reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Podobno zapalenie ucha najczęściej jest od kataru
No właśnie:tak:
Wg artykułu:

Niegroźny wiatr

Czasem mamy wkładają maluchowi czapeczkę, żeby "nie zawiało" mu uszu. To nie ma sensu. Zapalenie ucha nie bierze się z wiatru, lecz jest skutkiem rozszerzającej się infekcji nosogardła. Powodować je mogą np. niedoleczone katary. Czapkę dziecko powinno nosić w chłodne dni dla ochrony przed zimnem.

reklama
My dzis pol dnia spedzilismy na spacerze. No efekt tego taki, ze Alex zostal wykapany, zaraz potem dostal butle, sciagnal 50ml i zapadl w gleboki sen :szok: Tak nam sie dziecko dotlenilo :-)

Ja juz dawno zrezygnowalam z czapek, a jak wieje to nakrywam mu glowke i uszka pielucha lub ubieram bluze z kapturem. Chociaz teraz Fiolkowa mnie oswiecila z tym wiatrem, ale jednak jakos tak podswiadomie czlowiek mysli, ze moze zawiac te uszy...
Wczoraj widzialam laske, ktora niosla na rekach kilkudniowego bobasa, bez czapki, z krotkim rekawkiem i bez skarpetek.
A moj byl ubrany w body, koszulke, spodenki i skarpetki... Wiec? Oni tu zupelnie inaczej dzieci wychowuja... Ja bym sie jednak bala tak lekko ubierac malucha. No wiadomo, za grubo tez nie mozna. Ale czasem przesadzaja, chlodno, mi nawet zimno, a dzieciak z golymi nogami... Brrrrr :sorry2:

My jutro wybywamy na dlugi weekend :-) Nigdzie nie bylismy odkad Alex jest juz po tej stronie. Trzeba sie zrelaksowac, odciac od swiata i nie myslec o codziennych sprawach ;-)

a my dzisiaj do lekarza :-( Nie wiem co sie dzieje ale Hank od wczoraj się bardzo dziwnie pręży i zaciska mocno szczeke ze az jej tam strzela- a mnie wszystko boli jak na to patrze. nie wiem o co chodzi ale wygląda to okropnie i sie martwie. Dlatego dzisiaj do lekarza a jak na złosc wiekszosc przychodni zamknieta- w okolicy jedna pełni ostry dyzur za 26 innych :szok:

koza mam nadzieję, Że z Handzią ok

dronka - gratuluję ząbka

ccaroline - my usłyszeliśmy śmiech w czwartek, po kapieli nagle zaczął się głośno śmiać - super uczucie

cześc mamusie,
cały dzień poza domem :) u nas też ciepło, dzis było 25stopni, Olcię ubrałam w body na ramiaczkach, bluzeczkę z krótkim, spodenki krótkie i skarpetki, które zaraz zdjęłam ;) mnie wiatr nie odstrasza, chyba że naprawdę potężnie wieje, to nakrywam większym kocem. dzis jak mała zasnęła nakryłam jej nóżki takim dziurawym ;) nie wiem, jak sie one nazywają, ale są jakby tkane, te kocyki. czapki już wieki nie nakładałam :)
Tabasia- nie znam zadnego BB, kiedyś jak jeździliśmy to wybieraliśmy na chybił trafił ;) teraz raczej wycieczki jednodniowe :) a dokąd się wybieracie? na Donegal jest suuuuper :) chociaż trochę daleko. ale powiem ci, że rok temu pojechaliśmy właśnie w ten długi weekend i było bardzo trudno o miejsce, śluby, wakacje itp... życzę jednak udanej wyprawy i ciekawa jestem, jak Alex się sprawi :)
Owlrene- dziewczyno, ja cię podziwiam, tyle chyba nikt nie pracuje! mam nadzieję, ze masz w planach wakacje!

dziś kupiłam kaszki dla Olci- za jakieś 2 tygodnie zaczynamy szamać :D
kupiłam ryżową (tylko ryz i witamina B), kukurydzianą (kukurydza i wit.B) i owsiankę (tu już więcej składników). kupiłam też dwa słoiczki w polskim sklepie, bo w irlandzkich nie ma jednoskładnikowych! od razu ładują spagetii albo zapiekanke ziemniaczaną. jednak stwierdziłam, że ta marchewke sama bede gotować, bo inaczej z torbami pójdę- za mały słoiczek 1,30euro! za tyle to ja kupie kilo marchwi ;)

więc niedługo zaczynamy pomalutku :)

hejo...

my po chrzcinach - chrzciliśmy w Boże Ciało

dobrze, że daliśmy księdzu 100 zł, bo odpierdzielił chrzciny w 10 minut

pogoda super, więc korzystamy

dzisiaj mały w wózeczku hasał bosymi girkami - był w siódmym niebie

Ja uzywam od poczatku oliatum i nic innego, zadnych mydel, szamponow etc, ale bede musiala chyba przejsc na cos typowo dla atopowcow, bo niestety maly zaczyna miec typowe zmiany atopowe, szorsta i przesuszona skore:/
odradzam wszystkim johnsona na sen- uczula.
a ja do tej pory uzywalam mydla w plynie nivei, ale sie skonczylo a dostalam od kogos ten johnson na sen (taki fioletowy) i jak na razie mojego Krzysia to nie uczula
dzisiaj zaczelam jesc truskawki mam nadzieje ze to go nie uczuli zobaczymy jutro :)

a ja do tej pory uzywalam mydla w plynie nivei, ale sie skonczylo a dostalam od kogos ten johnson na sen (taki fioletowy) i jak na razie mojego Krzysia to nie uczula
dzisiaj zaczelam jesc truskawki mam nadzieje ze to go nie uczuli zobaczymy jutro :)

My też używamy płyn do mycia johnson na sen i jest fajnie nic nie uczula.A tak to z serii bambino.Chusteczki do pupy moge kazdej firmy jak narazie jest dobrze.

Ionka wlasnie zarezerwowalam cos takego:
Book Accommodation in Ireland

Wyglada fajnie :-) M jeszcze nie wie, gdzie dokladnie jedziemy, niespodzianka bedzie :-p A Donegal nastepnym razem ;-)
A Wy juz za jakies 2tyg. bedziecie wprowadzac jedzonko :-) ale super!

reklama
na lato dobre są ellaroo, niektóre, cieńsze indio didymosa, wszystko z jedwabiem, babylonia, Hoppediz cienki, ellevill zara, vatanai... to z opinii dziewczyn które długo noszą.
Ja jak jest ciepło najchetniej w ellaroo Hankoka wkładam :tak:
Koza podaj linka do tej chusty pls :blink:

Do góry