reklama

Mleko, papki i kanapki :)

u mnie słoiki na 5-6 miesiąc mają po 190 ml więc mały daje radę :)

no ja jeszcze daje te miejsze 4/5 i sa male, ale jak skonczy 7 miesiecy to bedziemy dawac te 6 one wieksze. Pozniejsze rozszerzenie diety "cofa" nas w słoiczkach :-D ogolnie rzecz ujmujac jestesmy zacofani :-D

reklama
Tak sie nia krztusila ze myslalam ze dziecko strace! Trzy razy z krzesla wyciagalam i do gory nogami.
zawału bym dostała na bank:szok::szok::szok::szok:
dziewczyny a wytłumaczcie mi jak wy to żółtko mace zamiar podawć...
ja ugotowałam na twardo i połóweczkę rozdrobniłam i do zupki dodałam z tym że niuniowi nie smakowało:no::no:
szkoda że u nas w polskim sklepie nie ma takiego króiczka..
a co myślicie jakbym dała ugotowanego kurczaka??:-)
słuchaj jak masz dostęp do eko to możesz spokojnie dać :tak::tak:
natomiast taki ze sklepu to jest naprawdę straszne ***** wiem bo mojej koleżanki rodzice się tym "biznesem kurakowym" zajmuję i te kurczaki są na paszy i hormonach chowane (bardzo się często zdarza że dziewczynki zaczynają wcześniej dojrzewać etc)
słoik na dwa dni wy to macie dobrze moj wciagnnie jednego na raz i jeszcze mu malo. Muszę dac jeszcze pół nowego, albo dokarmic cycem. Chociaz dzisiaj miesko wystarczylo tzn sloiczek z mieskiem moze bedzie sie tym bardziej najadal. Mam jeszcze jedno pytanko dziewczyny ile razy tygodniowo dajecie mieso?? codziennie, bo ja sie tak zastanawiam czy nie dawac co drugi dzien np.
my tak jak wy ok 1 i 1/2 słoiczka zupki (ja sama gotuję ale sprawdziłam ile wychodzi) + pół słoiczka mięska mieszam, czasem daję codziennie a czasem co drugi dzień ja generalnie chciałam dawać jeden dzień mięsko a drugi żółtko ale Igi żółtku powiedział NIE :tak::tak:

mojej takiena twardpo na sucho jako tako podeszło..
ale ja toi myślałam że wy surowe dajecie:-p:zawstydzona/y:to więc spytałam:sorry2:
a kurczaka eko u nas ie trudno dostać:tak:

no ja jeszcze daje te miejsze 4/5 i sa male, ale jak skonczy 7 miesiecy to bedziemy dawac te 6 one wieksze. Pozniejsze rozszerzenie diety "cofa" nas w słoiczkach :-D ogolnie rzecz ujmujac jestesmy zacofani :-D

My też zacofani ;D Słoiczki kupuję po 4 lub po 5 msc (to te z mięskiem). U nas słoiczek 125 lub 130 idzie na raz. Jednak gdy zje jakąś zupkę samą jarzynkową po 1,5 - 2h jest znowu głodny, dziś podałam z mięskiem - królik rządzi (zupki, obiadki Gerbera są super) zjadł 130 a za 2h zjadł 120 ml mleczka. Czyli na długo nie starczają te słoiczki, a więcej chyba by nie zjadł słoiczka.

.....

my tak jak wy ok 1 i 1/2 słoiczka zupki (ja sama gotuję ale sprawdziłam ile wychodzi) + pół słoiczka mięska mieszam, czasem daję codziennie a czasem co drugi dzień ja generalnie chciałam dawać jeden dzień mięsko a drugi żółtko ale Igi żółtku powiedział NIE :tak::tak:
no ja właśnie o to jajko zapomnialam sie zapytac i nie wiem co robic, dawac malemu? nastepna wizyte mam 16 lipca :(

A to nasz chrupkowy potworek (tak wygladały początki, teraz nic lepiej hihihi):
100_6057 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg100_6061 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg

ja podaje Mateuszkowi duzy słoiczek bo małe mu nie starczały, i potem je dopiero mlrko za 3-4 godzinki bo w miedzyczasie dostaje deserek....

no ja właśnie o to jajko zapomnialam sie zapytac i nie wiem co robic, dawac malemu? nastepna wizyte mam 16 lipca :(

A to nasz chrupkowy potworek (tak wygladały początki, teraz nic lepiej hihihi):
super zdjęcia-jakie Pawełek ma piękne dwie brody Igi też takowe posiada :-)
my też te chrupki wcinamy dobrze że dałaś śliniak ja potem pajaca nie mogłam doprać a z jajkiem zrób jak uważasz

super zdjęcia-jakie Pawełek ma piękne dwie brody Igi też takowe posiada :-)
my też te chrupki wcinamy dobrze że dałaś śliniak ja potem pajaca nie mogłam doprać a z jajkiem zrób jak uważasz

dzieki :))))
domycie samych rąk jest straszne, najpierw musze je namoczyc co akurat mojemu synkowi odpowiada a ja mam kolejne zajecie :)
te dwie brody to po tacie :-p
a z tym jajkiem to ja nic nie uwazam jestem zła na siebie że nie zapytalam i teraz dumam :wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry