siva, strasznie mi przykro, przytulamy!!!
mi się śniło ostatnio 2 razy, że mam synka (raz szukałam chłopięcych ubranek, a potem sen z usg- że będzie chlopak) ciekawe, czy się sprawdzi... bo jak na razie kinder-niespodzianka ;-)
Dziewczyny już dzieciate, napiszcie proszę, do ilu miesięcy (tak mniej więcej) dziecko przewozi się w foteliku do 13 kg?
Co do witamin ja do końca 12 tyg brałam ten feminatal do 12 tyg, a teraz zaczęłam feminatal N, bo powoli spada mi hemoglobina i jestem blada jak śmierć na chorągwi, ale dokupiłam extra sam DHA (prenatal) i muszę spytac , czy już mogę go brać- na opakowaniu piszą, że od 3 trymestru no i to plus feminatal N- to większa dawka wit E, więc muszę skonsultować.
Powoli rozglądam się za wyprawką, zakupy zaczniemy jakoś w lipcu, żeby nie zbankrutować w 1 miesiącu, no i akurat zaczęliśmy budować dom, więc trzeba kombinować z wydatkami.
Wiecie mam znowu stresa, czy wszystko z Okruszkiem ok, kolejna wizyta i usg 6.05 (może się dowiem kogo niesie bocian?), rwie mnie czasem podbrzusze- takie rozciąganie, czasem uczucie ciężkości itd więc to pewnie macica i spółka rośnie.
Aha i jak to jest z opalaniem w ciąży- wiem, że nie wolno, ale mam nadzieje, że spacer na słońcu nie szkodzi za bardzo.