jejku, dopiero przeczytalam. wspolczuje! dobrze, ze wszystko juz ok:-)U Polusi godzine temu bylo pogotowie :-(
reklama
Jestem na chwilkę...
Pierwszy raz w nocy był u nas koncert
nie wiem czy to się leczą jelitka -po po koncercie pielucha wypełniła się w 3 sekundy... czy coś innego... nieważne -ważne ze było to niedługo i mała śpi.
Kwiatuszku ja mam nestatynę 3xdziennie po 1ml...
Katik buahahaha już chcesz zeby mała matę ogarniała?? a za tydzień nauczyła się czytać i pisać
jak Ci się uda to Alicję do Ciebie wyślę na szkolenie
Aniez dzięki za info bo Alicja ma na policzku jednym takie krosteczki -bledziutkie w kolorze skóry...
Aga medal dla Ciebie
jak mała dziś w nocy płakała -po 30 sekundach wręczyłam ją S...
Kąpiel za nami, śniadanko też...
Dziewczyny czy tylko mnie tak sutki bolą
masakra -fakt ze ten mały ssak jest mega silny -dziś sprawdziłam -cyca opróżnia w 6 minut
ale ja na samą myśl o dostawieniu małej się boje
Pierwszy raz w nocy był u nas koncert

Kwiatuszku ja mam nestatynę 3xdziennie po 1ml...
Katik buahahaha już chcesz zeby mała matę ogarniała?? a za tydzień nauczyła się czytać i pisać

Aniez dzięki za info bo Alicja ma na policzku jednym takie krosteczki -bledziutkie w kolorze skóry...
Aga medal dla Ciebie

Kąpiel za nami, śniadanko też...
Dziewczyny czy tylko mnie tak sutki bolą

ja mam podobnie. Jak mamy zaczak karmienie, to mam strach w oczachDziewczyny czy tylko mnie tak sutki boląmasakra -fakt ze ten mały ssak jest mega silny -dziś sprawdziłam -cyca opróżnia w 6 minut
![]()

mam pyt- Sebek od kilku dni ma dosyc sucha skore na glowce. nie ma calej- glownie na czubku i na skroniach. wygladato jak lupiez. zast sie co to moze byc... macie jakies pomysly?
Ostatnia edycja:
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Katik ale się wystraszyłam jak przeczytałam o tym pogotowiu!!
ale dobrze żę wszystko jest ok.
Ale paskudna pogoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Leje jak z cebra, zimno i w ogóle błe :-( no i z paradowania Marka w ładnych ciuszkach nici bo mi dziecko zamarznie :-( owcszem ciuszki mu ubiore ale wsadze go w poduchę niemowlęcą taką jak była za naszych czasów. Czapki tez tej nowej nie założę bo ona na ciepło jest z dziurkami - dostanie zimową
polarową ...białą...
A ja to chyba w płaszczu pójdę... nie mam takiej ładnej kurtki. Jak mam to albo ciepłą zimową albo sportowe... w żakiet żaden się nie dopinam...zamarzne nie ma co :-(
Dobra zmykam bo jeszcze musze resztę ogarnąć na gotowo bo chrzciny w domu... jak to w maju... nigdzie w lokalu miejsca nie ma w niedziele bo komunie są...

Ale paskudna pogoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Leje jak z cebra, zimno i w ogóle błe :-( no i z paradowania Marka w ładnych ciuszkach nici bo mi dziecko zamarznie :-( owcszem ciuszki mu ubiore ale wsadze go w poduchę niemowlęcą taką jak była za naszych czasów. Czapki tez tej nowej nie założę bo ona na ciepło jest z dziurkami - dostanie zimową

A ja to chyba w płaszczu pójdę... nie mam takiej ładnej kurtki. Jak mam to albo ciepłą zimową albo sportowe... w żakiet żaden się nie dopinam...zamarzne nie ma co :-(
Dobra zmykam bo jeszcze musze resztę ogarnąć na gotowo bo chrzciny w domu... jak to w maju... nigdzie w lokalu miejsca nie ma w niedziele bo komunie są...
Katik, wszystko dziś ok ???
Aga ale masz przystojniaka.... taki "dorosły" jest na tym zdjęciu :-)
Wronka, moj to całe zycie taki połamany...ma dyskopatie i co rusz to go cos dopada... tez czasami musze wiele nadrobic sama (odbijam to sobie jak mu lepiej :-) )...takze doskonale Cie rozumiem, trzymaj sie jakos....a jak podejrzewam to najwieksze dziecko (czyli M) wymaga teraz najwiecej opieki :-) - masazyki, masci, kapiele, papu do raczki, itp.... :-) :-) :-)
a my nadal walczymy z kolkami...i u nas to sa ewidentnie kolki z mojego jedzenia...wczoraj zjadłam 3 plasterki pomidora i na obiad zrobilam ruskie (dla siebie bez przypraw i cebulki, wiec tzw mdłe ruskie :-) )...no a wieczorem, pomimo: kapieli w tummy tub, sab simplexu, herbatki koperkowej, masazu brzuszka i grzania zelazkiem - akcja byla nie do zniesienia...az mi na mozg siadlo, ze tym pierogow i pomidora zjadłam :-(...dopiero pomogła jazda samochodem - o 22 M zapakowal malego rozdarciucha do auta i zrobil mu wycieczke po miescie...no i rozdarciuch zasnal natychmiast i do 24 spal w lozeczku w foteliku, ubrany jak na spacer
...ech....
Aga ale masz przystojniaka.... taki "dorosły" jest na tym zdjęciu :-)
[...
Dziewczyny...ratuuuunku. Stary mi się polamal, tzn. pierdyknęło mu coś w zebrach i jest krzywy jak ta wieża w PIzzie. Nic robic nie może, ledwo się rusza, no i efektem tego jest to,że wszystkie obowiązki spadły na mnie:-(. Normalnie mam teraz trójkę dzieci w domu. No nic tylko się pochlastac. Jakies fatum ostatnio, moja mama z nogą w gipsie a ten powykręcany...eeeech :-(
Wronka, moj to całe zycie taki połamany...ma dyskopatie i co rusz to go cos dopada... tez czasami musze wiele nadrobic sama (odbijam to sobie jak mu lepiej :-) )...takze doskonale Cie rozumiem, trzymaj sie jakos....a jak podejrzewam to najwieksze dziecko (czyli M) wymaga teraz najwiecej opieki :-) - masazyki, masci, kapiele, papu do raczki, itp.... :-) :-) :-)
a my nadal walczymy z kolkami...i u nas to sa ewidentnie kolki z mojego jedzenia...wczoraj zjadłam 3 plasterki pomidora i na obiad zrobilam ruskie (dla siebie bez przypraw i cebulki, wiec tzw mdłe ruskie :-) )...no a wieczorem, pomimo: kapieli w tummy tub, sab simplexu, herbatki koperkowej, masazu brzuszka i grzania zelazkiem - akcja byla nie do zniesienia...az mi na mozg siadlo, ze tym pierogow i pomidora zjadłam :-(...dopiero pomogła jazda samochodem - o 22 M zapakowal malego rozdarciucha do auta i zrobil mu wycieczke po miescie...no i rozdarciuch zasnal natychmiast i do 24 spal w lozeczku w foteliku, ubrany jak na spacer
Hej dziewczyny,
mała śpi pod okiem babci więc trochę czytanie BB nadrobiłam:-)
Katik- wystraszyłaś mnie tym pogotowiem. Dobrze, że wszystko zakończyło się pozytywnie. Mam nadzieję, że Twój mały żarłok ma się dobrze
Wronka - współczuję, bo pewnie obsługa męża to jak dwójki dzieci;-) Oby szybko wrócił do zdrowia.
U nas dziś nie pada, więc po obiadku mykamy na spacer. Obiadek zrobi teściowa. Wczoraj była na imprezie u znajomych to dzisiaj niech nadrabia;-) Ja się do obrania ziemniaków ograniczyłam
mała śpi pod okiem babci więc trochę czytanie BB nadrobiłam:-)
Katik- wystraszyłaś mnie tym pogotowiem. Dobrze, że wszystko zakończyło się pozytywnie. Mam nadzieję, że Twój mały żarłok ma się dobrze

Wronka - współczuję, bo pewnie obsługa męża to jak dwójki dzieci;-) Oby szybko wrócił do zdrowia.
U nas dziś nie pada, więc po obiadku mykamy na spacer. Obiadek zrobi teściowa. Wczoraj była na imprezie u znajomych to dzisiaj niech nadrabia;-) Ja się do obrania ziemniaków ograniczyłam

Mam to samo. Czasami jak zaczynam karmić to wyję z bólu, szczególnie prawa pierś mnie boli, z lewą jakoś lepiej. Smaruję bapanthenem, ale średnio to pomaga:-(
Najgorzej jest jak mała ma fazę i je na raty. No i jak zaczyna taką nabrzmiała pierś ssać - łapie, 2-3łyki i puszcza, po czym znowu łapie, a ja wyję:-( Po karmieniu znowu boli jak się piersi napełniają. No, ale mam nadzieję, że to wreszcie minie i się brodawki przyzwyczają;-) Poza tym jakbym miała mleko szykować i grzać to pewnie Lena dawałaby takie koncerty oczekując na jedzenie, że całą okolice by obudziła
Najgorzej jest jak mała ma fazę i je na raty. No i jak zaczyna taką nabrzmiała pierś ssać - łapie, 2-3łyki i puszcza, po czym znowu łapie, a ja wyję:-( Po karmieniu znowu boli jak się piersi napełniają. No, ale mam nadzieję, że to wreszcie minie i się brodawki przyzwyczają;-) Poza tym jakbym miała mleko szykować i grzać to pewnie Lena dawałaby takie koncerty oczekując na jedzenie, że całą okolice by obudziła

M
-stosujecie Apthin? Jak to stosowac, po kazdym jedzeniu?I jak dlugo? A jak to sie ma do tego kwasu borowego jaki w tym jest?
to lekarstwo typowe na pleśniawki...ja bym nie stosowała, jak nie ma pleśniawek....
a tak z ciekawostek to na innym forum wyczytałam, że na pleśniawki najlepszy jest mocz dziecka z pieluchy tetrowej...brrrrrr.....ludzie, kto to takie rzeczy wymysla ??????????????
Ja dzisiaj się przestarszyłam, bo położyłam Bartka na brzuszku w łóżeczku i miał rączki pod sobą i skubany tak wysoko sie podniósł, że 'fiknął' na boczek.
mały Pudzian

Dziewczyny czy tylko mnie tak sutki boląmasakra -fakt ze ten mały ssak jest mega silny -dziś sprawdziłam -cyca opróżnia w 6 minut
![]()
mnie też bolą, ale tylko na starcie...potem juz jest ok...
Te plesniawki to pojawiaja sie najezyku i wtedy on jest bialy?Zagladnelam do buzki cory no i mamy bialy jezyk.Czy to to??Czy moze tylko od mleka?
Zglupialam nie wiem jak to rozroznic.
aga moja tez ma sucha glowke a bardziej to czolko i skronie.Tez nie wiem co z tym robic smaruje kremem ale to nic nie daje.
Zglupialam nie wiem jak to rozroznic.
aga moja tez ma sucha glowke a bardziej to czolko i skronie.Tez nie wiem co z tym robic smaruje kremem ale to nic nie daje.
reklama
iza813
mama Szymka i Samuela
Ja mam tak samo,ze przez pierwsza minute jak karmie synka to mnie brodawki bola,a potem przechodzi:-)