reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

w Dniu naszego święta w imieniu naszych maluchów składam gorące życzenia i mnóstwo buziaczków :)
Powinnam to wstawić na wątek KARMIENIE PIERSIĄ, ale nie moglam się powstrzymać, wszystkiego naj, naj, naj, doszło mi nowe święto hura!!!!!
Zobacz załącznik 249908
CLEO SPÓŹNIONE ŻYCZENIA DLA iGORKA :-)
WSZYSTKIM MAMUSIOM ŻYCZĘ DUŻO RADOŚCI W ODKRYWANIU KOLEJNYCH UROKÓW MACIERZYŃSTWA:-D
A TAK DLA WYLUZOWANIA TO PAMIĘTAJCIE , ŻE ISTNIEJĄ "NIEGRZECZNE MAMUŚKI"- CZĘSTO CZYTAM I JUŻ MI LEPIEJ:-)
Dziunka , Etna czy moze byc jutro spotkanko? Wypadło mi coś w piatek:zawstydzona/y:
A ja mialam zalatwiony samochod na piatek, pech :-(
musze pogadac z mezem ale on bedzie w domu nad ranem i nie wiem co z samochodem, rano dam znac. daj mi na priva nr telefonu to jak cos to sie bedziemy dogadywać, a dziunka będziesz jutro?????????? bo jak nie to moze inny dzien wybierzemy
pytanie do dziewczyn które chodza z dziećmi na lekcje pływania

może mi któraś powiedzieć jak mniej więej wyglądają te lekcje, co te nauczycielki uczą,
na czy to wogóle polega, czyli że idziecie na basen z dzieckiem i co dalej ?ile jest osób w grupie cy to idywidualne lekcje??
i czego tam uczą bo zastanawiam się cy jest sens iść na takie nauki czy samemu lepiej uczć

my po basenie dzisiaj w sobote znowu bo odrabiamy zalegle.
Kamcia powiem ci tak, że ja po tyz zajeciach jestem bardziej odważna. W życiu bym malego nie zanuzyla pod wode, a dzisiaj jeszcze nie dosc ze w pionie to jeszcze z poslizgiem. Zajecia sa z trenerka a nas garstka moze 6/7 osob tzn rodzic i dziecko. Zabawki, piosenki, konewka, chlapanie, pluskanie oczek, plywanie na brzuszku, plecach, odpychanie sie nozkami, rączkami. ja polecam ci chociaz jeden kurs przejsc a potem to moze juz sama

IGORKU O tOBIE TEZ NIE ZAPOMNIAŁA, ALE WCZORAJ TU NIE ZAGLADAŁAM WIĘC DZISIAJ SIĘ POPRAWIAM
Dużo zdrówka, szczęścia, usmiechu na twarzy i samych radosnych dni
od e-ciotki i Pawełka
już z Ciebie prawdziwy mężczyzna 7mc i jeden dzień to niezly wynik
pencil.png

reklama
Ale mialam Dzien Matki... najpierw z Aska po szpitalach...doslownie...przychodnia, potem szpital,bieganie od budynku do budynku, bo w tym dermatologia, w tamtym historia choroby, znow dermatologia, laboratorium, dermatologia, kawiarnia (bo cos czlowiek zjesc musial), dermatologia i do domu...A to wszystko dzielil duzy parking samochodowy i z 20 schodow wiec jak mloda chora bedzie to sie nie zdziwie...a do tego chusta w domu!! i ponad 9kg dziecko na reku :| masakra :|
Potem mama, potem tesciowa (ktora pretensje mi robila ze mysle o powrocie do pracy) i potem z chrzesniakiem A na pogotowie bo na straszne bole glowy cierpial i wymiotowal... oczywiscie nawet go nie zbadali... bo za malo objawow :| mowie Wam ciezko.

Za to Julia dala mi piekny bukiet z bzow i nagrala slodka wiadomosc na poczcie glosowej :) Kochana moja :)

Ja jutro nie, dzieci znajomych pilnuje.

Jezeli chodzi o zajecia to tak jak pisze Etna:tak: Etna a jaka macie "trenerkę"? U nas taka młodziutka , chudziutka w ciemnych włosach:-D ja decyduje sie na kolejny kurs - tam juz nie robimy tego samego. Cały czas do przodu:-D

etna a powiedz mi jeszcze jak wygldało to zanurzenie?? czy dziecie się nie ksztuszą tą wodą??
Kamcia u mnie w grupie jest okolo 8 dzieciaczkow + rodzic. Na powitanie spiewmy i pluskamy maluchy. Potem jest nurkowanie, plywanie na brzszku, pleckach, plywanie w kolku, zjezdzanie na mini zjezdzalni do wody, i tp. Madelen nie przepada za tym nurkowaniem, oststnio zaczelami plakac jak tylko zobaczyla instruktoa (biedulka), ale na szczescie jej przeszlo. W ten poniedzialek mamy ostatnia lekcje, jezeli mala nadal bedzie mi plakac to zrezygnujemy, a jezeli bedzie sie jej pododbalo to zapisze ja na koleny kurs. Chcialabym zeby do wakacji byla juz dobrze oswojona z woda. Mysle ze warto isc chociaz na pierwszy kurs, zeby dowiedziec sie jak poprawnie dziecko w wodzie trzymac itp.

Jezeli chodzi o zajecia to tak jak pisze Etna:tak: Etna a jaka macie "trenerkę"? U nas taka młodziutka , chudziutka w ciemnych włosach:-D ja decyduje sie na kolejny kurs - tam juz nie robimy tego samego. Cały czas do przodu:-D

ta sama mloda chuda, w ciemnych wlosach i zawsze usmiechnieta
A co myslicie o sobocie??? ja o 8.30 jestem na basenie?
a w ten piatek to caly dzien jestes zajeta? przeciez nie bedziemy nie wiadomo ile czasu sie spotykac :)))) moze gdzies nas wcisniesz w grafik i umowimy sie w MC na te frytki

etna a powiedz mi jeszcze jak wygldało to zanurzenie?? czy dziecie się nie ksztuszą tą wodą??

no co ty, gdyby sie krztusilo to ja bym tam umarla ze strachu :szok:
dziecko ma jeszcze odruchy z czasow "brzuszkowych" i umie nabrac powietrza w czasie nurkowania
dlatego chodzimy na basen zeby te odruchy u naszych pociech nie zanikly tylko je pielegnujemy. Nurkowanie na pierwszych zajeciach to lekka przesada, po prostu stopniowe oswajanie z woda, poprzez chlapanie na twarz, konewka odgrywa tu kluczowa role moim skromnym zdaniem. Zanim maluch zanurkuje najpierw jest przez instruktorke polewany woda i wedy ja z nim pod wode i wyskakuje usmiechniety. Dodam KINGULA ze u nas takie nie zadowolenie z nurkowania bylo po chorobie, ale instruktorka kazala nam w domu przy kapaniu polewac malego woda stopniowo zeby sie oswoil na nowo i teraz jak sie kapie to konewka musi byc blisko i on pod woda prawie cala kapiel. Tylko nabiera powietrza jak widzi konewke i czeka az go polejemy nasz maly urwisek

reklama
Do góry