reklama
O losie co za noc...
i to nie narzekam na spanie mojego dziecka
musiałam ją budzić bo prawi mi cycki rozwaliło

zasnęła o 20.20 -mama więc włączyła filmik nalała sobie pół szklaneczki karmi i zasnęła przed tv
...
po 12 przeniosłam sie do sypialni -a o 2.30 wstałam z cycami jak kamienie -obudziłam Alicję przebrałam i myślę -dam jej z dwóch poiągnąć bo zejdę...
ale gdzie tam -z jednego ledwo possała i śpi...
No to idę spać dalej ale budzę się o 5.30 bo nie ma nawet jak się położyć z tymi kamieniami pod pachą -słyszę qpa -hura!!!! jest powód żeby obudzić -przebieram przystawiam -a Alicja śpi (przebieranie karmienie odbicie trwało 18 minut)
chcąc nie chcąc uruchomiłam laktator -w drodze po wkładki suche ściągnęłam 50ml z jednej piersi... no i spałyśmy do 9...
kurde -skąd ja mam te skoki??? ponoć powinnam mieć mniej w pewnych okresach a mi właśnie wywala cyce regularnie co parę dni -ale jak!!!
Zielona dokładnie -maluchy nie chcą już tylko spać -moja np leży teraz od 40 minut i patrzy w okno
nie przeszkadzam Jej bo po co -będzie chciała mamę to zawoła
no i zaczęłam w związku z tym pilnować pór karmienia (choć jest bardzo regularne moje dziecię uważam) -bo na życzenie do mnie nie przemawia
Kamisia u nas na brzuchu mamy noszenie jest nierealne:-( dziś już chciałam na siłę Alicję poprzytulać i tłumaczę Jej ze dzień matki, żeby pozwoliła trochę się nacieszyć -no way
30 sekund i już stęka i się krzywi na rękach
Kici super:-) cieszę się bo to znaczy ze odzyskałaś siły
teraz trzymam kciuki zeby już było tylko lepiej
Daga dokładnie... kolki to było to co opisywała kicki... aż się włos jeżył -nie znam dziecka które nie ma problemu z brzuszkiem -tak to już jest -ale nie wszystko to kolki i nie wszystko trzeba traktować chemią
No dobra dziecię znowu śpi wiec uciekam coś na obiad szykować -jako ze ciąle głodna jestem
i to nie narzekam na spanie mojego dziecka
musiałam ją budzić bo prawi mi cycki rozwaliło

zasnęła o 20.20 -mama więc włączyła filmik nalała sobie pół szklaneczki karmi i zasnęła przed tv
... po 12 przeniosłam sie do sypialni -a o 2.30 wstałam z cycami jak kamienie -obudziłam Alicję przebrałam i myślę -dam jej z dwóch poiągnąć bo zejdę...
ale gdzie tam -z jednego ledwo possała i śpi...
No to idę spać dalej ale budzę się o 5.30 bo nie ma nawet jak się położyć z tymi kamieniami pod pachą -słyszę qpa -hura!!!! jest powód żeby obudzić -przebieram przystawiam -a Alicja śpi (przebieranie karmienie odbicie trwało 18 minut)
chcąc nie chcąc uruchomiłam laktator -w drodze po wkładki suche ściągnęłam 50ml z jednej piersi... no i spałyśmy do 9...
kurde -skąd ja mam te skoki??? ponoć powinnam mieć mniej w pewnych okresach a mi właśnie wywala cyce regularnie co parę dni -ale jak!!!
Zielona dokładnie -maluchy nie chcą już tylko spać -moja np leży teraz od 40 minut i patrzy w okno
nie przeszkadzam Jej bo po co -będzie chciała mamę to zawoła
no i zaczęłam w związku z tym pilnować pór karmienia (choć jest bardzo regularne moje dziecię uważam) -bo na życzenie do mnie nie przemawia
Kamisia u nas na brzuchu mamy noszenie jest nierealne:-( dziś już chciałam na siłę Alicję poprzytulać i tłumaczę Jej ze dzień matki, żeby pozwoliła trochę się nacieszyć -no way
30 sekund i już stęka i się krzywi na rękachKici super:-) cieszę się bo to znaczy ze odzyskałaś siły
teraz trzymam kciuki zeby już było tylko lepiej
Daga dokładnie... kolki to było to co opisywała kicki... aż się włos jeżył -nie znam dziecka które nie ma problemu z brzuszkiem -tak to już jest -ale nie wszystko to kolki i nie wszystko trzeba traktować chemią
No dobra dziecię znowu śpi wiec uciekam coś na obiad szykować -jako ze ciąle głodna jestem

te cale szczepionki nieco mnie przerazaja musze przyznac... tutaj podaja 6w1 + pneumokoki jak dziecko na 2 miesiace. Wogole widze, ze w Pl podaja 6w1 az 4 razy
tutaj 3 i juz zglupialam... bo roku to my tutaj siedziec nie bedziemy i nie wiem ktorym kalendarzem szczepien mamy isc:-( Musze z lekarzem pogadac...
Dzis sebek tez tylko raz jadl w nocy. Poszedl spac ok 22, obudzil sie o 0,40 i szybko zjadl (bo o 1,20 juz spal - u niego to tempo expresowe) i spal az do 7!! niby zadna to rewelacja, bo raptem 5 i pol godzinki, ale jaka radosc rodzicow z tego powodu
tutaj 3 i juz zglupialam... bo roku to my tutaj siedziec nie bedziemy i nie wiem ktorym kalendarzem szczepien mamy isc:-( Musze z lekarzem pogadac...Dzis sebek tez tylko raz jadl w nocy. Poszedl spac ok 22, obudzil sie o 0,40 i szybko zjadl (bo o 1,20 juz spal - u niego to tempo expresowe) i spal az do 7!! niby zadna to rewelacja, bo raptem 5 i pol godzinki, ale jaka radosc rodzicow z tego powodu

kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Witam mamusie i wszystkim życzę najleszego z okazji naszego święta
Jak czytam ile wasze dzieci śpią, to się zastanawiam czy z moim Antolkiem aby wszystko ok, bo u niego max 3 godziny w nocy to sukces a pobudka o 5.30 to standard....zauważyłam że od kilku dni z rana o tej samej porze męczy się przy puszczaniu baczków i juz spać se ne da
a dziś jest jakiś taki cycusiowaty....właśnie kima , ale trochę mi zajęło jego uspanie, bo jak tylko go odkładałam do kołyski zacząl tak przeraźliwie kwękać- ale tak jak nigdy- z takim jakimś żalem- więc od razu wzięłam go do siebie na brzuchol i po minucie kima....aż żal mi go było odkładać....więc śpi na kanapie a ja trzymam go za rączkę żeby czul że jestem blisko
mój cycuś kochany
a tak wogóle to aż ciężko uwierzyć że mój skarbuś kończy dziś już miesiąć

kici super że Kubolek tak ładnie spał i dał ci zregenerować siły..
a co do kolek u nas odpukać spokój- podawałam kilka dni sa simplex i widać poprawę, męczą go tylko te wzdęcia....może jednak powinam zrezygnować z tego nabiału jak pediatra przykazał??

Jak czytam ile wasze dzieci śpią, to się zastanawiam czy z moim Antolkiem aby wszystko ok, bo u niego max 3 godziny w nocy to sukces a pobudka o 5.30 to standard....zauważyłam że od kilku dni z rana o tej samej porze męczy się przy puszczaniu baczków i juz spać se ne da

a dziś jest jakiś taki cycusiowaty....właśnie kima , ale trochę mi zajęło jego uspanie, bo jak tylko go odkładałam do kołyski zacząl tak przeraźliwie kwękać- ale tak jak nigdy- z takim jakimś żalem- więc od razu wzięłam go do siebie na brzuchol i po minucie kima....aż żal mi go było odkładać....więc śpi na kanapie a ja trzymam go za rączkę żeby czul że jestem blisko
mój cycuś kochanya tak wogóle to aż ciężko uwierzyć że mój skarbuś kończy dziś już miesiąć

kici super że Kubolek tak ładnie spał i dał ci zregenerować siły..
a co do kolek u nas odpukać spokój- podawałam kilka dni sa simplex i widać poprawę, męczą go tylko te wzdęcia....może jednak powinam zrezygnować z tego nabiału jak pediatra przykazał??
Hello Mamuśki...
WSZYSTKIEGO NAJ DLA WSZYSTKICH MAMUŚ Z OKAZJI NAJPIĘKNIEJSZEGO ŚWIĘTA W ROKU :-)
Ja już dziś z rańca dostałam piękny prezent od Hani (zrobiony rękami mojej starszej córci - zaskoczona jestem bardzo, że tak pomogła siorce, bo Ona raczej z tych zazdrosnych) - to była laurka i jest tam napisane tak:
"Mamo, chcę być grzeczna. Chcę dużo urosnąć. Chcę żebyś była wesoła latem, zimą i wiosną..." sweet :-)...
Czekam jeszcze na bezzębny uśmiech,a po południu czekam na moją starszą - ciekawe co w tym roku wymyśli ....
miłego dnia, Mamuśki :-)
WSZYSTKIEGO NAJ DLA WSZYSTKICH MAMUŚ Z OKAZJI NAJPIĘKNIEJSZEGO ŚWIĘTA W ROKU :-)
Ja już dziś z rańca dostałam piękny prezent od Hani (zrobiony rękami mojej starszej córci - zaskoczona jestem bardzo, że tak pomogła siorce, bo Ona raczej z tych zazdrosnych) - to była laurka i jest tam napisane tak:
"Mamo, chcę być grzeczna. Chcę dużo urosnąć. Chcę żebyś była wesoła latem, zimą i wiosną..." sweet :-)...
Czekam jeszcze na bezzębny uśmiech,a po południu czekam na moją starszą - ciekawe co w tym roku wymyśli ....
miłego dnia, Mamuśki :-)
Kamisia, Sebie dopiero 2gi raz zdarzylo sie wstac tylko raz na jedzenie w nocy. do tej pory bylo tak, ze budzil sie ok polnocy, jadl do 1, potem spanko 3-4 godz i znowu pobudka, wiec moze to "z wiekiem" przychodz
w sumie jest kilka dni starszy od Antka

w sumie jest kilka dni starszy od Antka

reklama
witam sie i ja, chociaz zaraz uciekam... do lozka
Dziewczyny, czy tylko ja sypiam w dzien? bo tak czasami jak Was czytam to az mi glupio, ze ja spie w dzien a Wy tyle rzeczy przez ten czas robicie...
tez spie :-)