reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Jeśli nie ma żadnych dolegliwości, uczuleń, problemów z kupką czy bąkami a potrzebuje więcej to czemu nie? ;) Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku...

Hmm, no wlasnie ma alergie, ale nie wiadomo na co. Nigdy nie miala kolek ani problemow brzuszkowo-kupkowych, tylko skorne objawy.
Nie jest marudna ani nic w ten desen, bawi sie, smieje i dokazuje... zwyczajnie po 2h domaga sie cyca, tylko to biesiadowanie obiadowe mnie zaniepokoilo, ale jutro dam wiecej obiadku i obadam czy bedzie sie jeszcze czegos domagala.

reklama
Mój już od dawna je po 210 kaszki i za jakąś godzinke jeszcze 100 herbatki. Co do słoiczków to ja np. robie 150ml kaszy i dodaje pół słoiczka owocków... Wcale mnie nie dziwi, że Milenka sie domaga, pewnie to skok...

EffK ja daję zawsze Asi coś do popicia w trakcie jedzenia. Często jest tak że coś je, potem nagle zaczyna marudzić, popije trochę i spokojnie je dalej. Nie sądzę że tym sobie rozepcha żołądek:confused: Zresztą sama popijam jedzenie lub napiję się gdy zjem.
Myślę że dzieci wiedzą najlepiej ile chcą zjeść/wypić i nie powinniśmy w to ingerować. Jesli domagają się picia/jedzenia to nie powinno się odmawiać.
Zaobserwowałam też że jak mała mocno się naje to tylko weźmie dwa łyki picia, a jak zje mniej to wypija więcej.

Ja dzis dalam malej na obiadek brokule i fasolke szparagowa. Sama raczkami jadla ;-) Picie zawsze podaje po obiadku, ale mala nie zawsze chce cos wypic.

effk ja tez mysle ze ladnie zaczyna ci jesc obiadki :) tylko sie cieszyc
moj je duzy sloiczek o 14 i dopiero o ok 16 daje mleko
wiem ze lepiej nie uczyc dziecka popijac jedzenia w trakcie ale nie wiem tak dokladnie dlaczego :-p
mysle tylko ze moze dlatego zeby nie rozpychac brzuszka
ja osobiscie nie popijalam nigdy i to moze taki nawyk wyniesiony z domu

Dzisiaj u nas w cieniu 26 stopni i maly kategorycznie odmowil obiadu o 14 i dostal o 15.30 butle mleka na szczescie wypil wszystko 210 ml, no i obiad ze smakiem zjadl dopiero o 19 szoook, ale pil na potege dzisiaj, biedne te nasze dzieciatko. Przerwe mial taka dlugo bo byl z mama w chuscie, a wtedy jakos tak nie czuje glodu nie wiem czemu.

Ja dawalam po jedzonku, jak lamentowała, jakby jej malo bylo. Jutro dam wiecej obiadku i łobadamy co z tym picianiem :)
Ja z regóły daje tak długo dopóki widzę zainteresowanie jedzeniem i otwarty dzióbek.
Jak bardziej zajmuje sie zabawkami i tym co za oknem - kończymy :tak:
Spróbuj może w ten sposób...
Czekamy na relacje z "eksperymentu" ;-):-)

reklama
Ja próbuję dawać wodę z takiego kubeczka kapka You are viewing the following product: Pierwszy Kubek.
Po obiadku daję i w ciągu dnia dla treningu - nawet coś tam wypija, ale czasami nazbiera w buzi a potem wszystko jej się wylewa na ubranko. Nie wiem czy nie chce jej się pić, czy zapomina że trzeba połknąć :-D
A do Soni wogóle te kubeczki nie przemawiają :(
WOgole nie kuma że to do picia tylko sie bawi kubkiem i tym co wycieka, chociaz pokazywalam nie raz...

Do góry