reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja małej podaje probiotyki i nie ma problemów z brzuszkiem.Bączki puszcza aż miło:)Powiedz czy on płacze nawet jak go tulisz na rękach?Moja czasem na rękach płacze ale kombinuje np.zmieniając pozycje w jakiej ją trzymam i się uspokaja.Wydaje mi się,że płacz często dzieci stosują tak dla zasady.Przyjęłam na klatę to,że moja czasem ma gorszy dzień i jakoś funkcjonujemy.
Powiedz jakie probiotyki podajesz dzidziolkowi??

reklama
karmie tylko cycem i czasami maly mi wisi na nim kilka godzin, ale walcze dzielnie:-) i nie chce siac propagandy cycowej, ale nam sie tylko wydaje, ze dziecko sie nie najada, ja tez tak myslalam, az nie zobaczylam jak za przeproszeniem rzyga mlekiem, sika na potege i robi 4 kupy na dobe i wtedy uwierzylam, ze sie najada, tylko potrzebuje mojej bliskosci i dlatego tak wisi, na dodatek to duzeee dzecko wiec duzo musi ssac:-)
Dokładnie. Lekarze i położne wiedzą co mówią - dokarmianie w 90% jest niepotrzebne i w dodatku prowadzi do stopniowego zaniku laktacji. Uważam, że warto mieć tą świadomość, natomiast co każda z nas zrobi to już jej wybór i nikomu nic do tego :tak:.

Zgadzam się, ze kobiety z noworodków to w większości wredne baby - tyle co się nasłuchałam dziwnych rzeczy w ciągu tych 3 dni to moje .... ja "zalałam" się mleczkiem w 4tą dobę czyli przez pobyt w szpitalu wyłącznie siara była do dyspozycji Maleństwa mego. Jak prosiłam o dokarmienie (po wcześniejszym 2godzinnym ssaniu obu piersi) to słyszałam teksty typu "a wie Pani co czego to prowadzi?" - do najedzenia dziecka cisnęło mi się na usta :wściekła/y: Już pomijam, ze przy wypisie lekarka powiedziała mi ,że położna na noworodkach wszystko mi wyjaśni ... a kobieta tak się śpieszyła z wydaniem mi Małego, ze butów nie zdążyłam założyć ... autentycznie! Była głęboko podirytowana faktem, ze chciałam dowiedzieć się jak pielęgnować kikut pępka. Miały mi dać lek dla Antka - zapomniały a ja przez te emocje już 2gi raz się nie upomniałam - wróciłam się i przez przypadek usłyszałam jak jedna do drugiej mówi "wiesz tak jak ta nauczycielka z jedynki - przesada" na co ja "chyba o mnie mowa? przyszłam po lek dla dziecka"

Witam Was koleżanki;-)Pisze dopiero,bo synus był marudny,bo nie mógł kupy zrobic,ale teraz zrobił i próbuje zasnac.My dzisiaj spalismy do 11.30 z pobudkami co 3godz na mleczko.Jest u nas ładna słoneczna pogoda,ale troche zimno jest.Jak synek bedzie spał musze troche ogarnąc mieszkanko.Słonecznego dnia Wam życze:-)

ja chcę karmić cycem mam mleka nawet spoko ilośc tylko ta walka przy karmieniu. Młody ssie minute zaraz gubi sutka wkurza się, płacze wrecz furia, zapiera się rękami a ja mam wrażenie, ze go tylko męcze. odciagnelam znowu mleko 80 ml tylko to odciaganie zajmuje mi 40 minut cholera nic nie zrobie w ciagu dnia jak ni cyc to odciaganie. mam mieszane uczucia ..
a tak to ogolnie jest rewelacyjnie :))))))

Mysza moja lekarka w szpitalu powiedziała mi, ze wszedzie tak jest. Ja sie czułam jak w więzieniu dosłownie. Tylko trabienie o cycku ze nie dokarmiac. OK tylko dlaczego one tak do tego w chamski sposob podchodzą. Ja się im coś pytam a one swkaszone...po to są żeby pomagać. Każdy ma prawo wybóru drogi karmienia i kij im do tego. Niektóre oczywiście panie miłe i usmiechem obdarzą i do maluszka ciepło podejdą...ale to na palcach jednej ręki
Na połoznictwie super opieka.

Ostatnia edycja:
ja chcę karmić cycem mam mleka nawet spoko ilośc tylko ta walka przy karmieniu. Młody ssie minute zaraz gubi sutka wkurza się, płacze wrecz furia, zapiera się rękami a ja mam wrażenie, ze go tylko męcze. odciagnelam znowu mleko 80 ml tylko to odciaganie zajmuje mi 40 minut cholera nic nie zrobie w ciagu dnia jak ni cyc to odciaganie. mam mieszane uczucia ..

Mysza moja lekarka w szpitalu powiedziała mi, ze wszedzie tak jest. Ja sie czułam jak w więzieniu dosłownie. Tylko trabienie o cycku ze nie dokarmiac. OK tylko dlaczego one tak do tego w chamski sposob podchodzą. Ja się im coś pytam a one swkaszone...po to są żeby pomagać. Każdy ma prawo wybóru drogi karmienia i kij im do tego. Niektóre oczywiście panie miłe i usmiechem obdarzą i do maluszka ciepło podejdą...ale to na palcach jednej ręki

Byc może jest tak wszędzie, ale mnie to do szału doprowadza i masz racje - ja tez czulam sie jak w wiezieniu albo psychiatryku gdzie wszyscy patrza na mnie jak na wariatke i tak mnie traktuja, odzylam jak wrocilam do domu :)

reklama

A jaki masz laktator? Ja polecam ręczny Tommee Tippee - 15,20 minut i mam wszystko ładnie odciągnięte :)

A w szpitalu racja - a najgorsze, że wymagają karmienia piersią, a nic nie pokazują i nie doradzą, tylko wymagają, żeby taka pierworódka od razu wszystko umiała...:baffled:

Do góry