G
Georgina
Gość
Kochana.. nie trawię podawania informacji od osób trzecich. Jaką masz pewność, że są w 100% szczere? Żadnej. Nigdy nie byłam 3ma osobami naraz.niezły masz tupet![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana.. nie trawię podawania informacji od osób trzecich. Jaką masz pewność, że są w 100% szczere? Żadnej. Nigdy nie byłam 3ma osobami naraz.niezły masz tupet![]()
Kochana.. nie trawię podawania informacji od osób trzecich. Jaką masz pewność, że są w 100% szczere? Żadnej. Nigdy nie byłam 3ma osobami naraz.
Zagubienie, niespełnione marzenie, cierpienie.ale byłąś dwoma, po co?
Fajnie. A mi kiedyś Jacek pisał, że byłaś wdową.
a ja nie uwazam zeby było panikarskie absolutnie ! u nas pediatra tez zauwazył odginanie a raczej wyginanie w 'rogalik' wczesnie ,bo Mała miała jakieś 1,5miesiąca...skierowała do neurologa,bo bała się,ze jest to napięcie miesniowe a to moze sie wiazac z wczesniejszym niedotlenieniem mózgu...a moze byc to poprostu wynikiem ulozenia w brzuszku...tak czy siak dziecku nie jest z tym odginaniem dobrze i trzeba mu pomoc cwiczeniamiMy podobnie jak monia wykonujemy ćwiczenia voyty ponieważ Maciek odginał główkę w lewą stronę. Przez to, że trafiliśmy na mądrego pediatrę i ćwiczenia wykonywaliśmy od 2 miesiąca dzisiaj na wizycie rehabilitantka powiedziała, że nie ma już śladów po ułożeniowym 'wygięciu'i zaprzestajemy ćwiczeń
Tzn. możemy je wykonywać tak rekreacyjnie co 3-4 dni raz dziennie...
Jestem bardzo zadowolona, że tak wcześnie pediatra zwróciła nam uwagę i zaczęliśmy ćwiczyć ponieważ im młodsze dziecko tym 'łatwiej' je uformować ;-)
Może i moje zachowanie jest panikarskie, ale uważam, że lepiej jest zawczasu stymulować prawidłowe reakcje u maluchów niż później je rehabilitować 'na poważnie' ;-) Skoro pediatra stwierdziła, że warto zwrócić uwagę na odginającą się główkę to ja nie zamierzałam tego zbagatelizować i ćwiczyć za wczasu niż później ewentualnie tego żałować, że nie zrobiłam nic
A co do ulewania to Maciek ulewał praktycznie po każdym dziennym posiłku i jakiś tydzień temu nagle mu przeszło samo z siebie
My mieliśmy dzisiaj wizytę u lekarza i Maciek waży 6220g i ma 67cm długości... wagowo spadł na 1-szy centylale lekarka powiedziała, żeby się tym nie martwić bo u dzieci podobno ważniejszy jest postęp wzrostu a Maćka (i nasza) uroda jest taka, że jest po prostu drobny... choć szczerze mówiąc na zasuszonego nie wygląda
![]()
co do tych wąsów to mogę dać ci namiary na dobry laser usuwajacy zbędne owłosienie, ale bedziesz musiała przyjechac do szczecinabyłam wdowcem!
bo mam jajai wąsy do pasa!
co do tych wąsów to mogę dać ci namiary na dobry laser usuwajacy zbędne owłosienie, ale bedziesz musiała przyjechac do szczecina
a to co innego, przepraszam , raz jeszcze bardzo przepraszam, a swoją drogą do szczecina zapraszam, tylko proszę pamiętać szczecin nie leży nad morzem jak myśli poł polskimonia ja te wąsy pół życia zapuszczałam, a ty mi tu z jakims laserem wyskakujesz!! wstyd![]()
a to co innego, przepraszam , raz jeszcze bardzo przepraszam, a swoją drogą do szczecina zapraszam, tylko proszę pamiętać szczecin nie leży nad możem jak myśli poł polski