martolinka
Mama i nie tylko :-)
Kasiula a tak na oko to ile mały je? Dałam dziś Antkowi słoiczek i wciagnął cały i chciał jeszcze..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
u nas tak samo ... nie wiem jaka tam waga ale te wysokie sloiczki najwieksze to 1 za mało .... zreszta czesto mu naloze taka porcje w misce to musze dokladac ;] a dzis wzielam zrobilam troche indyka 2 duze ziemniaki i marchew srednia ziemniaki pomoglam mu zjesc bo dobre :d a tak to wsyztsko sam zjadl napewno wiecej je zupek obiadków i deserków niz mleka ;] mleka 120-150 jak zje to dobrzeKasiula a tak na oko to ile mały je? Dałam dziś Antkowi słoiczek i wciagnął cały i chciał jeszcze..
Herbaty i soków Marysia na razie nie nawidzi... jestem na etapie testowania, które ewentualnie jej przypadną do gustu. Wiele z was pisało o soku z suszonych śliwek - ale poki co nie moglam go znaleźć w sklepie.to chyba zostal ci niekapek)) albo lyzeczka w najgorszym wypadku, albo daj mu odpoczac pare dni i pozniej sprobowac z butelka. Moze jakis ulubiony soczek, czy herbatka
Kurcze współczuje. Moja marysia na szczescie zaakceptowała w pełni łyżeczkę. Przysposabiam ją teraz do niekapka, ale kiepsko idzie. Trudno - najwyzej opiekunka będzie się meczyc z łyżeczkąNeferete, ja nieraz pisalam, ze moj Alan nienawidzi butelek, niekapkow, ustnikow itd. Do ust ich nie wezmie. Pozostaje tylko lyzeczka, ale z niej tez nic nie wypije, ani mojego mleczka, ani modyfikowanego, ani soczku itd...i tez sie glowie co dalej, bo niedlugo powrot do pracy...
Alan najwiecej na obiad zje ze sloiczka 125-130g i to nie zawsze :/ cyc gora...
sok z suszonych sliwek dziewczyny robią same, suszone sliwki z woda gotujesz i tą wode dajesz potem malemuHerbaty i soków Marysia na razie nie nawidzi... jestem na etapie testowania, które ewentualnie jej przypadną do gustu. Wiele z was pisało o soku z suszonych śliwek - ale poki co nie moglam go znaleźć w sklepie.
...
Heh, dzieki za uświadomieniesok z suszonych sliwek dziewczyny robią same, suszone sliwki z woda gotujesz i tą wode dajesz potem malemu
U nas herbatka najbardziej smakuje po poludniowej drzemce tak na obudzenie (koperkowa)
Hmm otym nie pomyślałam.. może rzeczywiście to poskutkuje. Smak takiej herbatki z mlekiem musi być okropny..ale w jej rozumieniu moze bedzie znośmy. Spróbuje, dziekiA może spróbuj mieszać na początek soczek albo herbatkę z mlekiem i tak powolutku więcej nowego, a mniej mleczka?
ja kupuje gotowy soczek w butelce ale ja mieszkam poza PL i u nas są ;-)sok z suszonych sliwek dziewczyny robią same, suszone sliwki z woda gotujesz i tą wode dajesz potem malemu
U nas herbatka najbardziej smakuje po poludniowej drzemce tak na obudzenie (koperkowa)
malinowa z dziką różą to u mnie furorę zrobiła , mama ma mi ją wysłaćHeh, dzieki za uświadomienie. Spróbuje tego przepisu. Koperkowa u nas była dosyc znośna - ale i tak skonczyło sie na dwóch łykach.
Myśle, ze to bardziej kwestia przyzwyczajenia do odmiennego smaku niż mleko, dlatego przez ostatni tydzien podaje jej jedną i tą samąz dzikiej róży/malinową - moze poskutkuje![]()