reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

cześć dziewczynki:)
nasz Damian zasnął wczoraj znowu sam, zostawiłam mu moja koszulke i jakos mu to pomaga:) obudził sie o 23 ja juz cała byłam w panice, że nie uśnie bez cyca, ale dałam mu wody smoka i poszedł spać dalej. o 1.30 obudził się znowu, więc dostał jeść i wylądował z nami w łóżku. kiedys miałam więcej siły, zaparcia i go odkładałam do łóżeczka, ale teraz jeszcze dobrze mały cyca nie chwyci i ja juz spie.
ja właśnie zajadam śniadanko i pije bawarke, a maluszek w pampersie lezsy na łóżku i sie bawi:) nie wiem co robier nie tak, ale noce w których maluszek nie obkupkał swojego ubrania moge policzy na palcach jednej reki. a plamy kupkowe nie chca schodzić:( dodam, że używamy pampresów active baby.
miłego dnia wam zyczymy dziewczynki:)

reklama
Hej,

Pobieżnie poczytałam. Właśnie wróciliśmy ze szczepienia - pierwszego zresztą bo tej pory sie Igorek wywijał. Masakra. Ale sie spłakał. :(

Emwu - piękne bimbałki masz :)

Asiu - wszystkiego Naj Naj dla Fifiego.

A my dziś 4 miesiące skończyliśmy :)

Buziole od nas:-D:-D:-D
Cześć Dziewczynki!
Asia najlepszego dla Fifiego z okazji ukończenia 5 miesięcy!
maggie najlepszego dla Igorka z okazjo ukończenia 4 miesięcy!
Annoola co za babsko z tej teściowej.
emwu biuścik bardzo fajny i wcale nie wygląda sztucznie!
Dziewczynki potrzebuję pomocy. Moja Ala nie lubi spacerów:( Pomijam fakt, że czapki wprost nienawidzi, ale już na samym spacerze wyje, że szok. Raptem kilka razy zdarzyło się, że usnęła od razu. Zazwyczaj jest wielki ryk a dopiero po jakimś czasie usypia. Ale ostatnio jest jeszcze gorzej. Płakała mi prawie 30 min, prawie się zanosiła aż musiałam wrócić na klatkę i ją uspokoić, jak zmęczona usnęła to dopiero z nią wyszłam. Dzisiaj też ponad 20 min płaczu i dopiero usnęła. Już naprawdę nie wiem co mam robić. Poradźcie coś, proszę!

Ech..jakbym czytała o Hani jak była malutka:no: Niestety ona nie polubiła wózka aż do momentu kiedy mogła już w nim siedzieć i nie spać tylko obserwować:no:
Zasypiała w nim na pół godziny po godzinnym wrzasku:no:
Dziewczyny - a jak wygladaja raczki waszych dzieciaczkow po szczepionce na gruzlice?
Maxowi sie troszke paprze. Tzn taki strupek ma

Mea - milo ,ze Maxiu jest w Twojej ramce :). Ja niestety nie mam takiej raki - moj M ich nie lubi :(
Strupek to normalne..u nas też był ale po kilku dniach sam się zaleczył:tak:
My ramkę mamy..wygrałam kiedyś w konkursie:-D I do dziś leży w pudełku..raz ją tylko włączyłam:tak:

no i mogęQ podglądać co piszecie bo Dominiśka się bawi z Wojtkiem :-) a ja mam czas dopić kawę do końca
a010.gif

nasz Damian zasnął wczoraj znowu sam, zostawiłam mu moja koszulke i jakos mu to pomaga:) obudził sie o 23 ja juz cała byłam w panice, że nie uśnie bez cyca, ale dałam mu wody smoka i poszedł spać dalej. o 1.30 obudził się znowu, więc dostał jeść i wylądował z nami w łóżku. kiedys miałam więcej siły, zaparcia i go odkładałam do łóżeczka, ale teraz jeszcze dobrze mały cyca nie chwyci i ja juz spie.
ja właśnie zajadam śniadanko i pije bawarke, a maluszek w pampersie lezsy na łóżku i sie bawi:) nie wiem co robier nie tak, ale noce w których maluszek nie obkupkał swojego ubrania moge policzy na palcach jednej reki. a plamy kupkowe nie chca schodzić:( dodam, że używamy pampresów active baby.

Hi hi..jakbym czytała o sobie:-D:-D:-D
Ja też śpię jeszcze zanim wejdę z małym do łóżka na karmienie:-)
I tez był non stop ale przesikany (bo w nocy już kupek nie robi)...i dopiero jak kupiłam pampersy 4!!!! to skończyło się:no: A wydawało mi się że 3 są jeszcze na długo dobre:no:

To witam się i ja:-D
I mamy kolejny problem:-(
Pytanie do mamusiek chłopców
Już pisałyśmy o ściąganiu napletka..i jak pamiętam wyszło na to że lepiej nie ściągać, nie?
Więc ja przy kąpaniu obciągałam to tylko tak żeby mu tam dobrze wymyć:sorry:
Ale od przeszło tygodnia wydaje mi się że wcale tej skórki nie idzie ściągnąć.....kiedyś robiła się dość duża "dziurka" a teraz prawie nic!!!
Nie chcę na siłę nic mu tam szarpać...ale jak próbuję to ściągać to raczej nic go nie boli..bo zachowuje się tak jak zwykle:tak:
Tyle tylko że jest widoczna różnica w tym jak kiedyś to schodziło a jak teraz:no:
I nie wiem...czy mam z takim czymś gnać do lekarza czy dalej próbować ściągać jak mu nic innego nie dolega:confused2:

A może tobie pomogą huggiesy bo mają gumki z tyłu? Ja też active babby używam i nie miałam nawet przypadku przesikania

KOPCIUSZKU zycze zdrowka dla Patryczka!!

ULENKO kiedy ja bede spala 12 godzin:) hehe moj je dwa razy w nocy...o 2 i o 5...;/
tylk omoj je malymi porcjami bo zjada tylk o130ml...

To witam się i ja:-D
I mamy kolejny problem:-(
Pytanie do mamusiek chłopców
Już pisałyśmy o ściąganiu napletka..i jak pamiętam wyszło na to że lepiej nie ściągać, nie?
Więc ja przy kąpaniu obciągałam to tylko tak żeby mu tam dobrze wymyć:sorry:
Ale od przeszło tygodnia wydaje mi się że wcale tej skórki nie idzie ściągnąć.....kiedyś robiła się dość duża "dziurka" a teraz prawie nic!!!
Nie chcę na siłę nic mu tam szarpać...ale jak próbuję to ściągać to raczej nic go nie boli..bo zachowuje się tak jak zwykle:tak:
Tyle tylko że jest widoczna różnica w tym jak kiedyś to schodziło a jak teraz:no:
I nie wiem...czy mam z takim czymś gnać do lekarza czy dalej próbować ściągać jak mu nic innego nie dolega:confused2:

Nam pediatra mówiła, żeby nie ściągać jeszcze

reklama
KOPCIUSZKU zycze zdrowka dla Patryczka!!

ULENKO kiedy ja bede spala 12 godzin:) hehe moj je dwa razy w nocy...o 2 i o 5...;/
tylk omoj je malymi porcjami bo zjada tylk o130ml...
moj to lakomczuch:) zjada przed snem 180ml+proszek+lyzeczka kaszki:) i to mu starcza:) wczoraj pierwszy raz tak pospal a tak to sie budzil raz w nocy na am i zasypial od razu po zjedzeniu i budzil sie juz rano:)

Do góry