reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Jutka jak miło cię widzieć:tak::tak::tak:
Super że nasze małe księżniczki rosna zdrowo!
Teściową się nie przejmuj;-)
U nas wszystkie dzieciaczki rosną i coraz bardziej wyrabiają (co widać na filmikach w albumie), małą aferkę tutaj miałyśmy ale to już nieważne:no:
Ucałuj dziewczynki!

Jaka afera? Widze, ze sporo mnie ominelo. Normalnie chcialabym zeby doba byla dluzsza, bo jakos czasu ciagle brak.
Poogladalam troszke Wasze dzieciaczki, super są naprawde:D

czesc kochana !!! streszcenie ci co sie dzialo to rzecz zgola nierealna !!! ale super ze wpadlas :) nasze dwie najstarsze gwiazdeczki zawsze sa u ans w glowach i trzymamy za nie kciuki w sposob szcegolny :)
tesciowa ... ech temat rzeka .. ja to czasem wole jak moja wyjdzie niz jak ma stac nademna i biadolic co tez moze mojej agatce dolegac /ona tylko choroby w niej wypatruje/ ale juz niedlugo i odsapniesz :)
a jak tam praca ?? przydaly sie namiary w rybniku ktore ci dalam ??

Hehe myslalam o streszczeniu najwazniejszych tematow;)
tak, tak przydaly sie. Bardzo Ci dziekuje:*

Cześć dziewczyny. Nie zasnę już choć nie śpię od 2.30 więc gdy Aleks zasnął to wchodzę na moment.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu.(Termin następnego na 5 stycznia 2011) W przychodni poszło nam super, mój książę waży już 8270g czyli bardzo ładnie. Pani doktor pochwaliła, że chłop na schwał i nie mam się martwić, że szczuplej wygląda bo to normalne teraz już:tak:.
Przy wkłuciu nawet nie pisnął więc jestem z niego dumna. Niestety kłopoty zaczęły się po powrocie do domu....:-( . Aleks zrobił bardzo rzadką kupkę(biegunka) i ogólnie był marudny. Wieczorem zrobił jeszcze jedną mega kupę, jeszcze rzadszą. Przed kąpaniem zmierzyłam mu temperaturę i okazało się, że ma 38.3 w pupie czyli po odjęciu 37,8. Dostał po kąpaniu ataku płaczu, który trwał bite pół godziny. Dałam mu Nurofen dla dzieci i gorączka zeszła mu do 37.2. Po jakimś czasie zasnął.
Po drugiej obudził się(pierwszy raz od 2 miesięcy!!!!) więc pomyślałam, że coś jest na rzeczy więc wstaję słyszę, że robi kupala, oczywiście biegunka!!!!:szok: Patrzę a tam białe kulki w żółtej kupie i masa śluzu!!!!:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Jakiś gorący był, więc zmierzyłam mu temperaturę i co???? W pupie 39.1!!!(po odjęciu 38.6):szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Ekspresowo dostał dawkę syropu ale i tak to tej pory zeszło do 38.5(po odjęciu 38.0):-:)-:)-(
Kup od drugiej zrobił trzy i coraz więcej w nich śluzu:baffled::-:)-:)-( Teraz drzemie a ja czekam na 8, żeby zamówić wizytę domową:no:
Boje się co to może być:szok:

Nie martw sie kochana, moje dziewczyny tez tak miewaja po szczepieniach, ale potem samo mija. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! Trzymam za Was kciuki<tule>:*

reklama
Na gorączkę cały czas mam dawać Nurofen dla dzieci w syropku bo czopki odpadają z jasnego powodu. Lekarka mówiła, że gorączka jest po szczepieniu ale biegunka ją winduje w górę i przez to Aleks jest osłabiony a gorączka przez to jeszcze bardziej rośnie i tak w kółko...
A i tak uważa, że ta biegunka dziwna jest i stąd skierowanie na IP. Powiedziała, że lepiej nie ryzykować

Niuforoksazyt jest dobry na biegunki:tak:wiem bo moja corcia czesto go stosowala:tak:a ten Dicoflor to jest probiotyk?Podobniez coca cola jest dobra na biegunke ale to nie dla tekiego dziecka...trzymam kciuki zeby przeszlo;-)

Też słyszałam..ponoć cola ma być odgazowana i w miarę zimna...ale Hania jak miała tą jelitówkę to coli też nie chciała:no: Na razie jej nie smakuje:-D

Pauluś a oprócz tego ze w kupce jest sluz to dalej ma biegunkę czy juz lepiej to wygląda? Mam nadzieje że mu szybko przejdzie bo biedny na pewno strasznie się męczy!

Jutka ja cię podziwiem z bliźniaczkami:-D My tu z jednym czasem nie wyrabiamy..a ty w dodatku na razie bez pomocy! Pewnie już nie możesz się doczekać przenosin bliżej mamy:tak:
A afera...hmm Georgina od nas odeszła..ale za dużo i za nieprzyjemnie by pisać!

A jak wrócę od Mei to w końcu pochwalę się łazienką:-D:-D:-D
Ale podłogi na której kruszy się dalej fuga "cykac" nie bedę:-(

PAULUS zyczymy zdrowka dla ALusia!! na pewno nie skorzystasz z tego skierowania!!

MAX sto lat:)

a ja wczoraj odwalilam maniane na seminarium ale na szczescie juz z glowy...
dstalam nowa literature i nawet w bibliotece jagiellonskeij jej nie ma..wydalam wlasnie 370zl na 3 ksiazki i to jeszcze musze czekac bo ida ze stanow..;/
piprzona filozofia prawa!!:)

Rysiek daje cos mi po (_!_).....
jakis niespokojny jest...zaczal mu sie zawalac caly dzien...moze potrzebuje jeuz zwiekszyc przerwy miedzy jedzeniem bo po 3 godz nie chce jesc...
wiex chyba musze proboc nam nowego planu dnia...

o dziwo glowa mnie juz dzis nei boli:) odpukac:)
odkad jest zamkniety nie ma co nadrabiac:)
a tam jakos sie czuje dziwnie mimo wszystko..;/ nie wiem czemu...

Też słyszałam..ponoć cola ma być odgazowana i w miarę zimna...ale Hania jak miała tą jelitówkę to coli też nie chciała:no: Na razie jej nie smakuje:-D

Pauluś a oprócz tego ze w kupce jest sluz to dalej ma biegunkę czy juz lepiej to wygląda? Mam nadzieje że mu szybko przejdzie bo biedny na pewno strasznie się męczy!

Jutka ja cię podziwiem z bliźniaczkami:-D My tu z jednym czasem nie wyrabiamy..a ty w dodatku na razie bez pomocy! Pewnie już nie możesz się doczekać przenosin bliżej mamy:tak:
A afera...hmm Georgina od nas odeszła..ale za dużo i za nieprzyjemnie by pisać!

A jak wrócę od Mei to w końcu pochwalę się łazienką:-D:-D:-D
Ale podłogi na której kruszy się dalej fuga "cykac" nie bedę:-(
Jest coraz gorzej:(

PAULUS zyczymy zdrowka dla ALusia!! na pewno nie skorzystasz z tego skierowania!!

dstalam nowa literature i nawet w bibliotece jagiellonskeij jej nie ma..wydalam wlasnie 370zl na 3 ksiazki i to jeszcze musze czekac bo ida ze stanow..;/

jakis niespokojny jest...zaczal mu sie zawalac caly dzien...moze potrzebuje jeuz zwiekszyc przerwy miedzy jedzeniem bo po 3 godz nie chce jesc...

Oby oby.... bo już ciemno to widzę:(

Współczuję wydania takiej sumy

Oby oby.... bo już ciemno to widzę:(

Współczuję wydania takiej sumy

reklama
nie dam rady was podczytac!
Paulus mam nadzieje ze jednak nie traficie do szpitala trzymam za was kciuki!
Laytway gratuluje zabkow!
a my spadamy! julka dzis placzliwa stale placze i marudzi nic nie chce! lezaczek be raczki be wszystko be..czeka mnie chyab ciezki dzien!

Do góry