dalka na stronie sklepu pieluszkarnia.pl wszystko jest fajnie opisane. Ile, czego, dla kogo itp. Większość sklepów internetowych sprzedających wielo ma takie poradniki.
Dziewczyny, do prania wielo, szczególnie z pul-em nie powinno się używać środków zawierających mydło, ponieważ zatłuszcza ono materiał, przez co pieluszki tracą chłonność. Żeby je odtłuścić trzeba namoczyć je w płynie do mycia naczyń a potem wyprać i dokładnie wypłukać.
Dziewczyny, do prania wielo, szczególnie z pul-em nie powinno się używać środków zawierających mydło, ponieważ zatłuszcza ono materiał, przez co pieluszki tracą chłonność. Żeby je odtłuścić trzeba namoczyć je w płynie do mycia naczyń a potem wyprać i dokładnie wypłukać.
Ostatnia edycja:
. Żadne z moich dzieci nie miało problemów z odparzeniami ale bliźniaki wiadomo skórka może być o wiele delikatniejsza bo mogą być wcześniakami. Oczywiście poruszę wątek ekonomiczny bo to jednak wszystko x2.Wrzucenie codziennie wieczorem pieluch do prania nie powinno być znacznym problemem a i tak są ubranka do prania. Przeczytałam cały wątek i nie znalazłam "bliźniaczej" mamy. Jak myślicie ile potrzeba takich pieluch przy bliźniakach? Myślałam o kieszonkach