reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Niepotrzebne buble ........

U nas wanienka i stelaż sprawdziły się na 100%. Nie mamy wanny tylko prysznic, więc odpada. A łazienka mała a jednak stelaż się mieści, choć prawie się już nie ma gdzie ruszyć. A inaczej musiałabym kąpać na podłodze- chyba by mi kręgosłup wysiadł. Podgrzewacz też przydatny, choć głównie karmię piersią.

U nas mało sprawdziła się mata. Mała nie specjalnie się nią interesuje.

reklama
ciekawy wątek, dlaczego wcześniej go nie dostrzegłam :)

u mnie bublem okazała się mata edukacyjna niestety...
Emilka woli na miękkich kocykach ćwiczyć przekręty, rozkładam więc koce i zabawki na podłodze a ona szaleje,

przebojem naszej Małej jest za to bujaczek fisher price grający melodyjkę i wibrujący, uwielbia na nim siedzieć
karuzelka też się jej podoba, lubi melodyjkę, i lubi się też bawić pluszkami z karuzelki na kocyku

z przewijakiem najprościej jak się da - mamy nakładany na łóżeczko, to oszczędność miejsca w małym pokoiku

po wyjęciu olbrzymiej qpy stwierdzam jednak, że hiciorem jest pampers!!! dzieki ci pampersie bo nie wiem co by bylo...:-D

U Nas nie sprawdził się sterylizator (szybciej sterylizowałam zaparzając butelki wodą z czajnika na 5 min) i podgrzewacz nie zdał egzaminu (chyba użyłam go z 2 x)
Nie wspomnę o tuzinie smoczków :p

Nasze buble to butla z łyżeczką - użyta może ze 2 razy w sumie oraz smoczki (choc teraz powoli zaczyna je brać do buzi, ale jako gryzaki do ząbków). I kaftaniki - wszyscy mówili, że to świetny ciuch, bo się raz dwa zakłada, a my nie nosimy. Body, koszulki - owszem, byle przez głowę ;-) I rajstopy! Na rajstopy Misia ma chyba alergię! Wystarczy, że zacznę zakładać, a ktoś mi z drugiej strony zaczyna mordować dziecko! ;-)
Natomiast maty mamy dwie - jedna z zabawkami, druga po prostu do leżenia i je ubóstwiamy! Sterylizator i podgrzewacz też są w użyciu - ten pierwszy co kilka dni, ten drugi cały czas :-) Do tego kochamy nasz fotelik a bez przewijaka sobie nie wyobrażam życia ;-)

Nasze buble to butla z łyżeczką - użyta może ze 2 razy w sumie oraz smoczki (choc teraz powoli zaczyna je brać do buzi, ale jako gryzaki do ząbków). I kaftaniki - wszyscy mówili, że to świetny ciuch, bo się raz dwa zakłada, a my nie nosimy. Body, koszulki - owszem, byle przez głowę ;-) I rajstopy! Na rajstopy Misia ma chyba alergię! Wystarczy, że zacznę zakładać, a ktoś mi z drugiej strony zaczyna mordować dziecko! ;-)
Natomiast maty mamy dwie - jedna z zabawkami, druga po prostu do leżenia i je ubóstwiamy! Sterylizator i podgrzewacz też są w użyciu - ten pierwszy co kilka dni, ten drugi cały czas :-) Do tego kochamy nasz fotelik a bez przewijaka sobie nie wyobrażam życia ;-)

eee kaftaniki wszytscy odradzali ...przynajmniej mi i zreszta na forum też o tym pisałyśmy przy szykowaniu wyprawki...zawijają się :tak: Body górą !

reklama
a ja chusty nie posiadam a nie powiem chcialabym miec..ale te ceny mnie powalily......

kurcze a mnie do tych chust nigdy nie ciągneło...a może powinnam kupić skoro tak dziewczyny zachwalają ?..ale w sumie po co mi...mała nie wymaga takiego noszenia ...hmmmmm sama nie wiem ?

Do góry