reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

moja pochlania sloiczki 190 na raz do dna, ale je co 5h wiec ja wciagnie taki sloiczek to jakis czas pelny brzuszek, w miedzy czasie daje jej chrupeczka, albo ciasteczko albo plastrki jablka i sobie ciumka :-) jutro dam jej chyba plasterki banana :-)

reklama
Czy któras z was ma problemy z przyzwyczajeniem do butelki? Ja niedlugo wracam do pacy i chciałam ja powoli odstawić od piersi, a marysi odwidziało sie picie z butelki. Obecnie zjada mleko jedynie łyżeczką + odrobine z niekapka (dopóki sie nie wkurzy).
Zastanawiam sie, czy w ogóle przysposabiać ją, w tym wieku, do butelki ze smoczkiem.

Czy któras z was ma problemy z przyzwyczajeniem do butelki? Ja niedlugo wracam do pacy i chciałam ja powoli odstawić od piersi, a marysi odwidziało sie picie z butelki. Obecnie zjada mleko jedynie łyżeczką + odrobine z niekapka (dopóki sie nie wkurzy).
Zastanawiam sie, czy w ogóle przysposabiać ją, w tym wieku, do butelki ze smoczkiem.

moze za mala dziurka w smoku moj juz musi miec aventu 6 bo inaczej sie denerwuje i nie ciagnie. A zageszczone kaszka to musze dac smok 3-przeplywowy. Za stary na butelkę ????? no co ty przeciez to jeszcze takie male dziszuchy są

moja pochlania sloiczki 190 na raz do dna, ale je co 5h wiec ja wciagnie taki sloiczek to jakis czas pelny brzuszek, w miedzy czasie daje jej chrupeczka, albo ciasteczko albo plastrki jablka i sobie ciumka :-) jutro dam jej chyba plasterki banana :-)

powiedz mi jakie te kawalki jablka dajesz? bo jak dalam cwiartke to maly sie wsciekal i nie mogl tego dobrze złapac

Mam wszelakie smoczki... 3-przepływowe również.... 6+ miesięcy... jest ryk jak tylko butelkie zbliżam do buzi.

to chyba zostal ci niekapek :))) albo lyzeczka w najgorszym wypadku, albo daj mu odpoczac pare dni i pozniej sprobowac z butelka. Moze jakis ulubiony soczek, czy herbatka

chyba lepiej sobie odpuścić i już uczyć z niekapka
a jedzonko łyżczką..

moja jest cyckowa ale piła z butli herbatki od 1 msc i nie miała problemu..
ale teraz nie chce pić już z butli ani herbatek ani soczków;-)
kaszkę mleczną podawałam jej od początku w niekapku

powiedz mi jakie te kawalki jablka dajesz? bo jak dalam cwiartke to maly sie wsciekal i nie mogl tego dobrze złapac
powiedzmy, ze cwiartke jablka kroje na kolejne 4 plasterki i mala to sobie ciumka, ale ona potrafi sie przyssac nawet do calego mojego jablka jak ja jem :-) a jak zabiore to krzyk.... jak rdzi sobie z kawaleczkami to moze tez zrob mu takie cieniutkie plasterki i moze to go zacheci

powiedzmy, ze cwiartke jablka kroje na kolejne 4 plasterki i mala to sobie ciumka, ale ona potrafi sie przyssac nawet do calego mojego jablka jak ja jem :-) a jak zabiore to krzyk.... jak rdzi sobie z kawaleczkami to moze tez zrob mu takie cieniutkie plasterki i moze to go zacheci

jutro cos kupie i bedziemy probowac tylko nie wiem jakie te jablka bo jest ich teraz tyle

dziewczyny od czego zaczac od banana czy gruszki w sloiczku?

reklama
Do góry