reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
My już po przedstawieniu, było bardzo fajnie a co dla mnie najprzyjemniejsze to pani cały czas chwaliła Maję. Mówi że jest jedną z najlepszych dzieci w grupie, jak jej wczoraj nie było w przedszkolu to pani się martwiła ze całe przedstawienie szlak trafi bo ponoć Maja to wszystko ciągnęła i przy niej inne dzieciaki zaczynały dopiero śpiewać, oj jak miło słuchać gdy tak moje dziecko chwalono :tak::tak::tak:
Jak tylko zgram fotki to się pochwalę a teraz tylko wkleję mój portret i mojego Jacka w wykonaniu Mai :-D:-D:-D
no piękna z Was para:-D:-D Gratuluję córci:tak::tak:

kerna-jak tam michałek z siusianiem do nocniczka?
nawet dobrze. Udało nam siędwa razy nawet kupsztala walnać do nonia. Ale i tak obsikuje się jak zapokmnę go posadzic. Mimo to, nie jest źle i nawet mały czasem sam weźmie nocnik, położy na środku pokoju i wołą "mama situ":-D:tak: Ale czasem chyba tylko dla zwrócenia uwagi;-)

No to jestem i ja
Byla znajoma i troszke posiedziala:tak::tak:Pozniej mlode poszly spac a ja gotowalam Im obiadek i sprzatalam caly ten syf,a bylo co sprzatac hehe;-):-)
Dziewczynki sa jakby lepsze i mam nadzieje ze nie zapesze,bo mam juz dosyc tego ciaglego marudzenia:no:

KERNUS
:szok::szok::szok:No rzeczywiscie niezly wynik Tobie wyszedl:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D

IWCIK
Wspolczuje wydatku:no:Mam nadzieje ze uda sie zalatwic taniej

LIDUS
No prosze jakiego masz dzielnego synka:tak::tak::tak:A jak tam po szczepieniu:confused:Ile maluszki waza:confused:

ANACONDZIA
Nie no,portret pierwsza klasa:tak::tak::tak:
Moj Dominik dal mi wczoraj rysunek dialbla i powiedzial ze to jestem ja:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-Dno pięknie:-D:-D:-D

No tak mąż juz obdzwonił po ludziach za czesciami i poprawił mi humor bo byc moze nie bedzie takiej potrzeby całosci wymieniac , moze uda sie kupic z czesci sama taka czesc z tej czesci całej , wiem troche skomplikowane :-D:-D:-D ale tam jest takie cos co wyglada jak mały silnik z kółkiem z ramiaczkami ,i dobrzeby było gdyby mozna było dokupic tylko te kółko bez tego silniczka (bo to u mnie działa), wiec tylko przekrecic kółeczko a to jest tylko koszt wtedy od 250 do 400zł wiec to lepsze niz 1200zł:tak::tak::tak::tak:a ze mężą mam mechanika wiec za robocizne tez nie musiałabym płacić :-):-):-)wkoncu tiry umie naprawiac tomoje audi chyba tez:-D:-D:-D
ja mam jakieś kółeczka w garażu to mogę poszperać:-D:-D:-D ale tak serio to super, że zaoszczędzicie, bo sama wiem jak to z naprawami jest no i oczywiście spece mechanicy to udusiłabym gadów:sorry2:

Kerna szkoda że nie powiedziałaś że szukasz sukieneczek dl małej bo mam ich mnóstwo po moich łobuzicach
zawsze mozesz mi fotki z cenami wysłać na majla:tak:;-)może cos mi sięspodoba:cool2:

Dzięki dziewczyny za kciuki. W sumie to nie dowiedziałam się nic nowego a jutro jadę znowu bo nie zgodziłam się na zostanie na oddziale i muszę zawieźć nowe skierowanie żeby umówić się na termin badań które wiążą się z moim dwudniowym pobytem na oddziale. Z tego co się dowiedziałam dzisiaj to niestety z tym okiem mi już nie poradzą bo została tam blizna ale chcą się dowiedzieć z czego mi się to stało żeby przypadkiem coś takiego nie przytrafiło mi się też w tym drugim bo wtedy będę ślepa jak kret.

Do tego wrócilismy do domu a teściu znowu pijany. Wykorzystał naszą nieobecność i po flaszkę pojechał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Teraz Marcin się martwi bo w sumie już mu zaczął wprowadzać leki na padaczkę a przy tym przecież nie wolno alkoholu i teraz musi go pilnować żeby jakby co to zdążyć wezwać karetkę
jej..ale masz z oczami faktycznie katastrofe...A teść...brak słow:dry:

Witam z ranca
Ale tu rzeczywiscie pustki:szok::szok::szok:Mlode mi wstaly po 8 ale na szczescie nie placza na razie:tak::tak::tak:Widac ze juz ladnie wyzdrowialy,wiec dzisija ostatni dzien dietki a pozniej pomalu do przodu:tak::tak::tak::tak:
Niedlugo zadzwonie po wyniki i oby byly ok:tak::tak::tak:
Pogoda super bo jest bardzo cieplo i na razie swieci caly czas sloneczko:tak::tak::tak:

JUSTA
Kochana,to ja nawet nie wiedzialam ze Ty masz takie problemy z oczami:-:)no:

MH
Daj znac po lekarzu:tak:

Ja chyba tez znowu pjade do lekarza bo Wiktoria ma jakies dziwne plamy na dloniach od wewnetrznej strony i na stopach i widze ze Jej tego przybywa:no:Napewno nie jest to wina zadnego leku bo na dloniach zaczelo Jej to wychodzic juz w srode po wizycie u lekarza z tym ze na poczatku myslalam ze to jest od pisakow
ooo znowu coś:confused: Michał ma pełno krostek na rękach i na początku lekarz mówił, że taki jego urok, bo na uczuleniowe nie wyglada. A teraz widzę, że rozsiewa mu sięteż na nogi. Całe ręce, nogi, pol;iczki...wszędzie miliony krostek:sorry2::sorry2::sorry2:no i co z tym robic:confused::confused::confused:nie chce mieć takiego zapryszczonego dziecka:dry:

Ja cały czas karmię piersią :-D więc stoi w barku :-D

Dowikla, moja ostatnio miała plamy na stopach... okazało si że podeszwa kaloszy farbuje :sorry2::-D Ale jak wykluczyłas pisaki to warto pokazać lekarzowi :tak:

My juz po lekarzu :tak: zafegmione moje dzieci :eek: zostawiłam w aptece kolejną kase :eek: no ale wszystko mi sie pokończyło :dry: Lekarka przepisała mi nasiwin soft, ma beznadziejne dozowanie :no: tak na prwdę to nie wiesz cz psiuknęło czy nie :eek:
no to fakt..no i zdrówka:tak:
Wlasnie dzwonila moja siora Patyczak i z Jej ciaza jest wszystko ok:tak::tak::tak:Nie chcialam Wam nic wczesniej pisac zeby nie zapeszac bo na ostatniej wizycie( dwa tyg temu) lekarka widziala tylko czterotygodniowy pecherzyk a dzisiaj dzidzius ma 8 tygodni i dwa z dni z usg:tak::tak::tak:I wszystko jest super:tak::tak::tak::tak:
No to za 30 tyg zostane znowu ciocia:tak::tak::tak:
jeeeej gratulacje:tak::tak::tak:
Malinuś:szok::szok::szok::szok: szok:szok::szok::szok:co za ludzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja rogladam sięza jakimś skłądanym łóżeczkiem dal małego. Bo pewnie nie będę kupować drugiego łóżeczka żeby zaraz go sprzedawać. Tylko kupię juz większe łóżko i mam nadzieję, że mały zgodzi sięw nim spać.
Łaziłam po meblowyuch ale ceny są przerażajace..póki co najtaniej na allegroale czy ja wiem....ŁÓŻKO DZIECIĘCE ,,KUBUŚ AUTKO '' (1041064349) - Aukcje internetowe Allegro jak wam się widzi...tylko, że na tym jest pokazany rozłożony i nie wiem czy to czasem nie są jakieś metalowe zawiasy czy cuś ŁÓŻKO DZIECIĘCE ,,KACPEREK KWIATEK '' (1054063978) - Aukcje internetowe Allegro
Co jeszcze u nas....
więc mój brat kupił małemu rower taki 2-5lat:tak: Tak o po prostu bez okazji:szok::tak:No i wybulił 250zł:szok:Mnie by długo nie było stać:dry:Do tego bratowa co chwilemu coś funduje, że aż mi już głupio:sorry2::sorry2:
Moim rodzicom się odmieniło i doszli do wniosku, że na rocznicę ślubu zakupią nam okap kuchenny i mam sobie wybrać a oni zabulą:szok::szok::szok::tak::tak::tak:
A żeby było mało to Mima ma dwie górne czwórki:-D:-D:-D:tak::tak::tak:
A żeby więcej niusów było to.......M oświadczył wczoraj że jedzie do W-wy do pracy:wściekła/y::-( no i jednak zostane sama:sorry2:jakos sięnastrajam...wieczorami jestem tak padniea, że tylko czekam aż M wróci i weźmie tą małą cholere zabawi a tu od rana do nocy sama z rwą kulszową..hahaha ale bedzie zabawnie:sorry2:

Ostatnia edycja:
Dowikluś Patyczak to mama Adasia tak ?????gratulacje :tak::tak::tak::tak::tak:
Iwcik nóżki jak igiełki :-D:-D:-D:-Dtego ci zyczę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Natalineczka bo ty jesteś jak mawia mój synuś "kompaktowa " i dla tego leginsy pasuja jak ulał :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MH twoja Helenka to samochodziarz pełna gębą :-D:-D:-D:-D:-D:-Dale lego super :tak::tak::tak::tak: a my licytujemy ten wózio super SPACERÓWKA KNORR - WYSYŁKA 0 ZŁ okazja (1045497433) - Aukcje internetowe Allegro tylko proszę mi ceny nie podbijać :-D:-D:-D:-D jest masywny ale biorąc od uwagę tereny po których się poruszamy pasuje mi bardzo :tak::tak::tak::tak: bardzo bardzo podoba mi się ten cena ok tylko nie wiem czy ma przekładaną rączkę MH ty jesteś wózkowy spec pomożesz ???;-) PEG PEREGO AT4 !!! okazja! (1047513797) - Aukcje internetowe Allegro
zupkę nastawiłam zakupy zrobione Antonio uśpiony teraz mobilizuję się do sprzątania i prasowania ale tak mi się nie chce że:eek::eek::eek::eek::eek:
kompaktowa:-D:-D:-D
a ten drugi wozio fajniusi :tak::tak:
ale watpie zeby tam przekladana raczka byla z mechanizmu widac;-)

Kernuś wspolczuje braku m
fajne te łózeczka ja mldemu tez musze jakies kupic ale chyba nie takie rozkladane :no:
bo nie bedzie mi sie chcialo go skladac i rozkladac:-p:-p
len jak ta lala:-D:-D

moj m w pon wyjezdza a na mnie czekaja pierogi:sorry2:
ziemniaki sie gotuja i jeszcze kg sera do zmielenia zostalo:sorry2:
poczeka ten ser na m i tak ziemniaki musza ostygnac:-p
kuchnia juz posprzatana jeszcze pokoj bo moj maly churagan dzis przez niego przeszedl :sorry2:
i przedpokoj i zamiesc i podloge zmyc:dry:
i ino legne i nic wiecej nie robie:no::no:
tzn zastanawiam sie co powiedzic m o tych legginsach:-p
bo on nie wie ze ja sobie zamowilam:no:
myslalam ze powiem mu ze w miescie kupilam ale w miescie nie bylam:no:
i co:confused::confused::-D:-D

wczoraj zakupilam

O kurcze kerna nie za fajnie zebys sama zostala teraz :no::no::no:szkoda ze ja do Krosna mam troche drogi bo bysmy razem spacerowały :-):-):-)

No i fajną masz bratowa przynajmniej dziecko sie cieszy a ty nie musiasz sie juz martwic skąd bys miała wziąść na rowerek no i super prezent na rocznice przynajmniej jedna rzecz a konkretna:tak::tak::tak::tak:

A co do mechaników to wiem cos o tym ale ja sie ciesze ze mam zdolnego chłopa bo nie tylko osobówki dobrze naprawia ale i firmowe tiry i tylko oszczedzaja na nim bo jakby kazdy kierowca tira z kazda głupota zjezdzał do serwisu to wydatek dla firmy najmniej 500zł a mój robi i sie cieszą :tak::tak::tak: chociaz tez cos do wyplaty dorzuca no i za czesci oczywiscie firma płaci :tak::tak::tak:

A ja czekam na kuriera własnie dzwonił ze zaraz bedzie wkoncu bede miec moje skrzynki drewniane przed domkiem bo kwiatki juz kwitna w donniczkach a mialy w skrzynkach kwitnąć :-D:-D:-D i kurcze spóznie sie do lekarza bo byłam zapisana na 13 ale całe szczescie przyjmuje do 15:tak::tak::tak:

Iwcik do lekarza na 13:confused: a wiesz któa już jest??:-D:-D:-D:-D
Mój M może nie fachura ale sporo sam sobie potrafi zrobić i na szczęście:-)
Ja sobie nie wyobrażam samej w domu teraz.no serio.......
Natalineczka leń jesteś a pierogi chce Ci sie kleić:-D:-D:-Dcoś tu ściemniasz:-p;-)

Kerna fajne te łóżeczka :tak::tak: ale widzę, e przez tyle lat wile sie niezmieniło miałam podobne jako dzicko :tak::-D po prostu dobre patenty sie nie starzeja :-)

Anaconda, ja jestem fanką lego :-D polecam każdemu :tak:

Dowikluś Patyczak to mama Adasia tak ?????gratulacje :tak::tak::tak::tak::tak:
Iwcik nóżki jak igiełki :-D:-D:-D:-Dtego ci zyczę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Natalineczka bo ty jesteś jak mawia mój synuś "kompaktowa " i dla tego leginsy pasuja jak ulał :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MH twoja Helenka to samochodziarz pełna gębą :-D:-D:-D:-D:-D:-Dale lego super :tak::tak::tak::tak: a my licytujemy ten wózio super SPACERÓWKA KNORR - WYSYŁKA 0 ZŁ okazja (1045497433) - Aukcje internetowe Allegro tylko proszę mi ceny nie podbijać :-D:-D:-D:-D jest masywny ale biorąc od uwagę tereny po których się poruszamy pasuje mi bardzo :tak::tak::tak::tak: bardzo bardzo podoba mi się ten cena ok tylko nie wiem czy ma przekładaną rączkę MH ty jesteś wózkowy spec pomożesz ???;-) PEG PEREGO AT4 !!! okazja! (1047513797) - Aukcje internetowe Allegro
zupkę nastawiłam zakupy zrobione Antonio uśpiony teraz mobilizuję się do sprzątania i prasowania ale tak mi się nie chce że:eek::eek::eek::eek::eek:

Malina, ten pierwszy mi się podoba :tak::tak: ma wszystko co trzeba :tak: A te at4 fajny, tylko, że strasznie zdzelowan, pene już przejechał swoje :sorry: a sprzedajac nie razył napisać, że brakuje kosza na zakupy :no: no i przekładanej raczki brak, aczkolwiek ma budę tak zaciaganą, ze można przeyć :tak:

Witam.
ŻYJĘ ;-):-):-)
Jutro 4 zaliczenia i egzamin z angielskiego pisemny i ustny.
Wieczorkiem przeprowadzka konika do innej stajni.
Trzymajcie kciuki,oby wszystko poszło z planem.:tak:;-):-):-)
Ps.Klacz moja jak się okazało z badań jest skrajnie niedożywiona,bo ma zaburzenia wchłanialności składników odżywczych.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a wszystkiemu winny stres i jeszcze kilka drobiazgów.
Z Orinką już nieco lepiej.
Całe leczenie ma kosztować ok.2000 zł.
Kurczę to połowa nowego konia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Uciekam z młodym na SI
całusy dla wszystkich

Oj As dobrze że jesteś już cie tu dziś wywołałam :-) a koń kurcze nie ciekawie :no:
MH właśnie ten ierwszy licytujemy bo spełnia wszystkie moje wymagania i nie jest dobity :tak::tak:
Natalineczka ja nie mam szans cichaczem coś zamówić na allegro :-D:-D:-Dbo konto ma mój Pietruszka i zaraz by wiedział a swojego nie zakładam bo i po co :-D:-D:-D:-Dzresztą u nas to najczęściej Pietrucha namawia mnie na zakup czegoś bo ja to zawsze myślę o potrzebach wszystkich a o sobie tak jakoś zapominam :confused:ale mam swój ukochany lumpek w którym ostatnio zakupiłam sobie nówki sztuki jeansy akuratne na moje gabaryty firmy lee za całe 30 zł :tak:Julce 5 bluzek na długi rękaw też nówek z metkami firmy h&m po 5 zł za sztukę i Antoniemu jeansy lee nic nie zniszczone takie na za 6 m-cy ale super takie męskie z paskiem za całe 2 zł i 4 bluzeczki na krótki rękaw 2 jakieś bez firmówki nowiutkie z metkami jedna w paseczki brązowo zielono beżowa polo druga w biało czerwone paseczki (patriotyczna :-D) z autkiem za 2 koszulki 4 zł i 2 z małpkami firmy h&m za 3 zł sztuka :tak:i Adamowi taką samą polówkę jak Antoniemu zielono brązowo bezową za 4 zł i bluzę z kpturem reswrwerd granatowo beżową za całe 5 zł a żeby nie było że o chłopa nie dbam to kupiłam mu koszulę letnią za 1 zł a nóweczka :-D:-D:-D więc ja mam swój ulubiony sklep :-D:-D:-D:-D
Iwcik na 13 powiadasz do lekarza masz /miałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja zdążyłam sprzatnąć kuchnię zabrałam się za łazienkę ale Toni wstał więc mam chwilę przerwy i zaraz dlej sprzątam póki resztki weny zostało we mnie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
MH świetne są :tak::tak::tak::tak::tak::tak:jak z tamtym co licytujemy nie wyjdzie to jest alternatywa :tak::tak::tak::tak::tak: może Meduska skorzysta jak ma zamiar wydac do 300 zł to jak najbardziej te spełniaja wymagania :tak::tak::tak::tak:i jak dla mnie to wózki które maja wszystko co trzeba dla dziecka i mamy mały lekki to tak na szybkie wypdy lub do komunikacji miejskiej a duże porządne na codzień spacery no i na naszą aure :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Antocha dostał jakiejś głupawy chodzi po domu i się śmieje :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry