reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Cześć dziewczyny. Nie zasnę już choć nie śpię od 2.30 więc gdy Aleks zasnął to wchodzę na moment.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu.(Termin następnego na 5 stycznia 2011) W przychodni poszło nam super, mój książę waży już 8270g czyli bardzo ładnie. Pani doktor pochwaliła, że chłop na schwał i nie mam się martwić, że szczuplej wygląda bo to normalne teraz już:tak:.
Przy wkłuciu nawet nie pisnął więc jestem z niego dumna. Niestety kłopoty zaczęły się po powrocie do domu....:-( . Aleks zrobił bardzo rzadką kupkę(biegunka) i ogólnie był marudny. Wieczorem zrobił jeszcze jedną mega kupę, jeszcze rzadszą. Przed kąpaniem zmierzyłam mu temperaturę i okazało się, że ma 38.3 w pupie czyli po odjęciu 37,8. Dostał po kąpaniu ataku płaczu, który trwał bite pół godziny. Dałam mu Nurofen dla dzieci i gorączka zeszła mu do 37.2. Po jakimś czasie zasnął.
Po drugiej obudził się(pierwszy raz od 2 miesięcy!!!!) więc pomyślałam, że coś jest na rzeczy więc wstaję słyszę, że robi kupala, oczywiście biegunka!!!!:szok: Patrzę a tam białe kulki w żółtej kupie i masa śluzu!!!!:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Jakiś gorący był, więc zmierzyłam mu temperaturę i co???? W pupie 39.1!!!(po odjęciu 38.6):szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Ekspresowo dostał dawkę syropu ale i tak to tej pory zeszło do 38.5(po odjęciu 38.0):-:)-:)-(
Kup od drugiej zrobił trzy i coraz więcej w nich śluzu:baffled::-:)-:)-( Teraz drzemie a ja czekam na 8, żeby zamówić wizytę domową:no:
Boje się co to może być:szok:

Mam nadzieje ze to nic groznego;-)

Ok dostałam. Dziękuję:*
To ja lece bo musze małego nakarmić, ubrać, siebie ubrać itd trzymajcie kciuki za Alusia

Trzymam mocno kciuki;-)

MAXIU STO LAT!!!

Hej kochane!
Nareszcie znalazlam chwile zeby wpasc do Was:))) Niestety nie dam rady nadrobic, bo padam juz na pyszczek, ale wierze, ze u Was wszystko dobrze!?! Gdyby ktoras mogla strescic co tam u Was bede zobowiazana:) No i jak tam u Anki???
U nas jest ok, dziewczyny odchortowaly co prawda ostatnio zapalenie pluc(2 tyg w szpitalu), ale juz jest dobrze. Rosna i dokuczaja. Wypelniaja mi 150% mojego dnia i sama dla siebie nawet czasu nie znajduje, Ale jeszcze 4 tyg i przeprowadzamy sie do kielc, blisko mojej mamy to bede miala pomoc:) Teraz niestety nie mam. Mimo, ze tesciowa na dole i slyszy, ze dziwczyny placza czy cos to nie przyjdzie i nie pomoze. A jak juz u nas jest i one tylko zaczna marudzic to sie zmywa w sekundzie;/ Ehhh nie ma to jak pomoc...
Ale daje sobie rade sama od poczatku to i teraz sobie dam:p
Sciskam Was mocno, ograomne buziole i tesknie za Wami:*:*:*:*:*:*:*:*:*

super ze juz ok!
ach te tesciwoe!
milo ze zajrzalas. pamietamy o tobie i myslimy o was:)

Wróciliśmy... Dostaliśmy Nifuroksazyt, Dicoflor, ORS 200 z Hippa i zalecenie dosypywania kleiku ryżowego do każdego posiłku. Jeśli będą jeszcze trzy rzadkie kupy to do szpitala:( Już nawet mam skierowanie

Niuforoksazyt jest dobry na biegunki:tak:wiem bo moja corcia czesto go stosowala:tak:a ten Dicoflor to jest probiotyk?Podobniez coca cola jest dobra na biegunke ale to nie dla tekiego dziecka...trzymam kciuki zeby przeszlo;-)

Niuforoksazyt jest dobry na biegunki:tak:wiem bo moja corcia czesto go stosowala:tak:a ten Dicoflor to jest probiotyk?Podobniez coca cola jest dobra na biegunke ale to nie dla tekiego dziecka...trzymam kciuki zeby przeszlo;-)

Tak tak probiotyk:) właśnie wypił parę łyków soku z marchewki(tylko taki może) i zasnął. Aleks nie chce soku! Tosz to szok jakiś on uwielbia przecież:(

Dzień dobry:) U malucha goraczki poniżej 38,6 podobno się nie zbija- ja nie zbijałam jak mała miała 38,7 bo tylko osłabia to odpowiedź organizmu. Pauluś spokojnie, możesz mu porobić chłodne okłady na czółko, nam pomogło- wracajcie szybko do zdrówka. Aha, u nas po szczepiniu temperaturka na poziomie 38 utrzymywała się przez 5 dni- tak podobno bywa
U nas juwenalia dziś się zaczęły, ludzi pełno, głośno i wesoło dookoła bo dość blisko uczelni mieszkamy. Po południu wybieramy się coś na plazy pooglądać a wieczorkiem posłuchamy koncertów z balkonu;) Szkoda że nie mogę pójść ale przynajmniej mam spokój w domu:)
No i miałam się pochwalic- zęby są już 2:) Niestety fotki nie mogę zrobić bo mnie ta wampirzyca pożera jak tylko odsłaniam jej dziąsełka;)

reklama
Do góry