhalacje juz robimy tylko z jednego leku drugi odstawila.
Powiedziala ze moglaby teraz daz syropek wykrztusny ale boi sie ze z gardla zejdzie mu spowrotem na oskrzela i bedziemy miele swieta w szpitalu ,wiec jak powiedziala leczyc to konkretnie ,porzadnie do konca !
Zmiejszyla dawke zastrzyku wiec nie jest juz tak bolesny !
Tak czy siak mlody przy kazdym zastrzyku placze mniej dostlownie na poacztaku to sie darl az go uspokoic nie bylo mozna ,teraz jego stekanie nie trwa nawet 10 sekund - sie przyzwyczail czy co ?
A dzis normalnie jak by nie poczul ze ma zastrzyk nawet nie steknol - on tak lubi czy co ?:baffled::confused:Tak czy siak jestem z niego dumna i dzieki Bogu ze to juz koncowka i obeszlo sie bez szpitala.
NO i podpytalam sie o spacery ,powiedziala ze jezeli dziecko nie ma goraczki to sa jak najbardziej wskazane przyz zapaleniu drog oddechowych - wiec niewiem co lekarz to inna decyzja .
U nas spacery pomagaja ! Maly pieknie spi a pozniej super oddycha!
Pogoda sie poprawia wiec pewnie pojdziemy w dlugi rejs!!!!!!!

Moje dziecko od kilku dni przesypia cale nocki ,dostaje kasze na noc i tak po wyciagnieciu 170 ml kaszy spi od 20 do 7 rano ,dzisiaj o 7.30 wstal .jestesmy wyspani !

Ostatnia edycja:
Do góry