reklama
Witam,
co do rozrzedzania kupek
herbatka rumiankowa ---dobrze robi
ja pijalam profilaktycznie byle nie za duzo
pozdrowienia
co do rozrzedzania kupek
herbatka rumiankowa ---dobrze robi
ja pijalam profilaktycznie byle nie za duzo
pozdrowienia
Kaja_10
Fanka BB :)
agbar - nie słyszałam o tym preparacie. Mnie na ostatniej wizycie lekarz zapisał chamonille z BOIRON na ząbkowanie.
Podaje wam link ale do firmy dagomed - tyle na szybko znalazłam
DAGOMED 44 Chamomilla - bolesne ząbkowanie | Homeopatia | DAGOMED | i-Apteka.pl
nadineczka
a ja już się zaopatrzyłam w to coś co kaja podała :-)
don_pedro
Fan(ka)
agbar - nie słyszałam o tym preparacie. Mnie na ostatniej wizycie lekarz zapisał chamonille z BOIRON na ząbkowanie.
Moze to byc cos podobnego bo glowny skladnik tego co ja mam to wlasnie Chamomilla:-)
A tutaj mam linka dla tych co mają zamiłowanie do ziołowych kuracji. Ja jak znajdę gdzieś kocimiętkę cytrynową, to wypróbuję ten napar na ząbkowanie i zobaczymy czy działa.
Ziołowe kuracje na kolkę, ząbkowanie itp
Ziołowe kuracje na kolkę, ząbkowanie itp
A
Asiowo
Gość
Dziewczyny... Kaja...
Starsza córa złapała katar, a teraz juz kaszle i wymiotoje flegmą... jakies zapalenie gardła pewnie, a po tym co przezyłam w naszej słuzbie zdrowia nie wybieram sie do lekarza...
Mozecie mi cos doradzic naturalnego co by jej szybko pomogło?
Starsza córa złapała katar, a teraz juz kaszle i wymiotoje flegmą... jakies zapalenie gardła pewnie, a po tym co przezyłam w naszej słuzbie zdrowia nie wybieram sie do lekarza...
Dziewczyny... Kaja...
Oklepuj ją a z leków polecam:
Cebion - to witamina - maksymalna dawka to 5 kropli dziennie
Euphorbium - do noska - to lek homeopatyczny na katar i zapalenie zatok - jest dobry
Nasivin soft - maksymalnie 2 razy dziennie - obkurcza śluzówki i pomaga oddychać przez nos ale nie dawaj więcej bo to pomaga oddychać ale nie leczy
drosetux syrop - niedawno go odkryłam i jest dobry - pomaga w leczeniu kaszlu - dawkowanie na opakowaniu
Stodal - nie pamiętam od kiedy można go stosować - zapytaj się w aptece
Sprawdź też od kiedy możesz dawać Hedelix - syrop wykrztuśny i angin-heel za zapalenie gardła i migdałków - oba są homeopatyczne
Rozumiem jakie masz powody nie pokazywać się u lekarzy ale jeśli jej się pogorszy (będzie miała problemy z oddychaniem, czy odkrztuszaniem) to zastanów się nad pediatrą.
reklama
Kaja_10
Asiowo - poczytaj tu: homeopatia podczas przeziebienia; -może ktores z objawów bedziesz mogła przypasować; rady czechow też są ciekawe ale nie stosuj wszystkiego naraz.
Najważniejsze są też spokój, dobre odżywianie - nie dawaj nic z nabiału teraz jej - to powiększy wydzielnę, oczywiscie nic z cukrem; duzo warzyw i owocow ale te drugie w mniejszej ilosci niz warzywa.
Jest upał, duzo dawaj jej pić wody, schładzaj pokoj o ile sie da i czym się da. Daj jej też dobrej, naturalnej witaminy C dużo - np w soku z dzikiej róży lub w tabletce z acerolą czy podobne.
Ja jak wiesz jestem mega anty pediatra w przychodni ale nie umiem ci doradzić w 100%, ty lepiej znasz Paulinkę i jak to bywało
Najważniejsze są też spokój, dobre odżywianie - nie dawaj nic z nabiału teraz jej - to powiększy wydzielnę, oczywiscie nic z cukrem; duzo warzyw i owocow ale te drugie w mniejszej ilosci niz warzywa.
Jest upał, duzo dawaj jej pić wody, schładzaj pokoj o ile sie da i czym się da. Daj jej też dobrej, naturalnej witaminy C dużo - np w soku z dzikiej róży lub w tabletce z acerolą czy podobne.
Ja jak wiesz jestem mega anty pediatra w przychodni ale nie umiem ci doradzić w 100%, ty lepiej znasz Paulinkę i jak to bywało
Podziel się: