reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
blueberry popieriam z tym bałaganem można w jeden połączyć :)

no ja w środę zważę młodego bo mamy szczepienie , a usg bioderek mieliśmy i jest ok,

wiecie co mój zjada porcję mleka dla 4 miesięczniaka a nawet więcej i na dodatek nie co 4 godziny lecz co 3!! przez to że źle spojrzałam na tabele i co jak mu teraz zmniejszyć jak dla niego to i tak mało!!:))

polaczyc:tak:

a my tez w srode sie szczepimy i zwaze mojego klocka, pewniakiem ponad 6kg:tak:

A ja z kolei gdzieś czytałam, że dziecko się najada w 10 minut, a potem to już jest zabawa.
Moja lekarka tez mi mowila, ze maly sie najada w 15min...ale co lekarz to opinia...

dziewczyny ja biore AZALIE i podobno trzeba 3mac sie tych godzin ja wziełam 5h pozniej to skutecznosc tej tabletki jest czy nie:)
Nie straszcie mnie dziewczyny, ja raz zapomnialam i dopiero po 12 godz wzielam...:no:, ale tylko raz mi sie zdarzylo...oj

Tez jestem za polaczeniem...

A w ogole dziewczyny te wizyty ze szczepieniem to zawsze sa z mierzeniem i wazeniem?Bo u mnie szczepienie robi pielegniarka w osrodku, a zwazyc musze gdzie indziej...aj tez by mogli to razem zrobic...

A z tymi wagami to zauwazcie, ze dziewczynki wolniej rosna od chlopakow...

Dziewczyny, ja mam pytanie do tych, które karmią piersią, ile u Was trwa jedno karmienie i czy to się zmieniło od początku?? Bo u mnie czasami mała potrafi jeść nawet 40 minut, a czasami tylko kilka minut. Ostatnio się to właśnie zmienia, bo je już w dzień rzadziej (niekoniecznie co godzinę jak wcześniej) i często karmienia są krótsze niż kiedyś.

Moj zalezy od pory dnia w nocy ok 5 min,w dzien ok 10 -15 a przed snem do 30-40 min.I tez je o wiele rzadziej co 3h,a w nocy nawet i co 6.Ale podejrzewam ze budzi sie tylko na piciu

mój je co 3h... z obu cyców... i trwa to od 20 - 30min.... z tym że jak ja czuję mrowienie w cycu tzn że już nie ma co ciumkać i zabieram... Młody wtedy troche pokwiczy ale do odbicie...jak mu sie odbije to jest cisza :-D

Jeju moj to jeszcze nigdy calego cyca naraz nie wydoil, a co dopiero 2~!!ale ja mam strasznie duzo pokarmu i jest bardzo odzywczy(zdanie lakarza) bo przybiera nieziemsko.Moglabym 3 jaczki wykarmic.

ja rowniez biore cerazette.
po tygodniu mialam tygodniowe plamienie, a potem juz nic .
jedyny minus wedlug mnie to... libido na minusie. :eek:

a u mnie libido na plus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moja lekarka tez mi mowila, ze maly sie najada w 15min...ale co lekarz to opinia...

Nie straszcie mnie dziewczyny, ja raz zapomnialam i dopiero po 12 godz wzielam...:no:, ale tylko raz mi sie zdarzylo...oj

a ja po 6 mam nadzieje ,ze wszystko ok.

a ja jestem za tym by wszystko polaczyc ale zrobic osobny watek tylko o karmieniu juz za niedlugo co niektore beda wprowadzac pokarmy,bedzie tam mozna klejac przepisy itp.

i zrobic jeden zbiorczy odosnie szczepien,pielegnacji,porad itp

blueberry i heronek no mój z 2min pił !!!!!!!! i się domyśliłam że coś nie tak i że się nie najada, a teraz nawet nie chce jak po całym dniu się troszkę nazbiera bo juz tylko chce butelkę?:( ale ...i tak dość długo karmiłam , mogłam wcale nie mieć mleka a jednak te 2 mies. miałam...

króliczątko nie obrażaj sie jak ktoś wyrazi sowją opinię nawet jeśli jest krytyką im więcej opini tym więcej wniosków dla ciebie i w tym korzyści mozna znaleść jakieś :)

reklama
Hej, widze, ze temat o jedzeniu i kupach.
Moj je 6x120ml (mniej wiecej oczywiscie, bo na noc zawsze wypije 150ml).
Ostatnie karmienie 20:30-21:30, jedna pobudka w nocy zazwyczaj kolo 3, a pozniej w okolicach 8 rano. W ciagu dnia je roznie, czasem co 3h, czasem co 4h.
Kupy mamy prawie czarne, ale to od zelaza zawartego w mleku. Robi przewazne 2 razy na dobe. Po zageszczaczu sa bardzej "zbite", ale nie ma problemow na szczescie.

Do góry