reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

a masz umowe,gdzie byloby napisane w jakim wymiarze jestes zatrudniona?bo to chyba tylko to..:sorry2:-tak mi sie wydaje..
gdzieś tam kiedyś miałam:zawstydzona/y::-(
ale chyba mi przepadła.. właśnie jej szukałam i nic...:baffled:

szkoda że nic o tym nie wspomnieli w CI:sorry2:
no trudno , spróbuję z nią o tym pogadać.. ciekawe czy będzie się jeszcze upierać że nie da mi tyle...:dry:

reklama
hmmm... to może przez to musisz dłużej poczekać. a nie możesz podejść tam i zapytać? moja współlokatorka tez nie ma MC, ale dostała EHIC.

no i doczekałam się.
właśnie dostałam list w sprawie ChB,chcą potwierdzenia .
nie bardzo rozumiem o co chodzi,bo z tego co pamiętam moja siostra dostala inny list.
chodziło o to samo,ale w liście tym był form który jej facet miał wypełnic w pracy.
odesłali i kaskę dostała normalnie.
a ode mnie chcą :
For children under five yeras old ,please provide details of the doctor they attend or the details of the playschool/creche they attend if applicable.
to co mam wziac od lekarza??jakies zaswiadczenie ze dzieco tutaj jest ??czy mam podac tylko detale lekarza??
wymagaja tez wpisania Dept of Justice Reference Number - a to co jest??

pszy raz dostałam taki list od nich i nie wiem o co biega :-(

no i doczekałam się.
właśnie dostałam list w sprawie ChB,chcą potwierdzenia .
nie bardzo rozumiem o co chodzi,bo z tego co pamiętam moja siostra dostala inny list.
chodziło o to samo,ale w liście tym był form który jej facet miał wypełnic w pracy.
odesłali i kaskę dostała normalnie.
a ode mnie chcą :
For children under five yeras old ,please provide details of the doctor they attend or the details of the playschool/creche they attend if applicable.
to co mam wziac od lekarza??jakies zaswiadczenie ze dzieco tutaj jest ??czy mam podac tylko detale lekarza??
wymagaja tez wpisania Dept of Justice Reference Number - a to co jest??

pszy raz dostałam taki list od nich i nie wiem o co biega :-(

chodzi o podpis gp do ktorego chodzisz z dzieckiem a to drugie to brzmi groznie ale pojecia nie mam czemu tego wymagaja od ciebie:sorry2:

reklama
fenix wygląda na to,że CHB potraktował was jako obywateli spoza EU :szok:
"The Department of Justice Reference Number begins with ‘69/’ and is issued to all non-EEA/Swiss nationals residing in Ireland. It can be found on their Garda (GNIB) Registration Card " :dry:
choc to taki sobie przykład tego..

chyba musisz zadzwonic do CHB i pogadac z nimi bo w zasadzie co miałabyś robic w departamencie sprawiedliwości :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry