reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Z kremów na rozstępy polecam Fissan, jest niedrogi, około 25 zł. Dobra jest na naszym etapie ciąży zwykła oliwka dziecięca, która nawilży skórę.
Słyszałam kiedyś, że od wszystkich wymyślnych kremów za drogaśne pieniądze typu Vichy, E. Lauder itd. lepsza jest skóra od słoniny- tak, tak- nie pomyliłam się.
Prawda jest niestety taka, że jeśli mamy zaplanowane odgórnie rozstępy to i tak będą ;-) i żaden krem cudów nie zdziała...

Widzę, że dzisiaj dzień wizyt:) oby kolejne wieści były równie optymistyczne;)
U mnie są, małe rośnie, podczas USG trzymało się za uszy i fikało nogami, nie mogłam się napatrzeć. Wszystko ok, szyjka się nie skraca i kolejne spotkanie za 4 tyg:)

agrafa - moja Ola jeździła w pierwszym foteliku 10 miesięcy, jakieś 8,5 kg ważyła jak się przesiadła w większy i to był super pomysł, mamy maxi cosi rozkładany w 3 pozycje do leżenia, więc jak zasypia, to ją kładziemy. Skończył się bunt na podróżowanie tyłem do kierunku jazdy, zresztą ten nasz pierwszy fotelik jakiś mały był i nie wyobrażam sobie w nim 13-kilogramowego dziecka. Tyle zresztą to i teraz mając 20 miesięcy jeszcze nie waży, więc moim zdaniem pierwszy fotelik do około roku może posłużyć.

monimoni bardzo bym chciała sie podzielić z Wami zdjęciami , ale nie mam skanera :-( , muszę męza namówić , żeby cos wykombinował i może od kogos pozyczył.
sugar&spice co racja to racja , jak są nam pisane rozstępy to i tak wyjdą. Jednak musimy pamietać , ze nasza skóra powinna być poprostu nawilżona w tych miejscach , w których szybko sie rozciaga (brzuch, piersi), gdyż sucha skóra sprzyja powstawaniu rozstępom.
Sylwia bardzo się cieszę równiez z Twojej udanej wizyty i nadwyraz aktywnego maleństwa- dzieciątko chciało się pochwalić umiejętnościami przed mamusią.

monimoni bardzo bym chciała sie podzielić z Wami zdjęciami , ale nie mam skanera :-( , muszę męza namówić , żeby cos wykombinował i może od kogos pozyczył.
Sylwia bardzo się cieszę równiez z Twojej udanej wizyty i nadwyraz aktywnego maleństwa- dzieciątko chciało się pochwalić umiejętnościami przed mamusią.

Dziękuję:) ja też się cieszę, ze i u Ciebie tak pomyślnie!!

Ja też nie mam skanera, robię fotkę z USG aparatem:) i jest ok, dzisiaj niestety nie dostałam.

cześć dziewczyny! :-)
co tam u Was słychować? mam nadzieję, że jest wszystko ok!!! ja przyznam się szczerze, że nie miałam odwagi wejść wcześniej i coś popisać, nie wiem, co powodem-może czas, a może to, że żyje przyszłością, ale jest już o wieeeele lepiej niż na samym początku.
ciekawa byłam co u Was, mam nadzieję, że mi jakoś streścicie ;-)bo miesiąca w czytaniu nie będę nadrabiać ;-)
pozdrawiam wszystkie które znam,
Kasis jak będziesz znów we Wrocku to zapraszam na kawkę-znaczy jakiś soczek;-)
czekam na odpowiedz:tak:
Hej Młodam fajnie ,że się odezwałaś:) będe trzymac mocno kciuki,żeby wszystko i szybko dobrze sie skończyło i zaowocowało dzidziusiem:) nie jezdze często do Wrocka , najprawdopodobniej będe teraz 21 czerwca na usg połówkowym, ten lekarz tak mnie zachwycił,że jestem w stanie pojechać znowu tyle kilometrów do niego:) odezwę się na pewno jak będę się wybierać.
Pozdrawiam i ściskam mocno

Lista uaktualniona, jeśli chcecie dodać kolejne informacje - wiek, miejsce zamieszkania, rodzeństwo, czy płeć maluszka jeśli już znacie to czekam na info na priv.

A może zrobimy też listę październikowych aniołków?? Mamusie po stracie co o tym myślicie?

reklama
SylwiaZG-;-) wiesz że dopiero teraz zauważyłam że uczestniczymy jeszcze razem na innym forum:rofl2: a juz tyle czasu mineło:baffled:dopiero sie kapłam:happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry