reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dziewczyny czy wasze maluchy zjadają całe słoiczki obiadków ?
Bo u mnie pół słoiczka to max, deserek czasem zje cały ale przeważnie za jednym razem też tylko połowę, a drugą połowę daję później...

Oli na obiadki zje 1,5 - 2 sloiczkow tych 125gram. Deserek czy owoce zje 1 lub 2 sloiczki. w zaleznosci jak glodny jest. ale nie masz sie co sugerowac innymi dziecmi bo Alicja napewno wie ile chce i jak tylko bedzie w stanie zjesc wiecej napewno da Ci o tym znac ;-) z czasem bedzie coraz wiecej zajadac :tak:

reklama
ja to słoików od dzis nei daje :[ tzn dan bo owoce tak.... PAWEŁEK dzis dostal słoiczek <dzien lenia> po czym zrobił mi awanture czemu jeszcze nie ma .... ;o wiec wole sama zrobic i mam pewnosc ze sie naje :)

ja słoiczki dsaję, ale od święta raz czy 2 w tyg (a raczej to D daje jak ja jestem w parcy i nbie ugotuję) no albo jak jesteśmy na zakupach i nie ma czasu na gotowanbie...:tak:
ale orientacyjnie jak daję słoiczek to tyle co napisałam,

a dziś zjadła ziemniaczki z groszkiem , pół na pół.. hehe wyglądało to jak zielone ziemniaki ale słodziutkie bo groszek słodki :tak: smakowało małej że ho ho:-D
zostało mi dużo , więc podzieliłam na 3 porcje i zamroziłam

my dzis szpinak z makaronem :) maly zajadal i ślicznie łykał :D ale on jak chomik sie zachowuje memli memli ... pochowa w poliki i dalej buzie otwiera jesc :) musze oszukiwac ze wkladam do buzi jedzonki i wtedy ladnie łyka :d

Dziewczyny czy wasze maluchy zjadają całe słoiczki obiadków ?
Bo u mnie pół słoiczka to max, deserek czasem zje cały ale przeważnie za jednym razem też tylko połowę, a drugą połowę daję później...
Moja marysia też na początku jadła tylko pół słoiczka obiadku, ale ostatnio udaje nam sie zjeść cały słoiczek. Na początku, dawałam jej połowe i po 15 / 20 min doprawiałam resztą słoczka. Potem skracałam ten czas i dzieki temu ostatnio jemy już całe słoiczki "na raz".

Deserku jemy na razie tylko połowe- ale pracujemy nad tym :)))

Moja marysia to w ogóle niejadek. Okazało sie, że ma niski poziom żelaza i dostaje żelazo w kropelkach. Ma to podobno zwiększyć łaknienie. W sumie jemy niecałe 600 ml / na dobe (wszelakich posilków/płynów). Wg pediatry dziecko powinno jeść ok 150ml na każdy kilogram swojego ciała.
Czyli jeżeli ważymy 6,6kg - posiłku powinnysmy jeść 990 ml.

kasia moja też czasem tk oszukuje:-D
ja chcę jej włożyć kolejną łyżkę a ona ma pełną buźkę.,,.. hhehe

hehe stary numer. U mnie często łyżka przegrywa w wyścigu z paluszkami rączki lub nóżki, albo śliniakiem. A czasem w pełnej buzi ląduje jeszcze dodatkowo i noga i ręka.... w tej chiwli na spodenkach mamy chyba 3 dania :D

reklama
Do góry