reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

pamietacie mnie jeszcze? siedzialam u mamy na wsi a tam neta niet:)ale jestem juz- mam nadzieje ze na dluzej,.... ma do was pytanie czy wasze dzieci jak byly w wieu moej paannny mialy okresy niejedzenia??? ja juz sie martwie bo nie chce mi malpka jesc,,,, dzis np.... zjadla ok 4 rano... pzniej moze o 12 w nia troche wrecz wmusilam... o 16 zjadla moze z 50-60 ml a po kapieli czyli o 21 nie chciala butli,....... az dziwne bo wtedy je zajladniej a dzis byl ryk i plucie wszystkim co ze smoczka wyplynelo.... sama nie wiem czy to przez te zeby takl jej sie zrobilo czy przez co.......... ech..... ogolnie jedst grzeczna i wogole tylko z tym jedzeniem cos nie szaleje.........
Tez to ze swoja przerabialam Karolina...teraz zreszta znow powtorka...ehh...nie jje mi juz ze 3 dni,tylko tak troszke cos ciapnie:baffled:...ale wlasnie wszesniej to byl 4-5 miesiac to zeby jej wychodzily na dole,wiec teraz mam nadzieje ze to tez tylko na zeby,te u gory...hi,hi....

Witajcie jaeszcze ic nie nadrobilam z wekendu,pewnie mam spore zaleglosci....:sorry:
ale wpadlam sie najpierw przywitac,bo nie wiem czy Karola da mi posiedziec dluzej przy kompie,zaczela skubana przez wekend raczkowac i zasowa juz po pokoju ....hi,hi...wiec musze ja co chwila wyciagac,a to z pod lawy,a to znow do kwiatka wlazi(co stoi na podlodze,trzeba mu chyba inne miejsce znalezc)....:-)
Wekend mialam w rozjazdach,u mamy bylam i u znajomych wczoraj,no ale Karolina oczywiscie tylko mamusina byla,jak ktos sie do niej zblizal to w placz oczywiscie...ehh...wiec nic nie odpoczelam,ale przynajmniej z domu sie wyrwalam....:happy:
Pogoda tez u mnie do kitu,rano padalo,a teraz tak jakos szaro,pewnie znow zacznie zaraz padac.....wiec ja siedze z kawusia...;-):-)

reklama
mataka24 tak właśnie ostatnio myślałam że coś się nie odzywasz. Dobrze ze wróciłaś, a z tym nie jedzeniem to może być od ząbków.
anaconda27, mandziula super że weekendzik udany.:-)
fornetka3 tulaski dla Ciebie, bo Ty teraz musisz mieć dużo sił...dużo zdrówka życzę.
madzienka nasz Kubuś pije Bebilon3, krowiego nie chce ale np. jogurty, serki już dawno wcina.
sienio
a to ten przy kościele mają likwidować? Bo jakoś nic nie wiem...
anet15 gratuluję postępu Karolinki, fajnie że już raczkuje.
Witam się poweekendowo. Ja rano trochę posprzątałam, miałam na spacer iść ale deszcz padał:-( Kubuś zaczął biegać i tak się uderzył o ścianę że siniak na pół główki:nerd: Płakał i usnął mi na rękach. Teraz śpi, mam nadzieję że nic mu poważnego nie stało. Teraz coś na obiad trzeba wymyślić...

Madzienka ja do dwóch lat dawałam Mai mleko modyfikowane :tak::tak:
Antuanet biedny Kubuś oby siniak szybko zszedł i główka nie bolała, a ja zawsze słyszałam żeby nie pozwalać dziecku spać od razu po upadku albo uderzeniu główki

Antuanet biedny Kubuś oby siniak szybko zszedł i główka nie bolała, a ja zawsze słyszałam żeby nie pozwalać dziecku spać od razu po upadku albo uderzeniu główki
anaconda27 ale to jego pora spania więc go nie dobudzę...dzwoniłam do pediatry i mówi żeby go obserwować, jak zacznie wymiotować żeby do szpitala jechać...

Antuanet tak ten przy kosciele, w piatek po poludniu przykleili te kartki z informacjami :( no i mam nadzieję, ze Kubulkowi nic nie bedzie :)

Aneta powiedz mi jeszcze prosze czy w tym kwartale zmienila sie skladka na ZUS czy to sie juz tylko raz na rok zmienia?? i

Ostatnia edycja:
witajcie kochane :)

karlita super że wyjazd udany. A i zdjęcia bardzo ładne. Widzę że garderoba już wymieniona na wiosenną.:tak:

a tak garderoba wiosenna bo było bardzo ciepło :)

Karlita super focie ze spacerku - ja nasze dzisiejsze jutro wrzucę tylko Picasę opanuję;-):tak:.
czekamy czekamy :)

pamietacie mnie jeszcze? siedzialam u mamy na wsi a tam neta niet:)
jasne że pamiętamy :) witaj w wirtualnym świecie :)

czesc babeczki
Witam się nadal w dwupaku.
maleństwo nie męcz już mamy!!!

no i gdzie ta angina się przyplątała już nie miała się kogo uczepić tylko naszego brzuchatka ?? zdrówka kochana!!!!

Antuanet oby KUBIE nic nie było !!
pamiętam jak nam Gabi jak miała 3 miesiące ześliznęła się z leżaczka ... przez moją głupotę bo ją posadziłam nie przypięłam a chciałam poprawić płozę i mała bach wywrotka zaczęła mi płakać zaraz ja zaczęłam płakać i chyba mała bardziej zareagowała na mój płacz niż na to co się stało mąż wpadł do domu a my obie płaczemy... było koło 22:00 pojechaliśmy na chodzki na przeswietlenie itd ;) nawet siniaka mała nie miała ale tak się wystraszyłam ze szok!! i raz mi się sturlała z łóżka na szczęście z rozłożonej niskiej wersalki ale też był płacz ;) ale tu już bez paniki ;)

a ostatnio siostrzeniec mojego męża (4lata) z pełną prędkością przywalił w blat kuchenny głową siniak na całe czoło ale też nic mu się nie stało ;)

u nas Gabi dzisiaj wstała o 5:15 .... do tego jeszcze ta pogoda cały czas coś pada .... szaro buro .... bleeee... a ja muszę wyjść do sklepu pi mięsko :)

jestem w trakcie czytania książki DUKANA i chyba skuszę się na tą dietę :)
Gabi już nie je stałych posiłków z piersi tylko podjada rankiem i wieczorem więc chyba sobie mogę na to pozwolić ...

a teraz idę sprzątać w domku bo mam istne pobojowisko co prawda powinnam zacząć od wywalenia wszystkiego z szafy ;) ale jakoś mi się nie chce ;)

sienio od tego roku składki są na cały rok ustalone, już nie zmieniają się kwartalnie.
karlita ja też się przestraszyłam bo nigdy tak się nie uderzył żeby siniak na pół główki był... narazie śpi, monitor oddechu tyka regularnie...a co do Dukana to polecam, ja schudłam 15 kg ale przerwałam i kg wracają jak bumerang...jak chcesz to mogę Ci przepisy przesłać tylko adres e-maila mi napisz.
Ja lecę pochować zimowe ubrania i jakieś letnie wyciągnąć muszę.

Antuanet a jak długo byłaś na tej drugiej fazie bo jak ja w nią weszłam to waga stanęła a potem to już zaczęłam jeść zabronione rzeczy i całkiem dieta padła :-p:-p

Madzienka dzieki za namiary bede dzisiaj dzwonic. Mateusz pije mleko Bebiko3 2 razy dziennie po 180ml wody wiec gdzies z 200ml mleka. Pije przed spaniem i czesem w nocy badz nad ranem.
Maltanka nie zazdroszcze tych wesel co za duzo...:-D:-D
Antuanet oby Kubusiowi nic nie bylo chociaz ja juz kilka razy mialam rozne przygody i mimo duzego czasem uderzenia nawet siniaka nie bylo takze nie martw sie ale obserwuj.
Fornetka duzo zdrowka
Anet gratulacje dla Karoli za postepy rozwojwe:-)

A my dzisiaj pospalismy do prawie 9.30:-):-)a teraz chodze jeszcze w szlafroku i nie moge sie zebrac. Dzisiaj na spacer chyba nie pojde wyskocze jedynie popoludniu na zakupy bo dzisiaj jestem sama z malym.
mimo wszystko zycze Wam milego dnia i oby dzieciaczki za bardzo nam nie marudzily

reklama
A moja Karola spi juz ponad 2 godzine,a ja zaraz do szkoly po Gosie musze jechac i do sklepu po zakupy....a ona praktycznie od 4 rano nic nie jadla,no doslownie ze 3 luzeczki kaszki i cos tam soczku cuchnela.....moze jeszcze sie obudzi to zupy jej dam:sorry2:,jak zechce:baffled:
A co do mleka krowiego,to ja Gosi dawalam po roku juz,ale tak dokladnie to nie pamietam:sorry2:...jak dziecko nie ma uczulenia to mozna wprowadzac powoli,jakies kaszki na krowim,budyn itp.
No dobra lece sie zbierac i zajzeć czy tesciowa w domu,bo z Karolina musi zostac....:tak:;-)

Do góry