reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

przyznam sie ze nie doczytalam was do konca tyle naskrobałyscie przez pare godzin ....
ale moj np zupke to duzego półtorej słoika gdzies ... bo zazwyczaj sama robie ale wizulalnie taki bedzie zreszta czasem daje słoik to jeden za mało !!
a co do kawałków to Paweł juz dostaje banana podziobanego widelcem duze kawałki nawet ... zupy tam samo dziobie a nie miele na papki ... buraczkowa np z wiórkami buraków i ładnie wsyztsko miele je itp

reklama
ja zaczelam od gruszki, a wlasciwie od jablka, potem gruszka, ale to chyba nie robi wiekszej roznicy, a czemu nie dasz sierzej gruchy albo banana?

bo nakupowalam sloiczkow :))))))
hihi i chce na razie omijac nowalijki i poczekac na nasze warzywka, ale podawac chce juz jablko

Dziewczyny, może już było coś na ten temat ale zanim znajdę na tych 236 stronach to minie 100 lat...

Na czym powinno się robić kaszki i kleiki jeżeli nadal karmię piersią na żądanie? Chodzi mi dokładnie o te wszystkie kaszki i kleiki - kupiłam kleik ryżowy Nestle i tak nie jest napisane, że można go robić na wodzie tylko ma mleku lub preparacie mlekozastępczym.
Nigdy nie dawałam Ali mleka modyfikowanego - bo o ile dobrze zrozumiałam dopóki karmię na żądanie to moje mleko wystarczy. Czy mam rację ?

Dziewczyny, może już było coś na ten temat ale zanim znajdę na tych 236 stronach to minie 100 lat...

Na czym powinno się robić kaszki i kleiki jeżeli nadal karmię piersią na żądanie? Chodzi mi dokładnie o te wszystkie kaszki i kleiki - kupiłam kleik ryżowy Nestle i tak nie jest napisane, że można go robić na wodzie tylko ma mleku lub preparacie mlekozastępczym.
Nigdy nie dawałam Ali mleka modyfikowanego - bo o ile dobrze zrozumiałam dopóki karmię na żądanie to moje mleko wystarczy. Czy mam rację ?
No powinno wystarczyc :)))
ja mojego cycuszka juz dopajam herbatka i soczkiem
jesli chodzi o kaszke to smialo mozesz ja zrobic na wodzie albo na swoim odciagnietym mleczku
Ja mam kaszke ryzowa z Nestle bezsakowa i daje z owocem ze sloiczka
Jesli chodzi o ilosc kaszki to najlepiej sama wyczujesz jaka mala woli konsystencje. Ja na 80ml wody daje 3/4 miarki kaszki badz kleiku kukurydzianego. Ja tez praktycznie robie na wodzie, bo mleka daje tak nie cala miarke a niech ma :). Mam nadzieje ze chociaz troche pomoglam. AAaaaa zacznij od 30ml i jednej miarki kleiku i jak bedzie za zadkie to troche dosyp i mysle ze bedzie ok na sniadanko

agrafka ja jestem cyckowa
i daję małej kaszkę na mleku mopdyikowanym
tylko musisz sprawdzić.. jak masz kaszkę mleczną czy mleczno-ryżową to robisz na wodzie , jak samą ryżową to na mleku :)

Neferete, ja nieraz pisalam, ze moj Alan nienawidzi butelek, niekapkow, ustnikow itd. Do ust ich nie wezmie. Pozostaje tylko lyzeczka, ale z niej tez nic nie wypije, ani mojego mleczka, ani modyfikowanego, ani soczku itd...i tez sie glowie co dalej, bo niedlugo powrot do pracy...

Alan najwiecej na obiad zje ze sloiczka 125-130g i to nie zawsze :/ cyc gora...

reklama
Do góry