reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Tak piszą o dzieciach spod znaku Strzelca:):):):):) czyli dotyczy to maluchów urodzonych od 23 listopada - 21 grudnia :):):):)

Strzelce traktują każdą rzecz w życiu jak jeszcze jedną przygodę i
okazję do zabawy. Są jednak dobrymi i zdolnymi dziećmi, a zdobyte
wiadomości potrafią inteligentnie wykorzystać. Mają doskonałą pamięć,
dobry refleks i są bardzo spostrzegawcze. Kiedy czegoś nie wiedzą, to
zmyślają i robią mądrą minę.
Są mistrzami zdobywania potrzebnych
informacji dosłownie w ostatniej chwili. Od dziecka wykorzystują swoje
znajomości. Mają wielu przyjaciół. Z wiekiem budzi się w Strzelcach
ambicja i chęć rywalizacji z kolegami. Zwykle wybierają jedną osobę, z
którą ścigają się w ilości szóstek i pochwał. Z zapałem grają we
wszystkie gry zespołowe i do upadłego ścigają się na rowerach. Nie
siedzą spokojnie, tylko wciąż biegają lub krążą po domu.
Rodzice
mają ze Strzelcami wiele pracy. Największe problemy wychowawcze to
ciągłe rozmawianie, wiercenie się i bezpośrednie zwracanie się do
dorosłych. Strzelce mają jednak filozoficzną naturę i kiedy już się
wybiegają, to chętnie dyskutują o poważnych sprawach. Są uwielbiane za
swoją szczerość, prostoduszność i talent do wymyślania dowcipów. Mają
też dar szybkiej nauki języków obcych.

reklama
Daffi jak napisałam wyżej - do może być szczelina odbytu idź do lekarza bo im dłużej nie leczona tym gorzej, mnie już boli i krwawi okropnie :/ siedzę na ubikacji i ryczę z bólu, łapie wszystko co pod ręką a jak tylko mi się zachce to aż się ryczeć chce że znowu ten sam ból :/
O kurka. Ja mam ból w czasie wyciskania, ale to tak jakby za mała dziurka była, że się tak wyrażę. Pobolewa jedynie przez pierwszy etap wyciskania. Dziś miałam leciutko krwi na papierze. Minimalnie, ale była. Kurcze nie chcę żadnego zabiegu;/

O kurka. Ja mam ból w czasie wyciskania, ale to tak jakby za mała dziurka była, że się tak wyrażę. Pobolewa jedynie przez pierwszy etap wyciskania. Dziś miałam leciutko krwi na papierze. Minimalnie, ale była. Kurcze nie chcę żadnego zabiegu;/

kochana mi procto-hemolan pomaga... dzis bezbolesnie sie udalo po 1 czopku:):):):)

Mam do Was pytanko - jak długo i ile spią Wasze dzieciaczki w dzień, moja mała śpi może 2 razy po 5-10 minut ... nic nie mogę zrobić bo jak coś ruszę to ona się zaraz budzi, dzisiaj brat nim zrobił jej wyroko do spania to ona sie obudziła ... śpi 5 minut i pobudka a potem marudzi. W nocy zanowu śpi od 21 do 4-5 cycuś przez sen i pobudka o 8-9 i koniec spania aż do 21 ewentualne drzemi pwłasnie po 5-10 minut :/ masakra... no i moja mała strasznie krzyczy na dziąsełka, dentinox i syropek Ibum jak już nie mam wyjścia ... ehs a te zeby cos wyjsc nie moga sa juz widoczne i koniec stoja w miejscu i kłuja moja myszkę.
Martynka za dnia dosyć ładnie śpi, nie narzekam bo mam wsjo przy niej porobione.
Ma drzemkę około 10,11 godzinną mniej więcej, potem ok 14 tak niecałą godzinkę śpi, o 17 kilkanaście minut i o 19 już śpi tak do tej 23, 24.

Witam. Wpadam do Was z pytaniem. Jaki rozmiar noszą teraz Wasze dzieci? Chcę kupić coś dla koleżanki syna tak, żeby było dobre za 5-6 miesięcy i zastanawiam się nad rozmiarem 74, ale nie jestem pewna. Teraz chłopak ma 55cm.

szok masakra.........
najlepsze ze konto utwozone w marcu a ostatnio ten ktos byl w sierpniu! ludzie maja zryte glowy!
jeszcze lepsze ze to jest konto wlasnie Marzeny :-D
poczytaj sobie pare postów :-D
w jednym z postów wkleila wyniki bety ze swoim nazwiskiem..
a powiem Ci ze posty warto przeczytac ..
gwarantuje ze kopara Ci opadnie :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mam zapalenie zatok, zapalenie krtani, zapalenie oskrzeli - ktoś przebije ?:)
Już mam serie zastrzyków wykupioną - tak się dorobiłam! :/

Tylko nikt mi nie chciał nic powiedzieć o karmieniu piersią, i nie wiem czy karmić czy też nie :/
ojoj. zdrówka;*

reklama
hej laseczki:)
dlugo nic nie pisałam, ale podczytywałam was dzielnie:) my byliśmy w weekend na weselu, było fajnie, ale nie mogłam wyłaczyć myślenia o synku! dlatego po pierwszej bylismy juz w pokoju:) nasz maluszek nie ma stałych pór spania, spi naprawde różnie:)

Do góry