reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

ja wyciskalam 4480 :-D po 15h meczarni pooxytocynowych i bez znieczulenia... udalo sie na szczescie :-)
no mój miał 4425g i też siłami natury i w sumie trwało to 17h ,jak pomyśle o skurczach partych i braku rozwarcia :szok::szok::szok: ale daliśmy rade
moją tez vacium wyciągali:dry: no i jak ją zobaczyłam to się przeraziłam , ale mnie lekarz uspokoił ze to zniknie i znikło :tak: w szpitalu na 2 dzień główka gładka , no a czerwony krążek może po0 tygodniu:tak:
to miałaś szczęście :tak: , mi gin w PL powiedział że takie duże dzieci mają problem żeby się wbić w kanał rodny

reklama
Straszliwe rzeczy piszecie - brrrr....
W PL jest chyba teraz wskazanie do CC jak dziecko ma więcej niż 4 kg, ale pewnie co szpital to inne zasady...

A co do przyjaciółki - to właśnie urodziła :)))

Straszliwe rzeczy piszecie - brrrr....
W PL jest chyba teraz wskazanie do CC jak dziecko ma więcej niż 4 kg, ale pewnie co szpital to inne zasady...

A co do przyjaciółki - to właśnie urodziła :)))
oj chyba nie ma wskazania ... u mnie wiadomo było ze bedzie duze dziecko a mierzyli miednice mi i mowili ze wąska strasznie ... ale nic se z tego nei zrobili ... dopiero przy partych jak mały zaczał sie dusic zdecydowali CC mam nadzieje ze drugie dziecko tez bedzie CC ...yh bede musiala pewnei znalesc sobie lekarza co w szpitalu pracuje ;]

GRATULACJE DLA PRZYJACIÓŁKI :)

ja tam mimo wszystko jesli juz to chyba wolalabym rodzic naturalnie niz cesarka bo odrazu bylam na chodzie i bardzo szybko doszlam do siebie, ale zdecydowanie pierwsze 2 slowa jakie powiem po wejsciu na porodowke to EPIDURAL TERAZ :-D:-D:-D
ciaza byla ciezka te bole podrzusza itp ale porod to jakis koszmar byl! nawet nie chce sobie wyobrazac tego drugi raz:no:

ja też nie chciałabym ccesarki:no:
weź, ja po tygodniu już auto prowadziłam,a po cesarce ze 2 tygodnie bym się z łóżka nie podniosła...

ale jak sobie pomyślę że mam urodzić większe dziecko niż Vi naturalnie to też od razu poprosze epidural:-D

Jak ja sobie przypomne moja ciaze to az mnie ciarki przechodza. Przez ok 6 miesiecy wymioty, psychika wysiadla, hormony szalały, pozniej chodzic nie moglam ah masakra. Poród był wybawieniem i go zle nie wspominam. Wiadomo ze bolalo ale kruszynka wynagrodzila wszystko.:-)

jestem wykończona ....
w nocy jak połozyłam sie o północy to do 1.30 nie spałam ... mialam tysiace mysli i wogole... pozniej jak przysnełam mały wstawał dosłownie co godzine :| :| ...zęby... dałam pic nie chcial dopiero jak cieplejsze wtedy pociagał smoka widocznie ciepłe ulge dawąło i przysypial ... za jakis czas znow to samo ... yh .... dopiero o o 5 krecil sie krecil i przekrecil na brzuch i tak zasnal to poltorej h spał ... padam :( no i od rana płacz .. teraz zajety zabawkami wiec nie mysli o bólu :( yh...

jestem wykończona ....
w nocy jak połozyłam sie o północy to do 1.30 nie spałam ... mialam tysiace mysli i wogole... pozniej jak przysnełam mały wstawał dosłownie co godzine :| :| ...zęby... dałam pic nie chcial dopiero jak cieplejsze wtedy pociagał smoka widocznie ciepłe ulge dawąło i przysypial ... za jakis czas znow to samo ... yh .... dopiero o o 5 krecil sie krecil i przekrecil na brzuch i tak zasnal to poltorej h spał ... padam :( no i od rana płacz .. teraz zajety zabawkami wiec nie mysli o bólu :( yh...

Kasia ja Patrykowi masuję dziąsełka żelem Bobodent, chwilowo przynosi mu to ulgę, potem wpycham smoczka do buzi i daję pieluchę przytulankę i jeszcze chwilę nad nim stoję i go głaskam, poprawiam smoka i pilnuję żeby go nie wypluł i nie wpychał paluszków, bo często zdarza mu się zwrócić przez pchanie paluszków do buzi.
A! na allegro widziałam gryzaczki Tommee Tippee, on jest na 3 etapy ząbkowania, na tej stronce masz np. etap 1 TOMMEE TIPPEE GRYZAK DZIĄSEŁKA 2 KOLORY SKLEP (1072234427) - Aukcje internetowe Allegro Poszukaj takiego który Pawełkowi będzie odpowiadał, bo te etapy uzależnione są od wychodzących właśnie ząbków, ja chciałam takie kupić, ale u nas jak na razie masaż i żel styka.

reklama
Hej babeczki!u nas dzis znowu deszcz co za pogoda:-(a ja chcialam sie pochwalic ze moja Maja dostala sie do przedszkola i od wrzesnia bede miec malego przedszkolaka:-) ale sie ciesze:-)

u nas cały dzien marudny .... z rana pojechalismy do parku na spacer i na targi budowlane bo byly w centrum pozniej do tesciów na obiad i do rodzinki w odwiedziny. Maja tez synka Pawełka o miesiac straszy niz nasz :) śmieszek jeden choc nie raczkuje to na głowie chce stawac :D:D no i teraz w domku jestesmy .... a dzien marudny bo Pawełkowi druga jedynka wychodzi no i dwójki juz przebiły sie prawie ;/ wiec na dniach bedziemy mieli juz 5 zębów :o :( biedulka mam nadzieje ze w nocy bedzie lepiej ... yh

edit wyszła druga jedynka :) bihihi mamy 3 Zębale :) czekamy na dwójki :)
Wow Kasiu gratulacje dla Pawelka za nowe zabki:-)ale tempo:-)zazdroszcze budowy:-)tez bym chciala..mam nadzieje ze pochwalisz sie jak juz bedzie to pewne:-)
No w koncu dzien z glowy, ale mi maly dzisiaj dal w kosc, nam :))
nie wiem co to bylo i czemu, ale caly dzien marudzil i nie chcial spac
ale juz mysle ze teraz bedzie spal wiercipietek
Moj May tez wczoraj byl strasznie marudny:-(niespal prawie w cale w nocy tez waroiwal i jak zwykle pobudka dzis o 6...
wow! gratuluję zdobycia tytułu zębowego lidera! U nas kły na dole próbują się przebić, ale czekamy i czekamamy... a jak już się doczekamy to będziemy mieli w gębusi szachownicę :D\

wpadłam tylko na chwilkę więc tutaj napiszę wszytskie wieście bez biegania po wątkach, pozwólcie: bylismy u rehabilitantki i wszytsko jest w najlepszym porzadeczku z Michasiem (bo z Kubusiem tragedia ale to inna sprawa) na drugi dzień po tej wizycie zaczął siedzieć z podparciem (więc chyba po prostu mu się nie chciało i tyle)
a wczoraj zaczął się podciągać z połleżenia do siedzenia samymi mięśniami brzucha tzn nie czepiając się niczego tylko po prostu ale po tym podciągnięciu oczywiście wylądował na mordce
zaliczyliśmy pierwszą kąpiel w baseniku tyle, ze basenik za malutki kupiłam (jeden mamy duży 1,60 ale w nim duzo wody, młody by się utopił więc dokupiłam malutki tylko dla niego) i niezbyt zadowolony bo jak się dobrze wyciągnie to stópki mu wystają.
Jutro wracam do pracy, koniec laby a moje dziecko wciąż na mnie uwieszone ale moze babcie je doprowadzą do kultury. Tylko dziś jak wójek wziął go na ręce to była straszna histeria.
Po mału mam dość karmienia i to naprawdę mocno mam dość. Z jednej strony chciałabym karmić jeszcez długo ale z drugiej jak młody woła o cyca co 2 godziny przez całą dobę to szlak mnie trafia.
W spzitalu kazali mi go przegłodzić (przerażające) musiałam oszukiwać, ze jadł zupkę, bop nie pozwalali karmić. Abstarhując od metody głodzenia dziecka to w spzitalu raczj średnio możliwe, raz, ze dziekco chore to zawsze wybierez mleko, choćby rok miało a dwa,z e i tak ciągle ryczą te dzieci i spokoju nie mają to jesczez moje 3 dni z głodu miało wyć... niby powinnam to zrobic teraz w domu ale nie mam sumienia, chyba jest jesczez jakiś sposób...
aaa jak tego małego gada posmaruję bananem to się oblizuje prawie do kołnierza ale łyżeczki wziąc nie chce
Kilolku gratulacje za postepy dla Michalka:-)

Do góry