reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

za drogo by wyszla wysylka, chyba ze pryjedziesz mnie odwiedzić;-)

Może kiedyś

dziewczynki polecam wam diete dr dukn ,to diet proteinowa
ja schudlam w ciagu 3 miesiecy 10 kg i przedewszystkim nie trzeba sie glodzic

Ale dieta Dukana nie nadaje się dla wszystkich. Po pierwsze bardzo obciąża nerki i trzeba pamiętać żeby pic co najmniej 2,5 litra wody dziennie, no i nie każdy potrafi wytrzymać kilka miesięcy bez owoców

Oliwka własnie usneła więc mamusia wskoczyła na kompa.musze ja przelozyć bo usnęła odwrotnie w nogach.

dostałam dzis kwiatuszka od mojej córci,wiem dzień matki jest jutro ale Oliwka przydreptała do mnie już dziś.:-):-):-):-):-) i mnie wycałowała za wszystkie czasy :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwce juz przeszło,bylismy dzis u kontroli.

mamy jeszcze przez tydzień podawać priobiotyk.
przepisałanam nowość acidolac junior.super sprawa tabletki w formie misiów zrobione z białej czekolady.rewelacja,nawet nie wiecie jak oliwka chce je jeść.:-D:-D:-D:-D:-D
wszystkie lekatstwa dla dzieci powinny byc tak dobre,wreszcie ktoś pomyslał.

Super że Oliwka już zdrowa. A ten probiotyk to muszę sobie gdzieś zapisać bo ja to zawsze robię tak że wysypuję proszek z kapsułki na łyżeczkę i daję do zlizania

witam sie nocnie mamuski;-)
m siedzie jakis glupi film oglada a ja sie bujam na bb:-p
narazie zrobilam przerwe w czytaniu bo zaczelam przeginac:-p
do spania nie bo czytalam w dzien drzemki nie bo czytalam mody sie bawil sam bo czytalam obiad na ostatnia chwile i porzadki tez bo.. czytalam:-D:-D
masakra w jakis nałóg wpadłam
m to juz tak krzywo patrzal na mnie ze szok:-p:-D
i zakupilam sobie legginsy ciazowe na 3/4 czarne mam nadzieje ze jutro juz przyjda gosciu juz wczoraj mi pisal ze wyslal a to poleconym wiec mam nadzieje ze przyjda:sorry2:

No u mnie też tak wygląda napad czytania więc na razie jestem na odwyku. A z tym światem książki to jeszcze poczekam z tydzień żeby nie było ze wykorzystuję sytuację. A wczoraj odkryłam
CzytajTanio.pl | tania książka, Księgarnia, tanie książki, końcówki nakładów

kurcze chcialam poczytac chociaz co dzis naskrobalyscie ale co cofam strone to mi blad wywala i dupa blada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
trudno,zmoe jutro sie uda
widze tylko ze /Oliwka agnes chora.na co?zdrowka dla niej!

ja robie zrzutke z moim rodzenstwem i kupujemy naszej mamie zegarek ne reke bo jej sie pospul i bez zgeraka chdzi a przywyczjona.wiec zamaist 3 kwiatkow doatanie zegrek:-)
a co do tesciowej-to niech moj maz sie martwi,to nie moja matka:-)

Weronika pstatnio ma fobie na wszelkie owady latajcae,na muchy szczegolnie
wpada w histerie jak jakas widziz kolo siebie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

az mnie do szalu doprowadza
poza tym ostatbie 2 wieczory urzadzlaa mi pol godzinna(albo i dluzsza) histerie bez powodu wlasciwie
moze i jakis byl ale nie odgadlam
dzis na szczescie poszlo spokojnie
i wczorajszej nocy obudzila sie o 2 i wola siku,wiec ja wysadzilam i patrze ze pampers suchy:-)i spala do rana w suchym
dzis juz zasikala
ale tak mysle ze zanim pojde spac to ja wysadze na ncnik na spiaca
nie chec mi sie ale chybea trzeba zaczac,mzoe ise oduczy
bo dzis w biedronce pampersow zabraklo:szok::szok::szok::szok:
bylo tylko kilka paczek dady ale w rozmiarze 2 i tyle,nawet chusteczek nawizlzanych nie bylo
normlanie wymiotlo:szok::szok::szok:
i znow trafilam na swoja ulubiona kasjerke:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D
heheheh ja zawsze do niej z pelnym wozkiem:-):-):-):-):-)

no dora,zadnej juz nie ma widze,mwief ide luknejakis fil i spac
do jutra

Anabuba a Ty masz gdzieś u siebie Biedronę czy jeździsz bo Mińska? Z tymi pieluchami to Natali ma rację że pewnie przez tą promocję wykupili. A chusteczki były w czteropaku więc może dlatego nie dokładali już tych zwykłych na półki

MAMUŚKI, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI DNIA MATKI ;-);-);-);-);-)

Witam,

przerwali mi i nie wiem co chciałam napisać :eek::-D

Warto poczekać na nowe testy :tak:
A zpłynów to tylko pur, bo ja mam bardzo wrażliwe rece, po innych mam uczulenie :eek: no ewentualnie fairy.

maxi cosi tobi :tak: A chicco fatalnie wypadły w testach konsumenckich :no:

ooo, dobrze wiedziec :tak:

Ale cię urządził :no:

A, jeszcze wam się pochwale, że M żeby uczcić dzień matki, przejął poranne obowiązki i dostałam kawkę ze śniadankiem do wyrka :tak::-) Własnie wiezie małą do przedszkola :tak: A ja spadam się wypluskać :tak:

NO to super prezent dostałaś. Mój mi nie zdążył bo pierwsza wstałam. Za to zabrali mnie dzisiaj na zakupy i dziewczynki starają się być cały dzień grzeczne

Witam :-):-):-)
Maja wczoraj na noc gorączki dostała i zaczęła kaszleć, zaraz do lekarza idziemy i zobaczymy co dalej. Jutro w przedszkolu przedstawienie z okazji dnia mamy i chciałabym ją jednak puścić ale to zobaczymy co lekarz powie :-:)-:)-(
Dowikla fajne buciki Dominikowi kupiłaś :tak::tak::tak:

Ja również składam wszystkim mamusiom najlepsze życzenia z okazji ich święta :-):-):-)

Anakonda zdrówka dla Majeczki i żeby się nie rozłożyła przed przedstawieniem

elloo

teraz w expresie bo na 11 ide do dentysty bo mi plomba wyleciala
Potem nadrobie co napisalyscie a teraz jeszcze z mokrymi wlosami siedze:szok:
Pogoda do niczego bo pada:eek: czyzby pogoda z Polski do mnie przyszla:confused:

Skladam najlepsze zyczonka kazdej z Was z osobna i wszystkim razem.Wszystkiego najlepszego Mamusie

Powodzenia u dentysty a z pogodą to wiesz w sumie jakaś sprawiedliwość musi być ;)

dowikla na tobi to i tak nie nazbieram... te 440 + wyysłka to taki maksimum ju...:eek: no zobaczymy jak będzie to wygladało z nowymi testami.. mam nadzieje że znajde jakis bezpieczny do 500zl

aaaa
dziewczyny wkurza mnie ten mój wózek bo jest strasznie niski i źle sie nim jeździ bo taki klekot że hej:eek:
szukam jakiegos taniego- i w sumie oglądam graco- tyle że nie widzialam go na zywo i nie wiem jak opinie... miala/ma/ widziała któras może i wie coś o nim???

GRACO WÓZEK SPACEROWY MIRAGE + Solo 6M85 ORBE (1044129036) - Aukcje internetowe Allegro

Medeuska ja w sumie powinnam Ci ze wszystkich miar polecać x-landera xgo ale skoro Ty szukasz jakiejś tańszej spacerówki to niestety nie da rady bo chyba jeszcze nie ma ich na allegro a tym bardziej np używanych żeby były tańsze.

Witam:-)
Ja wpadam tylko złożyć mamusiom życzenia:-):-):-)
Samych uśmiechów i dzieciaków bez buntu dwu-, trzy, cztero-...latka;-);-);-)
Kupiłam sobie spódnicę na allegro, właśnie przyszła i chyba wywalę ją do śmieci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Natali..eeee szkoda gadać. Nie sprawdziła wymiaró i ona jest długa aż po kostki:wściekła/y:To tego szeroka i wygladam w niej jak cyganka!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kerna szkoda że zakupy się nie udały. Ja dla siebie też się ostatnio boję kupować na allegro ciuchów bo już kilka razy się nacięłam. Nie wiem jak niektórzy ludzie to wszystko mierzą. Bo z podawanych wymiarów się zgadzało a przychodziła rzecz 2 razy większa

Witam Was mamuśki w świątecznym dniu i wszystkiego najlepszego Wam życzę.
Ja zaraz robię szybki obiadek i zmykamy do mojej mamusi z kwiatkami i czekoladkami.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek
Nie pisze ostatnio bo nie chce zanudzać.
Nadal sama w domku,mój miał dziś wrócić ale niestety-jeszcze kilka dni...a kilka dni zamieni się w kilkanaście i tak dalej..
Już pomału mam tego dość
Jeszcze wczoraj się dowiedziałam,że zaraz za ogródkiem budują droge-no zyc nie umierać-po to kupiłam mieszkanie,zeby mieć troszke zieleni a tu prosze-jak pech to pech:-(

Witam ponownie :-):-)
My już po wizycie u pediatry, niestety trafiłam na tą której nie znoszę bo powszechnie jest znana z tego że tylko antybiotyki potrafi przepisywać i oczywiście Mai też walnęła, do tego eurespal. Może źle robię bo lekarzem nie jestem ale wydaje mi się że z powodu jednego wieczora z gorączka jeszcze nie czas na antybiotyk, wykupiłam go ale podawać nie mam zamiaru Spróbuję z eurespalem a jak będę widziała ze nie działa to dopiero sięgnę po summamed. A co do jutrzejszego przedstawienia w przedszkolu to po prostu będę ją obserwować dzisiaj i jutro rano i sama zadecyduję czy jest sens ją puszczać bo nie chciałabym żeby i inne dzieci pozarażała :no::no:
A teraz z kawką zasiadam i mam chwilę wytchnienia bo Maja zasnęła :-D:-D:-D

Witam. Pogoda widać się w końcu poprawia :tak: u nas słoneczko świeci ale wiaterek lekki wieje zimny niestety :sorry2: Kuba szaleje i drzwi w samochodach odczepia a raczej wyrywa :-) M nadal we Wrocku, mieli jechać do Warszawy ale nic z tego :tak: ja nie wiem codziennie ich gdzie indziej wysyłają a i tak siedzą na miejscu :sorry2: hehe pracować w wojsku :dry: ach i co ja mam Wam więcej napisać, nie mam ochoty na nic, jakaś taka bezradna jestem... :-( dziękuję za życzenia z okazji dniu mamy. Jestem matką dwa lata a to pierwsze życzenia jakie dostałam :tak: nawet nie wiece ile to dla mnie znaczy :-D ja tez mam dla Was wiersze dwa. Ale to w następnym poście :tak: miłego dnia życzę :-D i dużo dużo słońca :-) i seksu :-p:-D

Jest takie słowo, słowo jedno,
Przed którym inne słowa bledną.
Słowo, jak słońce jaśniejące,
Co wszystkie inne słowa gasi,
Słowo z muzyki i z uśmiechu,
Z zapachu kwiatów i nut ptasich.
Słowo, co nigdy nie zawodzi,
Wierne i czułe do ostatka,
Najbliższe sercu, najpiękniejsze.
Jedno, jedyne słowo - MATKA.

Mamo, czy słyszysz me wołanie?
Unosi się, aż do niebios bram.

Mamo, czy słyszysz moje łkanie?
Bo mi Cię dziś bardzo brak.

Już mnie nigdy nie przytulisz
i w zmartwieniu nie utulisz
Nie obdarzysz mnie uśmiechem
bo jesteś już tylko moim echem ...

Na Twym grobie złożę
bukiet polnych kwiatów,
W nim moją całą miłość do Ciebie
i me podziękowanie!

i ja sie witam ponownie.moje dziec poszly spac a ja z kawka na bb.
pogoda sie popsula,zimno i do tego kropi.no poprostu jak tak dalej bedzie to czlowiek w depresje wpadnie:wściekła/y:.czekam na M z obiadem,bo dwa razy mi sie nie chce smarzyc.

ania-to co jest lali że tak płacze?

anaconda-ja tak jak ty, na razie bym nie podala antybiotyku.
lekarze mają niektuży w d.... najlepiej walnac antyboityk.

beatka-kochana kiedy parapetowke robisz?
moge wpasc?:-);-)

Fajny ten wozek:tak::tak::tak:Ja kiedys mialam podobny dla Dominika:tak::tak:
No ale ma tez swoje wady np.zero amortyzacji i siedzisko w pozycji rozlozonej do spania jest chyba krotkie

Ja z takich lekkich spacerowek polecalabym Tobie
CHICCO MULTIWAY COMPLETE +FOLIA+PAŁĄK+OCIEPLACZ (1037973251) - Aukcje internetowe Allegro

Jane Energy terenowa spacerowka dla aktywnych!bdb (1052184608) - Aukcje internetowe Allegro

Wózek INGLESINA TRIP + gratisy (1051189135) - Aukcje internetowe Allegro

Ten jane to jest mistrzostwo swiata:tak::tak::tak::tak:

Dziewczynki wlasnie jedza sniadanie -chleb kukurydziany z szynka z kurczaka i trwa to juz okolo 15 minut:szok::szok::szok:

Depiluje sobie nogi i wlasnie mi sie przypomniala nazwa tych fotelikow co sa fajne ROMER-o z takimi dwoma kreseczkami do gory

generalnie to ja nie potrzebuje lekkiego... bo ja wjezdzam tylko na latke- do góry go nie wnosze- nigdzie nie bede go nosic, wiec nie musi byc lekki:-D najlepiej jakby wlasnie nie byl- bo jak ma byc takim klekotem niestabilnym jak ten co mam to juz wole ten- prynajmmniej łądnie wygląda:rofl:

Medea moja sasiadka ma identyczny wózek ten z graco za 249zł i wychowała w nim dwójke chłopaków i była z niego zadowolona, jest wysoki bo jej to odp gdyz ona i maz naleza do 180cm wiec napewno za niski nie bedzie dla ciebie , jedyny minus to ze ten wózek jest strasznie sztywny takze o zadnym kołysaniu nie ma mowy jedynie jazda w tył i przód przez próg ona tak robiła:-D:-D:-D:-Djak dziecko płakało:tak::tak::tak:
Na samym poczatku własnie wkładała do niego maxi cosi bo tam jakos pasuje:tak::tak::tak: mimo iz nie był z firmy grako:tak::tak::tak:
haha co osoba to inna opinia:-D

Ja już odebrałam helenkę z przedszkola :tak: No i dostałam piekne kwiatki na dzień matki zrobione w przedszkolu :tak::-):-):-)

Dwilka, konicznie daj znac po lekarzu :tak:

Moje dziewczyny mają zaropiałe oczy :no::no: narazie lecze je ym cmam w domu, ale chyba bez lekarza sie nie obejdzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Madea, jak nie chcesz kolejnego klamota to nie kupoj graco :no: ani chicco :no: ja bym sie mimi wszytsko zdecydowała, na uzywany :tak: wiem ze ma sz uraz :sorry: ale jak zanjdziesz sprzedawce co odpiwie na wszytskie pyatnia i zrobi ci zdjęcia wszytskiego co chcesz to chyba mzna zaryzykować :tak: no i umówić sie na ewntualny zwrot :tak: A ja zaraz poszlję i ci czegos poszukam dla przykładu :-p

Co ci mogę polecic:
QUINNY technology!!! marka za małą kasę!!! (1052995235) - Aukcje internetowe Allegro

quinny, to poprostu marka, nawet uzywany bezie swietny

Wózek MAMAS & PAPAS + GONDOLA. (1040812503) - Aukcje internetowe Allegro

mam wózek tej firmy i jestem zadowolona, a nad tym tez sie kiedys zastanawialam :) tylko akurt nie trafila sie zdana okazja

WÓZEK BEBE CONFORT, OKAZJA !!! (1055161825) - Aukcje internetowe Allegro

bebe conforta podobnego mam aktualnie, kupiłam uzywany, narazie sie sprawdza :)

WOZEK SPACEROWY MAXI TAXI Z MOZLIWOSCIA SPANIA (1038474768) - Aukcje internetowe Allegro a to maxi coi wiec tez chwalic nie rzeba
eh... ewentualnie ten quinny mi sie podoba pierwszy... reszta :no: ale.. używka to naprawde nie dla mnie... juz ni ekupie nigdy takiej rzeczy używanej... poza tym woolałabym nowy na gwarancji, bo to nie jest na miesiac, dqwa czy pól roku.... jak nie znajde lepszego to sie bede meczyc z tymm klekotem;-)

Medeuska ja w sumie powinnam Ci ze wszystkich miar polecać x-landera xgo ale skoro Ty szukasz jakiejś tańszej spacerówki to niestety nie da rady bo chyba jeszcze nie ma ich na allegro a tym bardziej np używanych żeby były tańsze. Wstrzymaj się do lipca to będę Ci mogła mój sprzedać bo już będę go mieć na własność
to jest ta poarasolka tak?
Ty masz chyba czerwony czy różowy? więc raczej dziewczęcy:p

Witam kochane :happy2:
wszystkiego najlepszego kochane mamuśki w dniu naszego święta :happy2:
czytam was troszkę zbieram się żeby napisać coś i zawsze coś mnie odciągnie :zawstydzona/y:choroby ciąg dalszy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:już mam dość w aptece zostawiłam majątek :-(
zdrówka dla naszych wszystkich chorowitek życzę :tak::tak::tak:
MH na ropiejące oczka proponuje ci robić okłady z herbaty mojej Julce omaga często jej tez oczka rano przemywam herbatą bo nie może ich normalnie otworzyć ale u niej to alergiczne a u dziewczyn?????
Dowiklus oj i twoje bidulki rozkłada :-:)-:)-(zdrówka zdrówka i obyś plany na udany dzień mamy zrealizowała:tak:a buciki Dominika świetne :tak:a cena boska :tak::tak::tak:
Anaconda niezła pani doktor najlepiej od razu antybiotyk :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zdrówka dla Majeczki :tak:
Anabubka no jak chłop rano niecnie wykorzystanie zaproponował to jak tu mu odmówić :-pile u was zielona szkoła kosztuje????????u nas była propozycja wyjazdu na zielona szkołę ale tydzień 570 zł i rodzice zadecydowali że nie bo drogo trochę :sorry2:
Iwcik a gdzie fotki nowego stołu i krzeseł ???????
Anka a co to Laluni ona zawsze taka roześmiana ???oby jej żadne choróbsko nie brało :no:
kOKUSIA to ty taki maniak czytania jak ja jesteś :tak::tak::tak::tak:no to więcej nas tu jest bo i Natalineczka i Joasia i Dowiklusia iMadziula i Meduska i Lunka no zaczytane mamuśki z nas :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Lunka Pietruszka paczkę wysłał dziś :tak:a twój były pracodawca to :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Lidka ale milusio kwitek czekoladki :tak::tak::tak:
Beatka to kiedy wy się w końcu przeprowadzicie ??współczuję żoną mundurowych :-(
Justyś dziękujemy robaczku za życzenia i widze dalej po cichutku nas naprawiasz :tak::tak: oj kochany ty nasz mały żuczku :-*
Medea co do wózeczka to quenny to zawsze dobry wybór :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: bebe confort ma moja sąsiadka i zimą narzekała że mało miejsca w spacerówce ma dziecko :confused: chicco odradzają niby tak samo jak graco a moja koleżanka ma i jest zadowolona :confused: mi się ten podoba super SPACERÓWKA KNORR - WYSYŁKA 0 ZŁ okazja (1045497433) - Aukcje internetowe Allegro tzn ma szerokie siedzisko przekładaną rączkę duże koła na zimę wiatry itp idealny :tak: albo ten jest fajny ABC DESING - śliczny,zadbany POLECAM !!! (1052769475) - Aukcje internetowe Allegro tym bardziej jeżeli nie zależy ci na tym by był lekki :tak:
a teraz w skrócie co u nas ..Pietruszka zaczął leczenie zębów pani doktor mu podpasowała :tak: następna wizyta 2 czerwca potem na 11 czerwca do chirurga szczękowego na usunięcie dwóch 4 i dalej leczenie :tak::tak:a jak jemu zacznie się w lipcu urlop to i ja zacznę chodzić do tej dentystki :tak::tak::tak::tak::tak:bo wtedy ma kto z dziećmi zostać :tak::tak:
Antonio przez 2 dni miał mega biegunkę ale juz ok :tak:dietkę nadal trzymamy i biegunki brak tylko jeszcze ma okropny ktar:cool2: Adam w szkole ok Julia też :tak::tak:zamówiliśmy Julce wczoraj plecak do szkoły bo okazyjna cen jak za tą firmę i taki zestaw a zawsze to mniej wydatków potem tym bardziej że 2 do szkoły wyszykować z podręcznikami to lekką ręką ponad 1000 zł :eek: a więc plecak i piórnik i worek już mamy dla Julki o taki *S*BRATZ plecak+piórnik+ worek + 6 X GRATIS (1038127455) - Aukcje internetowe Allegro :happy2:
no to tak skrótowo o nas :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Madea, a ile masz kasy do wydania :confused: :-D A x go to model który wycofali ze sprzedazy, jakies 2 lata temu :tak: jak rozglądałam sie za wózkiem dla Heleny to dodawali go gratis do kompletu x landra 3w1 :tak:

reklama
super zestawik malinka:-) julka pójdzie dumna do szkoły:-D

haha MH nie dużo.. jakies 300zl....:eek: sprzedam tego gruchota pewnie za 200 i 10 dołoże.. wiecej nie dam rady bo jeszcze ten zasrany fotelik...:eek:

a x-go widziałam ze jest model 2010;-)

Do góry