reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Witam
Dziewczyny gratuluje wizyt i egzaminów.
Witam nowa wrzesniówke
witam te które dawno sie nie odzywały.
Zdrówka Tym co cierpia na rózne dolegliwosci meczace.
Gizelka ja rozumie ze nie masz wyjscia z tym dorobkiem, ale jagody zbierac to meczące nawet bez ciazy...kochana watpie czy dasz rade , niunia zrezygnuj!
A ja dzis umyłam okna...powolutku bez zamachów i wymachów. Miał mój umyc ale taka zla na niego jestem (ciche dni), ze wolałam sama, musiałam sie na czyms wyzyc...haa Teraz jestem zmeczona, ale ja ostatnio to i ze spacerami mam problemy bo potem padam ze zmeczenia. Cos trace siły. Nogi to mnie bolą od kolan w dół. Jakbym miała kozaki betonowe.
Mały tak mi buszuje ze nawet okien nie mogłam normalnie umyc bo mi sie tak wyginał we wszystkie strony. I tez juz chce wrzesień i tulic beybika w ramionach.
I cos jeszcze miałam poodpisywac ale juz nie pamietam co, a jak zaznaczam multi cytat i przechodze na nastepna strone to mi sie cytaty z poprzedniej strony kasuja...hii

reklama
ja cos nie w nastroju przez moja psine..najadl sie rano trawska i przez caly dzien chodzi struty i nic nie chce jesc..kilka razy zwrocil sama sline..masakra cos czuje ze noc bede miala z glowy (spi ze mna)..

Taka_ja nie martw sie musi byc dobrze..ja tez mam krotka ale gin nie mowil mi ze musze lezec. jeszcze troche i wrzesien:)

Pysia Ty uwazaj na siebie bo za duzo sie wysilasz!

Tak czytam to wiele z Was ma ciche dni z menami..ja przez prace mojego nie wiem co to sa ciche dni bo tak malo czasu spedzamy ze soba ze nie mamy kiedy sie posprzeczac.
zmykam powoli do lozka a tak sie objadlam nutella ze przeslodko mi.
milej nocy:*

dobry wieczor

Karolinkare dobrze ze sie odezwalas,a maluszki spore,super

Olgadom oj wspoczuje tego usg,ale maluszek ma jeszcze czas na przekrecenie,ja z ruchow tez stwierdzam ze moja nie porodowo ulozona
milego urlopu kochanie

Taka ja wspolczuje wiadomosci,ale nosek do gory,bedzie dobrze

witam nową mame

co do tego zeby byl juz wrzesien to kazda chce,ale takie uroki ciazy ze koncowka dluzy sie niesamowicie,kiedy to prawie sloniątkami jestesmy
nam moze byc ciezko,ale najwazniejsze ze maluszki u na s w brzuszkach bezpieczne
ja moge jeszcze chodzic,byleby malutka rosla jak najwieksza

spokojnej nocy dziewczyny

Witam wieczorową porą

Ile wy zdążyłyście napisać przez cały dzień :). U nas dziś jakoś specjalnie gorąco nie było, ale strasznie duszno przeszłam troche i mi sie już wszędzie lało niestety organizm nie przyzwyczajony do takiej wagi (13 na plusie). Zaliczyłam dziś wizytę u gina z wynikami glukozy i morfologii i on troszkę zgupiał, bo po 50g glukozy to miałam cukier 161 a teraz po 75 dokładnie tyle co wynosi max dopuszczalny, do tego w morfologi też coś tam jest ale to podobno tak bywa. Pomyślał troche i jednak wysłał mnie do poradni na konsultacje. Zadzwoniłam i pani mi powiedziała że najbliższy termin na 15 lipca :) miło że przed wrześniem zdążą ... Zobaczymy jak to będzie. Pytałam też właśnie o skurcze to faktycznie jak są bolesne to na oddział trzeba, mi kazał się nie przemęczać i jak coś to zgłosić się jak by mi coś było bo ja nie dość że mam skurcze to jeszcze mnie jakby ciągło coś w dół pod brzuchem i to boli, więc mam się mieć na baczności.
O dziwo dla odmiany ciśnienie mi się ustabilizowało (już przed ciążą miałam nadciśnienie) a dziś mi mierzą a tam 80/50 :)

Jak tak czytam o waszych depresjach i humorkach to aż wolę się nie odzywać, bo ostatnio dopisuje mi i humor i energii mam, wszytko przez to że nazwijmy to oczyściłam atmosferę z mężem i chyba wreszcie dużo rzeczy zrozumiał i aż się chce wszystko.

Pochwalę się że wreszcie udało mi sie dzisiaj coś kupić dla małej nie wiele bo tylko kilka ciuszków ale zawsze dobry początek.

TAk więc skurczami i napisnaniem brzuszków się nie stresujmy dziewczyny, relaksujmy się puki mamy na to czas. Wszystko po to by być wypoczęte i pełne sił gdy nasze maleństwa już będą w naszych raminonach, bo wszystkie na to czekamy. Buziaki dla wszystkich trzymajcie sie ciepło.

Cześć Mamusie!!!

Może nie jestem całkiem normalna,ale ja niekoniecznie chcę już się rozpakować. Chyba nie aż tak bardzo doskwiera mi ciąża. Poza tym u mnie chyba jeszcze jeden czynnik ma na to wpływ. Zaraz po urlopie macierzyńskim muszę wrócić do pracy i zostawić Maluszka.

Ja też zaraz po macierzyńskim wracam do pracy, a niestety te 22 tygodnie miną na pewno zbyt szybko!

Olgadom - widocznie dziecko na razie nie chce się ujawnić ;-)A ułożeniem się nie przejmuj, jeszcze zostało sporo czasu i dzieci się nam poprzekręcają! Odpoczywaj i staraj się myśleć pozytywnie!

j i sie już chyba nie dowiem bo lekarz powiedział że zrobi mi USG dopiero we wrześniu, bo za często to niezdrowo:(

Nie ma tego udowodnionego naukowo. Jeśli chodzi się do lekarza prywatnie, to bardzo często wykonują USG przy każdej wizycie lub co drugą.

Taka_ja - trzymaj się! Słuchaj lekarza, lepiej leżeć i odpoczywać niż mieć później do siebie pretensje, może sie uspokoi i za jakiś czas pozwoli Ci więcej chodzić!

Kalcha - dobrze, że wizyta OK - jeśli chodzi o glukozę, to ja miałam 1 wynik troszkę ponad normę, a ten 2 (po 75g) w normie, ale też wysoki i chociaż nie muszę tego konsultować u diabetologa to sama nałożyłam na siebie na wszelki wypadek małą dietę. Tak na wszelki wypadek. I jestem przerażona, że będę musiała powtórzyć to cholerne badanie za kilka tygodni!

Ja dzisiaj umieram, u nas bylo 35 stopni. Mialam takie straszne dusznosci , czesto brakuje mi powietrza a teraz przy tych upalach to juz wogole. W zeszlym tygodniu mialam bole i twardnienie brzucha, nie moglam normalnie chodzic ani stac. Jak trafilam do szpitala to robiono mi KTG co 4 godz przez 3 dni. I okazalo sie , ze te bole to nie sa skurcze. Brzuszek po polozeniu sie na plecach nie byl twardy. Moj maly prawdopodobnie uciska glowka jakies zyly i stad te bole i ciagniecia.

Taka_ja jesteśmy z tobą! Kochana nawet nie myśl o wcześniejszym porodzie. Nic sie nie wydarzy takiego i wszystkie będziemy sie chwalić maluszkami najwcześniej pod koniec sierpnia.

Olgadom moja malutka na każdej wizycie zmienia pozycje. W maju byla głową w dół a na ostaniej wizycie miała ułożenie miednicowe. Przekręci sie twoje dzieciątko.

Madziar mi lekarz co wizyte robi usg a sam mówił że to nie jest szkodliwe tylko dziecko przez chwile dziwny szum od głowicy słyszy.

Oj coś mi znowu duszno i niezbyt wiem jak sobie pomóc bo sapanie na balkonie nie daje rezultatu. Jeszcze dodatkowo cały czas mnie ssie w żołądku i chce mi sie jeść. Wy też takie na okrągło głodne jesteście?
Miłej nocki!

skrzat ja jestem caly czas glodna masakra jakas..to czekoladka to owocek, to czipsik to kurde makaronik nie noo masakraaaa, dzis mam jakis slaby dzien mam nadzieje ze jutro wroce do normy :)

U nas we Wloszech jest tak goraco ze ja nie wyrabiam po prostu, nogi mam jak kloce z drewna, siedzac w domu, boje sie wyjsc gdziekolwiek przez ten upal bo mozna zemdlec normalnie...ja nie wiem jak to dalej bedzie, dzis mialam kryzys

Zaliczylam rowniez usg dzis rano, wszytsko ok chlopaczki sobie rosna, obydwoje glowkami w dol. LeKARZ MOWIL ZE TO SUPER BO MOZE UDA SIE RODZIC NATURALNIE, przeraza mnie to, bylam i jestem nastawiona na cesarke.Porod z dwojka to nie to co porod z jednym dzieckiem, w srdoe mam wizyte u gin, zobaczymy co powie...

Gizela podziwiam cie za te jagody, uwazaj na siebie zebys nie zaszkodzila sobie i maluszkowi...

Dziewczynki, Alcia, Saraa, Tosiu, Dorotko, Dagna, Skrzaciku dziękuję Wam za słowa otuchy. Mam nadzieję, że będzie tak jak mówicie i martwię sie na zapas.... Ale przeraża mnie poród pośladkowy :szok: poczytałam inne fora i trochę się uspokoiłam bo faktycznie wiele dziewczyn pisze, że maluszki przekręciły się na kilka tyg przed porodem.
Pytałam tesciowej jak wygląda taki poród bo ona juz niejeden widziała i mówi, że wydłuza się czas parcia żeby jak najmocniej rozmasować szyjkę, bo potrzeba wiekszego rozwarcia niż dla główki. A ja właśnie masaż szyjki wspominam z calego porodu najgorzej, brrrr..............
No dobra, już was nie zadręczam moimi przezyciami.
Taka_ja, mam nadzieję że będzie ok i szczęśliwie dotrwasz do terminu.

Zmykam teraz na cały tydzień, będę tęsknić ;-)

reklama
skrzat Zaliczylam rowniez usg dzis rano, wszytsko ok chlopaczki sobie rosna, obydwoje glowkami w dol. LeKARZ MOWIL ZE TO SUPER BO MOZE UDA SIE RODZIC NATURALNIE, przeraza mnie to, bylam i jestem nastawiona na cesarke.Porod z dwojka to nie to co porod z jednym dzieckiem, w srdoe mam wizyte u gin, zobaczymy co powie...
Kassiona moa mama rodziła nas dwie i naturalnie, a wtedy były czasy co to usg nie robili i do konca nie wiadomo było co za płec a co dopiero czy mnoga czy pojedyńcza ciaza. Wiec najpierw ja sie urodziłam a za piec minut pani połozna oznajmiła mojej mamie ze chyba jest jeszcze jedno dzieciatko no i urodzila sie moja siostra...Moja mama mówila ze nas dwie urodziła szybciej i mniej bolesniej niz moich starszych braci pojedynczo..

Do góry