reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Antoni również śpi od 13 - co w jego wykonaniu jest ogromną łaskawością ;D przebudził się na przekąskę i dalej śni ;) .... poprawka śnił hehe

reklama
O kurcze nie zaglądalam wczoraj na forum a tu taka afera była :-) oj ciekawie było moje panie :tak: ale czasmi ciśnienie skacze ja mam to w realu jak na mojego wyjade , też nie wiadomo dlaczego, po co i wogóle o co chodzi :-)

Fiołkowa no normalnie prawie się poryczałam ze śmiechu jak obejrzałam filmik :-) ale aparat z tego twojego Kubusia, niezły jest, super będzie miał pamiątke :tak:

madzia84 teoretycznie na mlekach pisze żeby nie odgrzewać, ale jak ja byłam z Olą w szpitalu to tam robili małej mleko tylko tak, z rana robili flachy na cały dzień do lodówki a ja miałam tylko podgrzewać, małej nic nie było więc chyba nie zaszkodzi :tak:

Patinka udanego wypoczynku :tak:

Kurcze niektóre dzieciaczki tak ładnie przybierają :tak: a mój tadek nie jadek 2 tyg temu 6 kg dopiero ważył, ale jak przeczytałam na mleku że od 4 miecha powinna zjadać 4-5 razy po 210 ml to szok Olek nigdy nie zje więcej niż 120 a czasem i z tym jest problem.
Fajnie macie że już po szczepienach większość dzieciaków moja Ola z wyjątkiem żółtaczki 2 dawki nie była jeszcze na nic szczepiona a to antybiotyk a to infekcja a to operacja ciągle coś. Mam nadzieje że nie ma jakiegoś limitu czasowego na 1 szczepienie i ze niedługo uda mi sie ją wkońcu zaszczepić :-)
Wogóle mała dziś strasznie marudna troche kicha i pokasłuje, mam nadzieje że to przez to że wszystko pcha do buzi, nawet maskotki i kłaczków troszke się naje :zawstydzona/y: ale jak jej nie przejdzie to chyba do pediatry się wybiore tylko jakiegoś musze znaleść w Kołobrzegu.
Życze miłego dzionka dziewczynki :-)

kurcze Fiołkowa, dlatego ja właśnie boję sie na Allegro kupować. i w ogóle przez internet. u mnie z rączki do rączki, hehe ;)

a oglądałyście na 2gim taki dokument dziś na temat wychowania dzieci?? bardzo ciekawy :) były pokazane 3 szkoły: pierwsza bardzo radykalna (dziecko przytulamy tylko 10 minut dziennie, osobny pokój,jak płacze, to niech wyje, aż sie samo uspokoi, karmienie, spanie i inne z zegarkiem, nieprzytulanie dziecka podczas karmienia i to butelką, bo to obciach pierś pokazywać publicznie)
druga była Dra Spocka (czyli duzo miłości, matka sama wie, co dziecku najlepsze, spanie w swoim łóżeczku, ale w pokoju rodziców, przytulanie, ale z rozsądkiem, równowaga między czasem spędzanym z dzieckiem, a czasem dla siebie, karmienie obojętne, ale czułe z gadaniem, przytulaniem itp)
trzecia metoda jak za czasów pleniennych (noszenie w chuście, dziecko przez 6 miesięcy ZAWSZE z rodzicami, spanie w jednym łóżku z dzieckiem, karmienie piersią)

mi najbardziej podpasowała ta druga i sie okazało, że ją stosuję :) nawet nie wiedziałam, że to naukowa metoda, hahaha ;P

ionka, mi się pierwszy raz coś takiego zdarzyło, a kupiłam już mnóstwo rzeczy. Oby pierwszy i ostatni :tak:

Ja chyba też stosuję drugą metodę ;)

madzia84 teoretycznie na mlekach pisze żeby nie odgrzewać, ale jak ja byłam z Olą w szpitalu to tam robili małej mleko tylko tak, z rana robili flachy na cały dzień do lodówki a ja miałam tylko podgrzewać, małej nic nie było więc chyba nie zaszkodzi :tak:

Ja jak byłam z Bartusiem w Gdansku po tej operacji i przed tez miałam w słoiczkach mleczko dla wczesniaczkach i tez w mikrofali kazali,w domu tez tak robiłam.

Witajcie
Dziewczyny nie mam na nic czasu. Lilka spała dzisiaj w sumie ok50 min. jak ona śpi to pola smędzi bo brzydka pogoda i jej sie nudzi u dziadków. masakra. o Lila sie drze.
pa

ionka ja tez raczej stosuje drugą metode, samo jakos tak wychodzi i wydaje mi sie ze powinno byc dobrze :)

a co do dzisiejszej pogody to ja jestem strasznie senna, do tego stopnia że jak wracałam od mojej siostry to normalnie w świecie ominęłam swoj dom i pojechałam dalej, moj brat krzyczy hamuj hamuj, a ja sobie pojechalam po prostu dalej no i oczywiscie musialam zawracac, pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo, teraz to sie smieje jak mi sie o tym przypomni :)

Nie no masakra :D calutki dzień z przerwami czytam forum by nadrobić swoją nieobecność wczoraj. szok :szok: żeby takie coś na forum dziecięcym się działo. W końcu po to stworzono baby booma żeby rozmawiać o kupach, kolkach, pierwszych słowach, krokach naszych pociech. Wiadomo że każda z nas jak trzeba idzie do pediatry, ale i wcześniej poradzi się którejś z nas co potem okazuje się cenna radą. Dobrze że mnie tu nie było wczoraj... Nerwy by mi siadły. Ja mam trzeciego bąbla i chętnie tu goszczę mimo że powinnam już wszystko wiedzieć. Ale nic mam nadzieje że będzie już ok:) A mój Franula śpi. Pogoda go usypia. Je coraz więcej wczoraj panie w przychodni dały mu pół roku:) he he za tydzień szczepienie ciekawe ile waży i mierzy :) na 3miesiace było 6400 i 63 cm. A wasze bąble widzę też rosną jak na drożdżach. Lecę odciągnąć mleko i wpadne potem na zamknięte mam bombowe foto:)

Pada i pada...siedzenie w domu mnie doluje:-( niech juz zaswieci sloneczko!!
Nawet Oli pogoda nie odpowiada bo caly dzien marudzi, pewnie teskni za spacerkiem!

Czy Waszym bobasom tez zdaza sie spac z otwartymi oczami? Moja Ola czasem tak swidruje przez sen:-)

reklama
nesiaa ja jeszcze nigdy nie widzialam :) ale to musie fajnie wygladac, spanie z otwartmi oczami.

polka nie przejmuj sie ze Cie nie bylo, szkoda tylko nerwow, juz po wszystkim i mam nadzieje ze bedzie dalej wesolo ;)

my na szczepienie jutro, waze Polcie w domu sama, bo zostala mi waga po Pacie, on slabo przybieral, dlatego musialam kupic, super sprawa. Tylko ciezko mi Polcie zmierzyc bo sie wierci, wiec jutro sie wszystkiego dokladnie dowiem :)

Do góry