reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
A wiec Daffi to duzy ten moj trzymiesieczniak? chodzi o ta fote na liscie:)

jak dla mnie ogromniasty i wiekszy od Julki hihihihihi:-)
ale teraz to zdj sie juz nie wyswietla..... dobrze ze je wczesniej jak od razu wstawilas ogladnelam...
pisze informacja ze mam skontaktoac sie z administratorem i ze nie mozna wyswietlic tego zdjecia.:-(

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z byłej klasy liceum urodziła wczoraj synka Gabriela w ... 24 tyg.ciąży :/ masakra ... nie wyobrażam sobie tego jak strasznie psychicznie musi się czuć ... prosi o modlitwę kogo się da ... oby było wszytsko dobrze, tym bardziej, że ona urodziłą w Anglii a nie wiem jaka tam jest opieka ...

ojoj... my sie pomodlimy!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z byłej klasy liceum urodziła wczoraj synka Gabriela w ... 24 tyg.ciąży :/ masakra ... nie wyobrażam sobie tego jak strasznie psychicznie musi się czuć ... prosi o modlitwę kogo się da ... oby było wszytsko dobrze, tym bardziej, że ona urodziłą w Anglii a nie wiem jaka tam jest opieka ...
Pomodlimy się za dzieciatko!

Boziu znowu pobudka o 6.50 i kupal taki ze szok:szok:
W dodatku już nawet oryginalne pampersy nie pomagają...poszłam rano do łazienki..wracam a Tomek cały przesikany na plecach:szok: Ledwo co musiał nasikać bo był gorący;-)
Na pewno dobrze zapinam pampki..bo juz bardziej starać się nie można:wściekła/y:

A te ranne wstawanie..chyba coś za coś..w dzień zaczął pięknie spać...zdaża mu sie nawet 2 h spać:szok:co u niego jest niezwykłe...więc rano prędzej jest wyspany:-(
A teraz mama pije kawkę a on mi tu nadaję że szok:-D zaraz wszystkich pobudzi:-)

Pauluś teściowa jakaś rąbnięta....oj znając siebie to moja po takim tekście dobrych kilka miesięcy nie oglądałaby wnuków:tak:

Hi hi Hania już obudzona!

Ostatnia edycja:
A ja się uzależniłam od ciucholandów - tzn kupowania Małej ubranek:) Ma ich mnóstwo a ja i tak raz czy dwa razy w tyg po 2, 3 ubranka muszę kupić bo byłabym chora jakbym nie kupiła hehe:)

Nasza Perła w Wielkanoc kończy 4 miechy:)

To my rodziłyśmy w ten sam dzień???????
A i lumpeks rzecz święta :-D

Jasne, że się pomodlimy. Na pocieszenie dodam, że od razu po porodzie leżałam z babką, której córeczka rodziła sie o wadze 600 g :szok: i jak na takie dziecko była zdrowa :-) płucka miała rozwiniete. Śmiałyśmy się, że Aluś odda dziewczynie 1kg i będzie dobrze :-D

Ja przy śniadanku :sorry:
Dziecie tradycyjnie obudziło mnie o 6.00, więc nie wstaję taka nieprzytomna, chyba organizm mi się przestawił na wstawanie hehe

Boziu znowu pobudka o 6.50 i kupal taki ze szok:szok:
W dodatku już nawet oryginalne pampersy nie pomagają...poszłam rano do łazienki..wracam a Tomek cały przesikany na plecach:szok: Ledwo co musiał nasikać bo był gorący;-)
Na pewno dobrze zapinam pampki..bo juz bardziej starać się nie można:wściekła/y:

A te ranne wstawanie..chyba coś za coś..w dzień zaczął pięknie spać...zdaża mu sie nawet 2 h spać:szok:co u niego jest niezwykłe...więc rano prędzej jest wyspany:-(
A teraz mama pije kawkę a on mi tu nadaję że szok:-D zaraz wszystkich pobudzi:-)
Co do pamków i to i u nas od czasu do czasu przeciekają, tzn jak treściwie kupkuje to wypływa wszystko bokami, chyba na to nic nie poradzimy;-)
I ja kawkę piję.... cięzki dzien przede mna...
A i dziąsło po wyrwaniu zęba ciągle boli i spuchniete, pójde do dentysty, niech zobaczy, mam nadzieję, że nie będzie potzrebny antybiotyk.
Ale szlag mnie trafia przez ten ból!!!!

Co do pamków i to i u nas od czasu do czasu przeciekają, tzn jak treściwie kupkuje to wypływa wszystko bokami, chyba na to nic nie poradzimy;-)
I ja kawkę piję.... cięzki dzien przede mna...
A i dziąsło po wyrwaniu zęba ciągle boli i spuchniete, pójde do dentysty, niech zobaczy, mam nadzieję, że nie będzie potzrebny antybiotyk.
Ale szlag mnie trafia przez ten ból!!!!

u nas skonczyly sie kupy po pachy.. julka robi teraz bardzo sztywna kupe....:-)
z tych pampersow pampersa w tesco jestem na maxa zadowlona..sa tak leciutkie i mieciutkie ze szok..widac bylo ze po nocy julka tyle sikow miala a pampek taki leciutki no i wygodny i pewnie jej w nim tez wygodnie...jeszcze tylko kupala w niego nie zrobila... no i z tego pampersa w ogole nie czuc zapachu siuskow.. po huggiesach bylo tak ze czulam od niej w ubraniu ze ma siuskow juz bo moczem zalatywalo no i ciuszki trzeba bylo zmienic bo przechodzily tym zapachem....
co do zeba to kiedy wyrywalas go?

reklama
A my dzis sukces... jak jula zasnela o 20 tak o 6:30 dala pobudke... pobudka wygladala tak ze dziecko pol godz w lozeczku lezalo raczki do buzi wsadzalo i gadalo ze soba:-)cudowna jest.

tylko MAMY PROBLEM Z KARMIENIEM PRZED SNEM!!!!
zazwyczaj je ostatni posilek o 17 zdarzy sie ze 17:30.. od 3 dni Julka ma klopot z jedzeniem po kapieli a kapie ja przed 20....
widze ze juz ma nerwa jest na maxa glodna a jak butle jej dam to zje troszke i zaraz wypluwa i placze dalej..jak dam smoczka to jest ok..... zjada ok 40ml i idzie spac!!!!!!!
o 22 wyciagam jej smoka i na spiku podaje butle i wtedy zjada ale inaczej nie mozna jej nakarmic......:-(

Snilo mi sie dzis ze wszytskie z forum mialysmy spotkanie i spotkalysmy sie w samolocie same mamuski z dzieciaczkami i mialysmy gdzies leciec...
szczegolow nie opowiadam bo nie bedzie chcialo sie wam czytac...ale moj tato stwierdzil ze chyba naogladalam sie Bonda hahhaha:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry