reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witajcie koleżanki!
Mam na imię Ania. Jestem mamą od 6 m-cy. Córeczka ma na imię Maja. Szukam kontaktu z innymi mamami z Lublina. Mieszkam na os.Botanik i to osiedle obeszłam już z każdej strony. Na spacerach już mi się nudzi.
pozdrawiam

witamy nową mamusię w naszym gronie :)
miło nam ze do nas dołączyłaś :tak:

spotkania z lubelskimi nianiami są niezastąpione TYLKO TEN DESZCZ MNIE DOBIJA!! :crazy:

Marta co to za jakieś dołki ?? my Cię zawsze wysłuchamy :) ps tęsknię za Twoim chlebkiem ale teraz nawet tego jeść mi nie wolno ;)

Karlita trzymam kciuki za dietę i wytrwałości w jej przebiegu
tej wytrwałości to życze wszystkim babeczkom które zaczynają lub sa w trakcie diety.

dziękuję kochana

A Ty jak się czujesz?? mały się nie wybiera na tą stronę brzucha ?? ale uparty ;)

ja mam 4 koleżanki w ciąży ;)
i dużo młodych mamusiek :tak: dziewczyny po studiach wzięły się za rodzenie dzieci hehehhee a już na obronie było nas 6 w ciąży ;)

też mi tęskno za brzuszkiem ale jeszcze za wcześnie ale na bank w przyszłym roku bierzemy się do roboty :tak:

heheheh ja tez nie przepadam za otrebami ale te placki na ktore znalazlam przepis sa pyszne o ile lubisz cynamon,.,,,,skoro juz MUSIMY je jesc to ja wybieram w takiej postaci jak moje placuszki:) na slodko:)(ze slodzikiem oczywiscie:)) w zyciu bym nie pomyslala ze sa z otrebow robione... oczywiscie gdybym sama ich nie robila:) a pieczona ryba jakos srednio mi pasuje,,,, zawsze jakas ciapowata mi wychodzi. ale np tunczyk, makrela,,,, losos czy pstrag( z biedronki w ziolach) pycha,,,,,

\

hmmm a dasz przepis na te placuszki czy to z tych Dukanowskiech ??

w biedronce coś gotowego takiego sprzedają ??
hmmm jak odwiedzę dziewczyny na Czechowie to zajdę do biedronki - ktoś będzie mi musiał Gabi przypilnować ;) bo nie wiem czy tam się zmieszczę między regałami

włąśnie wróciłam z małą ze spaceru - o ile można to tak nazwać umówiłam się z koleżanką też z wózkiem na wyprawę po warzywa na targ pod Globusem, oczywiście już jak byłyśmy na targu zaczęło lać!!
na szczęście mam wbudowany pokrowiec przeciwdeszczowy w podnóżek ;) w naszym Delti Cat - koleżanka nie miała tyle szczęścia i ma taki zwykły pokrowiec ;) los chciał ze go zapomniała .... a zbierała się ponad 30 min na nią pod blokiem kukałam ;)
jaki był skutek naszej wyprawy szybki marsz ja prowadziłam wózek jedną ręką bo w drugiej miałam parasolkę - muszę sobie kupić kurtkę z kapturem - Gabi w swojej kapsule a koleżanka narzuciła swoją kurtkę na wózek Wiktoria się wściekała bo nic nie widziała a Kamila cała przemokła!!
mam nadziej że w dalszych skutkach żadna z nas się nie rozchoruje

a teraz dlaczego mówię ze Gabi w swojej kapsule :tak: bo teraz jak często spacerujemy jak kropi czy pada to nakładam jej pokrowiec który jest inny od wszystkich - przynajmniej ja pierwszy raz się spotkałam z takim pokrowcem :)

oto foteczki

Uploaded with ImageShack.us

Nic nadzwyczjanego nie robię..klade ja spać o 22 i tyle:-D:-D:-D

A wlasnie mialam pytac jak robilas tą rybe...wysylaj przepis..chyba że to z tych co ja Ci wyalalam:-D:-D:-D:szok::szok::szok:
Ja mam ochotę na rybke pieczoną

masz dziecko anioł!!

co do rybki pierwszy raz zrobiłam ją w rękawie do pieczenia :)

kupiłam dorsza
rozmroziłam ale nie do końca!! natarłam ziołami i suszonymi warzywami tymi od Marty!!
wrzuciłam do rękawa i do rozgrzanego piekarnika 180stopni na 30-40 min :)

pycha :) wyszła bardzo soczysta :)

Karlita rozpakowały sie płytki???

tak dziękuję bardzo !!

Jula pieknie pospała ale za to dzień marudy u nas...juz mi bokami wychodzi jej jęczenie...
skąd ja to znam Gabi tez już mnie czasem wkurza ... niech już przestanie padać bo chyba też pogoda na nas tak działa!!

Senio gratuluję przedszkolaka w domu!!

a teraz idę pozbierać chusteczki bo Gabi wyciągnęła wszystkie z opakowania ....

Karlita ogladalam ten wasz wózeczek w necie i nawet cene ma przystepna :) no irzeczywiscie wygląda jak kosmodrom z ta folia :) fajnie, ze wbudowany, bo czasem rzeczywiscie tyle na glowie, ze mozna zapomniec.

Dziewuchy od jutra w realu posciel Villi w promocji :D moze sie wybiorę? :)

w biedronce coś gotowego takiego sprzedają ??
hmmm jak odwiedzę dziewczyny na Czechowie to zajdę do biedronki - ktoś będzie mi musiał Gabi przypilnować ;) bo nie wiem czy tam się zmieszczę między regałami

włąśnie wróciłam z małą ze spaceru - o ile można to tak nazwać umówiłam się z koleżanką też z wózkiem na wyprawę po warzywa na targ pod Globusem, oczywiście już jak byłyśmy na targu zaczęło lać!!
na szczęście mam wbudowany pokrowiec przeciwdeszczowy w podnóżek ;) w naszym Delti Cat - koleżanka nie miała tyle szczęścia i ma taki zwykły pokrowiec ;) los chciał ze go zapomniała .... a zbierała się ponad 30 min na nią pod blokiem kukałam ;)
jaki był skutek naszej wyprawy szybki marsz ja prowadziłam wózek jedną ręką bo w drugiej miałam parasolkę - muszę sobie kupić kurtkę z kapturem - Gabi w swojej kapsule a koleżanka narzuciła swoją kurtkę na wózek Wiktoria się wściekała bo nic nie widziała a Kamila cała przemokła!!
mam nadziej że w dalszych skutkach żadna z nas się nie rozchoruje

a teraz dlaczego mówię ze Gabi w swojej kapsule :tak: bo teraz jak często spacerujemy jak kropi czy pada to nakładam jej pokrowiec który jest inny od wszystkich - przynajmniej ja pierwszy raz się spotkałam z takim pokrowcem :)

oto foteczki

masz dziecko anioł!!

co do rybki pierwszy raz zrobiłam ją w rękawie do pieczenia :)

kupiłam dorsza
rozmroziłam ale nie do końca!! natarłam ziołami i suszonymi warzywami tymi od Marty!!
wrzuciłam do rękawa i do rozgrzanego piekarnika 180stopni na 30-40 min :)

pycha :) wyszła bardzo soczysta :)

Zapraszamy na Czechów!!!!!

Co do pokrowca to my mamy taki sam do x-lander ale nigdy nie odwazyłam sie go założyć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i kupilam taki przezroczysty a nasz wyglada tak
Zobacz załącznik 242353

Dzięki za przepis...

Senio gratulacje przedszkolaczka!!!!i zapraszamy rozniwz w odwiedziny na czechow...tylko jutro my do bugi jedziemy

My szykujemy sie na basen...do wieczorka...

przepis na placuszki.... a prosze bardzo:) 2 lyzki owsianych 1 pszennych , jajko lyzka jogurtu 0% troszke proszku do pieczenia , pol lyzeczki cynamonu, i 4-5 pastylek slodzika rozniesc najlepiej... mieszasz wszystko i smazysz bez oleju... mozna robic 1 wiekszy placek lub kilka malych:) ja na sniadanie to uwielbiam,.,,, i mozna samemu kombinowac... robic na slono , slodko itp :) proste i smaczne a jak cieszy:):):) mniam...........

kurcze.... cos wszystkich ostatnio na tego dukana zlapalo:):):):) eheheh znam osobiscie kilka osob:)

Hej dziewczyny jak uda mi sie napisac tego posta to sukces bo maly prawie mi na głowe wchodzi:-)
U nas spania dzisiaj nie było, kolezanka nawiedzila nas ok 12 i poszła dopiero niedawno wiec juz postanowilam mu darowac. Mial kryzys ok 13 a teraz juz mu przeszlo. CZekam tylko na M aby troche go przejał.
Madzienka oj ja tez czasem wystawilabym go na allegro:-D:-D:-D
piszesz o jakiejs płycie jesli chodzi o muzyke dla dzieci to ja tez bardzo prosze
Senio gratuluje przedszkolaka, ja tez juz nie moge sie doczekac wynikow
Marta oby dobry humorek wrocil
Karlita strasznie smieszny ten pokrowiec ale grunt ze spelnia swoja funkcje, ja mam przezroczysty, mój mały w takim to chyba by szlak trafil gdyby mial ograniczona widocznosc:-D

Witam nową mame!!!!

Pokoj mam jak po jakijs bitwie bo zcasem ostro sie wykłucali o zabawki akurat kazde z nich akurat mialo potrzebe bawienia sie tym co akurat zostało wziete przez drugie:no::no::-)

Na ta chwile zapowiadam sie na jutro w Bugi!!!!

Karlita właśnie na tej diecie można się szybko też zniechęcić, bo pierwszy tydzień leci szybko a później wolniej, zastoje też są. Trzymam kciuki abyś wytrwała jak najdłużej.
anaconda27 u nas w domu to mąż jest bardziej wymagający od Kubusia, ja raczej tłumię w sobie niż mu to okazuję...
maltanka powiem Kubusuiowi żeby pogadał z Hubercikiem o tym spaniu:-) A wydatków współczuję.
Puszatek witaj:-):-):-) i zapraszam do udzielania się.
Marta1981 mam nadzieję że wieczór będzie bardziej optymistyczny niż południe.;-)
fornetka3 a jak się czujesz? Wydobrzałaś trochę? Daj znać po wizycie...
sienio gratuluję oficjalnie przedszkolaka:tak:
mandziula tam fajnego proboszcza macie w kościele:tak: bardzo dobry znajomy mojego taty.
madzienka a masz jakieś przepisy na Dukana?
My cały dzień w domu się kisimy,aby w Olimpie po farbę byliśmy i w Plazie . Teraz Kuba bawi się z babcią a ja usiłuję puścić przelew i aż mnie coś trafia:angry: Może później na spacer się wybierzemy. Aby muszę ogarnąć chałupkę....Miłego popołudnia.

anaconda ja kiedys kupilam ta wlasnie z kory i jestem bardzo zadowolona !!! Na poczatku troche smierdzi i jest szorstka ale po praniu juz ok i naprawde wysokiej jakosci bawelna :D tylko musisz zwracac uwagę na rozmiary poduszek, bo sa 70x80 i 50x60. Polecam, ja juz teraz tylko z Villi kupuję :)
antuanet cos fajnego bylo w Plazie, bo mnie korci :)

reklama
Karlita ogladalam ten wasz wózeczek w necie i nawet cene ma przystepna :) no irzeczywiscie wygląda jak kosmodrom z ta folia :) fajnie, ze wbudowany, bo czasem rzeczywiscie tyle na glowie, ze mozna zapomniec.

ja jestem bardzo zadowolona z naszego wózka :)
a uwielbiam go za wymiary po złożeniu no tego nie da się zastąpić!!

Dziewuchy od jutra w realu posciel Villi w promocji :D moze sie wybiorę? :)
o właśnie miałam gdzieś gazetkę może też się wybiorę :)

czy ktoś chce się zamienić na dzieci bo ja zaraz wyjdę z siebie!!!!!!

Zapraszamy na Czechów!!!!!

Co do pokrowca to my mamy taki sam do x-lander ale nigdy nie odwazyłam sie go założyć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i kupilam taki przezroczysty a nasz wyglada tak
Zobacz załącznik 242353

Dzięki za przepis...

o czyli xlander ma takie standardowe pokrowce :)

Madzianka TY wiesz że gdyby dodać Twoje koła do mojego wózka to byłby to mój ideał w 100% :D

przepis na placuszki.... a prosze bardzo:) 2 lyzki owsianych 1 pszennych , jajko lyzka jogurtu 0% troszke proszku do pieczenia , pol lyzeczki cynamonu, i 4-5 pastylek slodzika rozniesc najlepiej... mieszasz wszystko i smazysz bez oleju... mozna robic 1 wiekszy placek lub kilka malych:) ja na sniadanie to uwielbiam,.,,, i mozna samemu kombinowac... robic na slono , slodko itp :) proste i smaczne a jak cieszy:):):) mniam...........

kurcze.... cos wszystkich ostatnio na tego dukana zlapalo:):):):) eheheh znam osobiscie kilka osob:)

oooooo dzięki za przepis zapowiada się pysznie ciekawe czy u nas tu dostanę otręby .... niby samo centrum ale czasami ręce mi opadają bo nic tu nie ma ;)

a dieta dukana jest bardzo chwalona więc i dużo osób z niej korzysta :)

ps dzisiaj odkryłam ze pieczona ryba jest bardziej sycąca nić kurczak ;) hehehe

Karlita strasznie smieszny ten pokrowiec ale grunt ze spelnia swoja funkcje, ja mam przezroczysty, mój mały w takim to chyba by szlak trafil gdyby mial ograniczona widocznosc:-D

a fakt widoczność jest ograniczona ale mogę go nałożyć i na złożoną i na rozłożoną budkę ;) nie jest tak źle ;) ale dlatego mówię że to kapsuła kosmiczna :)

Karlita właśnie na tej diecie można się szybko też zniechęcić, bo pierwszy tydzień leci szybko a później wolniej, zastoje też są. Trzymam kciuki abyś wytrwała jak najdłużej.
do każdej diety można się zniechęcić zwłaszcza jak nie przynosi rezultatów ;) więc sama trzymam kciuki za spadek wagi żebym miała dużą motywację do dalszej wagi :)

antuanet cos fajnego bylo w Plazie, bo mnie korci :)
o też jestem ciekawa :) może jakieś fajne promocje :)))
i zabójcze desery tam dają ;) hehehe

Do góry